..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 31, 2009

good bye 2009!!..welcome 2010!!!


esok adalah cuti bermakna esok adalah bermulanya tahun baru iaitu 1 Januari 2010. banyak cerita kisah suka duka sepanjang 2009 ni,termasukla saya yang telah dirisik sehingga lah bertunang dan sekarang sedang bekerja keras untuk my big day..;) haish...byk benda yg perlu di buat tapi x buat2 pun lagi..uhuhuhu...


program tahun baru..xdek kot..mungkin lepak sahaja di rumah..huh!! start utk tahun yg baru ni mungkin kami akan jarang keluar n byk menghabiskan masa di rumah saja melayan movie di astro sudaa,membuat persiapan,.etc,.save duit kah??..mungkin juga..yela nak dekat2 hari besar ni,byk duit nk pakai jadi utk tengok wayang mungkin sebulan sekali jek..*sedey*.;(


kepada semua kawan2 selamat tahun baru diucapkan selamat bercuti..yeay..yeay...malam layan bunga api nak??..ngeeee...


p/s~ start pagi nanti antara jam 1.17am - 5.28am akan terjadinya gerhana bulan,jadi marilah kita bersama-sama menunaikan solat sunat khusuf..nak tunggu ke x nih tengok gerhana..takut tunggu2 saya yg x dapat nak tunggu terus tertidooo..haissshh....;p


Monday, December 21, 2009

awana genting,.m coming!!!...

ah!!,x best sbb pegi kerna keje,bkn mau enjoy..tapi keesokan malam boleh enjoy ape,sebab xde meeting,,yeay..yeay..yeay..saya belum gerak lagi sebab ade beberapa benda nak kena setel.bila setel sume2 tu bolela gerak..tapi naik satu kereta ngan "mak" pulak!!..hurmmm...

apa lagi tido saje la nanti dalam kete..bosan beb.sorry mal aku nak tido je,aku tau da sampai awana nanti okeh..=)

ok la kenkawan,saya gerak dulu ek,jgn rindu saya tau!!..ahahaha..daaaa..oh!! lupe,utk tunang tersayang u jgn notty2 ea,i xde 3 hari jek bukan 3 minggu atau 3 tahun ingat tu..tapi sepatutnya tunang yg sepatutnya cakap mcm tu ngn i,syg jgn notty2 tau u kat sana nanti mesti lupa diri naik genting main2 ntah ape2 lagi ntah..ahaha.. xpela kita sama2 kena pandai jaga diri okeh..tu je...chow!!

Monday, December 14, 2009

nerbes....

wah..nerbes ke?..bila lihat ticker di atas yer,ade sedikit nerbes jugak..adakah persiapan sedang giat dijalankan?..oh! belum lagi..insyaAllah kami akan memulakan misi pencarian barang2 hantaran seawal tahun depan..persiapan sekarang adalah yg simple2 sahaja.

saya telah meletakkan ticker di atas itu sbg tanda berjaga2 untuk saya bagi menempuh my
w-day bagus jugak ek ada benda alah ni,kalo x mesti saya ingat lama lagi majlis saya,tapi bila lihat itu perkiraan..ah! 4 month its not to long bebeh!!!ehehehe..pejam celik pejam celik je bulan 5 sudah..=p

alhamdulillah tempahan mak andam telah di buat,cumanya bermula awal tahun depan saya tidak boleh lagi utk lepak dan santai,harus gigih bagi menyiapkan keperluan2 yg tidak lengkap lagi.ooooh!!tidak!!!!!...........

hurmmm..tu je la,nanti saya update lagi itupun kalo saya rajin.ehehe..


~~next week saya akan ke awana genting selama 3 hari,bukan utk have fun ya!!tapi kerja yg membuatkan saya ke sana,ada meeting SKT,dan saya??? hanyalah sekadar penyebok sahaja..ahahaha..chowww bebeh!!


Monday, December 7, 2009

HAPPY BIRTHDAY SAYANGKU!!..

tiba-tiba terdetik utk merakamkan ucapan "Selamat Harijadi" kepada yang tersayang.yer hari ini pada 7/12/2009 adalah hari ulangtahun kelahiran enchek tunang yg ke-29. (opss..terbagitau umur plak..ehehe..=p)

saya dah wish kat enchek tunang semalam,malam tadi dan hari ni..fuh!..semuanya adalah sebanyak 3 kali saya wish kat dia,banyak kan?..ehehe..tapi ade rase sedikit sedih kerana tidak dapat meraikan hari istimewa itu bersama enchek tunang ketika kami keluar bersama pada hari sabtu,kenapa?..oh,,tiba-tiba plan bertukar..kejadian surprise utk sidia sudah bertukar apabila pada malam tersebut sidia memberitahu bahawa terpaksa membawa kedua ibu bapanya ke behrang perak utk ke majlis perkahwinan..duh!! maka terpaksalah saya men'cancel'kan saja tempahan yg telah dibuat di TGI sunway..uhuhhu..plan suda dibuat bersama adik tersayang,makanya cancel begitu saja..uhuhuhu.

tapi kami celebrate juga bersama-sama family sidia di subang parade.ah!!momen yg best kerana ada kedua ibu bapa dan k.linda iaitu kakak enchek tunang bersama husband meraikan bersama-sama kami oh! tidak lupe juga anak buah sidia piqa and shafiq.

hadiah dari saya???..tidak membeli lagi sebarang hadiah utk enchek tunang,,sedih.'( sidia bilang tidak perlu susah2 utk beli hadiah..cukup kasih sayang,dan cinta sepenuhnya yg telah diberikan..(ngeee ..tu saya yg tambah..ahaha) saya masih lagi dlm pencarian utk membelikan hadiah utk enchek tunang. (takpela nanti kite cari sama2 ea sayang =) ).

saja je postkan entry ni,utk dijadikan kenangan untuk kami berdua.cewaahh!!=)
akhir sekali ucapan kali ke-4 saya untuk enchek tunang yg disayangi "happy birthday my dear!!"hope all ur dream will come true and syg sihat selalu,dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki,dan yg penting i wanna be a part of ur life syg,and i love u so much!! itu sahaja..sekian terima kasih..;)

Thursday, November 26, 2009

~SALAM AIDIL ADHA~

Di sini saya ingin mengucapkan "SALAM AIDIL ADHA" kepada semua rakan2
di seluruh pelusuk dunia yg menyambut hari raya qurban ni..ish..mcm la sume org baca blog saya ni kan..oh!!esp.rakan2 blog,rakan2 opis yg sedang membaca blog saya ketika ini..,dan semualah..hati-hati apabila memandu pulang ke kampung okeh.take care!!=p

chow..

ntah pulang ntah tidak agaknya saya ke kampung..yela arwah nenek n atuk da xde..kalo ade tentu best..);


Monday, November 16, 2009

sore throat....bleeding in my throat...


yes..this is happen to me now and im feel like im juz wanna take it out something inside my throat!! some sort of bleeding with in my throat .. i m notice some blood leakage in my mouth ..huh!!! );

saya terpaksa tipu doc ckp baru 3 hari sakit,..tp act dah seminggu..huhuuh...mane xnye doc praktikal yg check..lagipun macam2 dia tanye,malas nak jawab..nasib baik hensem saya layankan saje suda...hahaha..

semoga sakit tekak saya cepat sembuh dan dapat makan dan minum seperti biasa semula..~amin~

Tuesday, November 3, 2009

aduh!!!!!!......








saya sekarang ni sedang dilanda kesakitan yg amat sangat2!!!!!...);









seperti mau pecah rasanya perut ni...uhuhuhuhuhuuhu....

Thursday, October 15, 2009

sedang kursus ni..

hari ni saya kursus..ngantuknye....nasib baik 1 hari jek.(; biase la kalo keje gomen ni mcm2 kursus diaorg buat..haish..x abes2 ngan kursus...ehehe..nxt week pn kena g kursus lg..nxt month pn ad lg maybe kat pangkor...kursus lagi..dan lagi...lagi..dan lagi.....

cite raya saya???..sama saje spt yg lain2,pegi beraya umh kawan2,open house,dan macam2 lagi.


org sume tgh kusyuk dgr penceramah ni cite,saya plak sebok main facebook siap bole bc blog kenkawan lagi..wah!! kena soal nt baru tau.

oh yer..my bff bru dpt bc blog saya mlm td,kesian kan??..nad rindu sgt dgn k0..bla kt nk jmpe?..jgn lupe bgtau aku kalo ko da peknen nt ok!.


**tajuk kursus adalah kursus caruman kadar,saya sekarang ni berusaha dgn bersungguh2 utk cuba memahaminya..uhuhuhu..walaupn agak bosan sedikit**

Friday, September 18, 2009

Di sini saya ingin mengucapkan
selamat hari raya maaf zahir & batin sepanjang saya menulis didalam blog yg tidak seberapa ini,jika ada yg tersentuh ketika membaca blog ini saya mohon ampun dan maaf.semoga di hari yg mulia ini kita dapat bersama-sama meraikannya disamping keluarga dan org yg tersayang..(; berhati-hati ketika memandu pulang ke kampung halaman..
~~salam lebaran~~
fazlandy

Tuesday, September 15, 2009

berbuka bersama yang tersayang..(;

sabtu lepas saya bersama enchek tunang tersayang telah berbuka bersama-sama..tempat??yes tempat adalah tempat yang best!!..setelah berhasil akhirnya pujukan saya berjaya,maka enchek tunang pun bersetuju membawa saya makan di tempat yg diidam2kan tu..;p anyway thanks ea sayang..sayang banget sama kamu!! ok la saya juz nak letak gambar je kat sini utk kenangan saya atau satu hari nanti utk anak2 saya..lihatlah anakku zaman mummy n daddymu dating2 dulu...;P..ceewaahhh!!!!


apakah..air yg biru itu???



kami disebalik chezzy ape ntah..tp sedap jugak..(;


seksi kan dia??..hikhihkihk..bibirmu itu..





dan hasilnya...sedap dan mahal la beb..

akhirnya dapat juga kami berbuka bersama-sama,hanya saya,enchek tunang dan tempat yg best..next time kita dtg lagi nk?..ada braannnnssss...(;

~~sedang ada bengkel,tapi sangat la busan!!!~~





































Thursday, September 10, 2009

aarrrggghhhh...

busan giler..x tau nak wat pe..biasa tengahari balik umh!..tp hr ni x bole blik...waaaaaa,...


oh..petang nt ade program buka pose dan sedikit sumbangan sempena aidilfitri dan saya spt tahun2 yg sudah akan bertugas spt biasa.jd puan sudah bagi balik awal..seawal jam 4ptg nt bole la balik siap2,utk dtg semula ke majlis tersebut pada jam 5.45ptg nt.


ish...da la...boz saya panggil lagi....asyik panggil jeee.....

erk!..sempat lagi tuh!!!!ceh!!;P

Wednesday, September 9, 2009

jalan-jalan cuci mata..;P

cuti nuzul quran hari tu masa saya telah di habiskan bersama-sama adik tersayang berjalan2 ke pyramid,.kerana enchek tunang bekerja pada hari itu jadi adik tersayang telah mengajak kakaknya yg free pada hari itu utk menemaninya bershopping raya..yela org keje putrajaya mane ade cuti nuzul quran..kite duk kat sgor je cuti..eheheh..best kan?..jadi saya pun melayan adik tersayang membeli belah krn nt x smpat nk shopping lg sbb akn ada byk test n mid term katanya selepas ini,jadi haruslah membeli
sekarang..saya???,hanya mencuci mata sahaja...padahal x gaji lg..); uhuhuhuhuhu.. kita layan gambar saja la ok!..(;








hah!!..ni lah adik tersayang tu..kemain lg dia..penat tau kalo ikut dia g shopping..sebab dia ni cerewet skit..penat kaki ku sampai lenguh2 melayan minah sorang ni..uhuhuhuh..


oh!..gambar saya sudah tentu ade di sini..muka mst cover cun!!muahahaa..sempat lagi berposing2 tangkap gambar utk mengisi masa lapang sambil menunggu waktu berbuka..ceh!!
hari sabtu berbuka bersama kawan-kawan enchek tunang di fatty crab gambar x sempat amik la sbb sebuk kopek ketam..akhirnya dapat jugak jmpe fiza yg slalu saya tengok dalam blog dia sahaja..wah!!semakin sihat bila tgok secara live,senang hati ko ea fiza!!makan saja,nt gomoks mcm nuek bru tau..ahahahahaha..tp fiza x bwk bb damia la..baru nk tgok bb dia..ooo..korang nk dating2 together2 jek ea..ehehehe...
x ketinggalan juga fida,dan aweks lg sorang tuh,aweks khairul..alamak sory t'lupe nama..sory ea!..bakal pengantin cik fida pulak semakin berseri2..yela mane x nye tinggal beberapa hari je lagi akan bergelar bakal raja sehari..cik fida akan melangsungkan perkahwinan pada bulan syawal ni nt,kalo x silap saya raya ke-4 nih..mst da x sabar tuh..beb..aku nk g pahang la..nk g tgok ko kawen...tp x tau la enchek tunangku itu mau pegi ke x...kalo aku pg ko ajak aku tido umh ko kan..aku tau aku nk tido kat bilik pengantin tau!!..muahahahaha....
ok la..saya harus menyambung tugas yg tergendala..saya sekarang sedang buat keje sambil b'blogging..bole?..lagi sekali saya menasihatkan itu x bagus ye kawan2..;P
gambar mase berbuka bersama-sama kawan dolu2 saya akan upload nt..tungguuuuu....(;

Friday, September 4, 2009

yeay..yeay..yeay..cuti lagiii....


yeeeehhhhuuuuu.....saya amat seronok laaa..sbb minggu ni saya akn cuti lg..smpai isnin..tp x besh enchek tunang tersayang (ops!!, panggilan utk "sidia" suda tukar la pulek..;P ) tidak bercuti krn beliau bekerja di putrajaya,,org2 di area selangor je yg cuti,,,huk,,huk..huk...); kalo x mst saya da ajak enchek tunang g b'buka..ms tu da b'bka bersama tp x best..sbb last minit cr tmpt..kebetulan saya anta adik tersayang balik um jd kiteorg singgah la mv utk berjalan2 sambil tu cuci mata la..nasib baik bln pose..kalo x sudah pasti kitorg nonton wyg..haish!!...da lama x nonton nih!!!

oh yer..tis week program buka puasa bersama2 kawan ms blaja dolu2..wey..x sabar la nk jmpe korang..lg2 wati tuh..mst tembam kan sbb tgh pregnant?;p...ish,,jiji jgn lupe bwk air 3 jenis tau!!sbb ina da suh aku bwk ayam golek..erk..mengidam ke minah tu??..;P..utk crite2 best ms buka pose nt saya postkn utk nxt entry okeh..ok saya nk balik da ni..keje pn suda settle..jd bole la bercuti dgn tenang..buat keje smbil b'blogging itu adalah tidak bagus ye kawan2.. ;P

~~ok la..nak ucapkan selamat bercuti hujung minggu kpd sume org yg duduk di sgor, melaka,kelantan..lg mane ek..erk..kawasan yg sewaktu dengannye la..~~daaaaa.....

Sunday, August 30, 2009

berbuka di kampung halaman yg tercinta..[;


hari ni buka pose di kampung..seronok sebab makcik2 saya rajin melayan saya yg kuat makan nih..sudahnya makanan utk buka puasa adalah byk sekali..sape nak makan nih fazla!!!! haish!...sebelum sampai kampung singah pasar kat sek.19 sbb amik makcik saya dulu sebab kitorg nk buka sesama kat kampung,kan best kalo ade arwah nenek ngan atuk..isk..isk..(eh! emosi lak..) kat pasar macam2 yg dibeli,nafsu membeli begitu dasat sekali...tolong laaaaa....


ok la...da nak masuk buka ni..saya nak g standby dulu kat meja makan..anyway selamat berbuka kenkawan...jgn makan laju2 tau nt takut tercekik plak..;P

pssssttt,,,,adik saya kan.....x poseeeeeeeee......hambek ko!!!!

Tuesday, August 25, 2009

mari mengaji...

wahai kawan2 mari baca quran...eheh..kali ni mau tempek pic saya dan kawan2 mengaji..kat opis saya program ini akan diadakan setiap kali bulan ramadhan.terbahagi kpd beberapa kumpulan.setiap kumpulan akan baca juzuk yg telah pun diberi,macam kumpulan saya kitaorg start juzuk 25 - 27 surah muhammad. jadi ade sedikit gambar yg telah diambil utk saya syok sendiri..heheh ;P


aik!...sampai senget mulut dibuatnye..


haish!..mcm budak baru nak belajar mengaji gayanye..

khusyuk betul mereka kan?..(;




ni k.zila,satu group ngn saya selaku ketua kumpulan ganti mama roki (mama roki adelah boz saya ok)..mama roki sebuk sbb dia ade byk meeting nk kena attend..xpela ktorg ok je mama roki xde pn ok jek..muehehe..;P

raja ferdayu yg tgh khusyuk mengaji..siap bertaranum lagi..hahahahaha....






masih sempat lagi tu curi2 tangkap gambar ms org tgh ngaji..haish!!..saya nih!..;p

itu saje entry saya kali ni..tgh pikir nak buka ape petang nih, semalam saya masak tau,masak sayur goreng,mak saya suka sgt,dia kate sedap,,hari ni nak buat lagi la..(;






















































Friday, August 21, 2009

sweet engagement part 3


utk yg last nih kasi best skit..pakej ngan ucapan skali..;p utk hana sory ea lmbt upload gamba kite..n entry ni khas utk ko..enjoy the pic okeh...last thanks sgt!!!! sudi dtg dari jauh..pasni kwn2 yg x tau umh aku yg kat banting bole gerak ngn ko je nt nk g wedding aku sok...mueheheh...;p


























kami berdua mengucapkan ~~ SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK~~ semoga bulan yg mulia ini kita sama-sama dapat mengumpul pahala,pose tau jgn x pose!!...eheheh..;p

InsyaAllah sudah daftar nama utk program tadarus di opis,..erk..agak2 saya kumpulan ngan sape la agaknye ek...;p

**fazla & Andy**

Wednesday, August 19, 2009

my sweet engagement part 2

kali ni gambar saya bersama teman2...utk zura n wahida yg dtg thanks ea..x lupe juge akak2 di opis mama zila n ayu thanks jugak krn sudi datang ke majlis saya yg x seberapa ni..so,layan saje gambar di bawah ni ek..;p


















bersama kawan2 sekolah yg asyik nak gelak jek semasa sesi bergambar..zura n wahida..erk..bukan wahida akhil hay tu tau!..hik..hik..hik..tapi dia ni wahida wahid..thanks jugak kpd korang ea..krn sudi dtg..walaupun zura dtg lambat sbb dari k.l tp dtg jugak ko kan,thanks sgt2! ;p

x nak kalah jugek mama eh silap lak umi sorang nih, baru pas pantang badan slim lagi tau..tp tu pun dia bising gak badan dia naik, x tau la saya ape yg naik..mueheheh...;p

okeh..dah abes dah...kpd kawan2ku, suda ku upload gambar2 kite..so tgok la puas2 okeh!!!kpd yg lain2 yg x dpt dtg tu..its ok my fren!!..tapi aku kawen sok MESTI kena datang tau!!!;p

























































my sweet engagement part 1

hello!!...di atas permintaan ramai..ceeewaahhh!!! saya telah pun upload beberapa pic semasa hari kejadian....so,enjoy the piccaasss my fren!!!!;p

wah!..siap sendiri nampak?..;p


hantaran ini adalah from my side..saya wat sendiri tau..cuma kain nikah adalah hasil gubahan makcik umah sebelah..thanks cik mas..(; oh x lupe juge sireh junjung tu makcik saya yg buat.. nak tengok saya x???

:



:





:





:


:


:


:

:



:


:



:


:




:




:

haaa!!!...ni la saye!! ok x?..makeup saya adalah hasil sentuhan mak andam yg profesional..hehehe (k.ina nama dia,best sgt ngn k.ina ni,smpai nk tertido saya dibuatnya kerana dimakeup oleh k.ina ni..eheheh..)...mase ni gambar di ambil sebelum rombongan pihak lelaki sampai,jadi siap jek makeup cameraman suh saya lepak luar sat kat mini pelamin yg sweet itu utk sesi photography..suka gile ngn mini pelamin ni ..hasil sentuhan mamat,dia buat sendiri je tau,xde pembantu pun,slalu ade tp hr tu pembantu dia ade kelas,so dia wat sendiri je...kredit tu mamat!! ;p






setelah sesi bergambar,saya telah disuruh masuk ke dalam bilik,kerana rombongan pihak lelaki telah pn nk sampai..ngeeee....dalam bilik sya menanti dgn penuh debaran,cewahhh!!...perbincangan simple je..
x lame pun.;p





maka dengan rasminya....saya adalah fiance kpd mr.andy..ehehehehe...cincin disarungkan oleh bakal mak mertua yg cool, steady la mak!!......;p



yer..inilah biras2 saya yg cool jgk..eheeee...k.ina n k.su,diaorang cantek kan??....;p

gambar akan di upload lg..jgn risau ek kawan2 yg bergambar bersama saya tuh..nt saya upload lg..dah..dah..dah..saya skang ade bengkel ni..ok..daa....;p

Sunday, August 16, 2009

Alhamdulillah...

semuanya berjalan dgn lancar..ermm!nantila saya tempek gambar kat cni..penat siang td x hilang lagi la...kite tunggu saja nanti ya!!!;p


~~debaran kian hilang,menanti hari besarnya pula..(;

Friday, August 14, 2009

gud morning..

hr ni saya cuti x keje,haish!!..tinggal esok je lagi...

org sume sebok2 kat dapur saya b'blogging lak dlm bilik bole??..eheheheh..
xpela..bakal pengantin mane leh wat keje berat tol x?...muahahahha..

okla..kpd anda semua doakan saya smg kenduri esok berjalan dgn lancar ok..daaaa..saya nk g dapur sat nak tgok ape yg patut..daaaa.....;p


~~menanti hari itu dengan penuh debaran~~;p

Wednesday, August 12, 2009

cara solat yg betul..(mari kite kongsi bersama2!!..;p


tergerak utk postkan entry ni adalah permintaan dari yaya yer..mari kite belajar bersama2...(;



cara-cara ambil wudhuk:-



**fyi,basuhan pertama semasa mengambil wudhuk adalah wajib,manakala kali kedua dan ketiga adalah sunat sahaja.**



1. dimulakan dgn bismillah sambil membasuh kedua-dua belah tangan dan celah2 jari.



2. seterusnya berkumur-kumur



3. bersihkan hidung, kalo boleh masukkan sedikit air dalam hidung dan hembuskan keluar,ia bagus utk mengelakkan dari penyakit seperti selsema dan resdung



4. selepas itu kite hendaklah niat mengambil wudhuk pastikan apabila cuci muka hendaklah kena pada semua tempat hingga ke sampai ke hujung dagu



5. diikuti membasuh tangan hendaklah lalukan air kalau boleh hingga melebihi siku..lebih afdal kata ustazah yg memberi tunjuk ajar amali kat saya.



6. lalu membasuh ubun-ubun kepala,,tapi lagi afdal basuhan hendaklah sampai sehingga separuh kepala,,kerana apabila di akhirat kelak anggota-anggota ini akan bercahaya (nampak bersinar di padang mahsyar..)

7. seterusnya basuh telinga,kedua2 belah telinga.

8. dan akhir sekali adalah basuh kaki,kalau boleh lalukan air hingga atas buku lali.apepun segala basuhan lebihkanlah tempat anggota badan utk air wudhuk itu.;p

~~utk solat pulak,to be continued to the next entry okay!! ;p~~


saya baru baik dari demam yg agak dahsyat..pergghh!!igtkan kena H1N1, alhamdulillah demam da ok..oh!!mungkin kerana saya akan..ehem..ehem...tis week..;p ape pn,pasni kena jg kesihatan baik2,jg makan,evthin kena jg..takut la kan...

sidia asyik igtkan suh abeskan antibiotik..suda ku abeskan sampai muntah2 makan ubt..uhuhu..eeee...x suka tau!!..tekak rasa pahit jek,uweeekkk..


sabtu plak aktiviti menemankan sidia ad exm utk jawatan PTD anjuran JPA,exm kat sek.men.sek.24 s.alam.alhamdulillah semuanya bejalan lancar.xde sesat2 pn cari sekolah tu,tp saya juz anta pastu balik umah mkcik kat sek.19,sidia suh amik bila dia break nt.xpela kalo tunggu kat kantin sekolah tu pun ape yg saya bole buat kan?..lalu lepak saja di umah makcik.;p


eh,panjang pulak citer saya nih,,dari tips amik wudhuk terus je cite hujung minggu..ehehehe...nt saya sambung lagi orait!!oh yer..dalam tips ambil wudhuk tu utk kita share bersama-sama,jika ade yg salah sila letakkan komen anda di ruangan komen k,,insyaAllah ape2 yg saya bole jawab dan faham saya akan cuba jawab..cewahhh!!..macam sesi soal jawab bersama ustazah pulak..ehehe..k..daaa...











Thursday, July 30, 2009

sayangku sudah pulang!!!....

yeayea..balik keje nt saya akan ke airport utk menjemput sidia yg baru pulang outstation dari sabah n sarawak..sangat2 rindu sama dia okeh!!;p nak tau ape ole2 dari sidia??eheh...tunggu saje next entry saya nanti..(; oh ye! semalam dan kelmarin saya telah menghadiri satu kursus..(lagi?) kursus pengukuhan solat katanya..wah!!!byk sgt yg kite x tau tentang cara2 solat yg betul..alhamdulillah..lepas menghadiri kursus tu,sedikit sebanyak benda yg saya tau..insyaAllah akan dipraktikkan selepas ini nanti.mudah2an akan diterima ibadat saya ini..(;

masuk bulan 8 saya akan menjadi lebih sebok lagi..(-_-)



ayat-ayat kecil saya~erk..baru sebentar menerima pesanan dari kekasih hati bgtau yg flightnya delay..uhuhu..xpela syg,i'll b waiting 4 ya!!..;p

Thursday, July 23, 2009

26 sudah.




nak tepek juga..walaupun bday saya da lama berlalu...yer..bulan mei,ni da bulan julai..ehehehe...

kempiskan perut???,...





huh!!!!...sangat senak pakai benda alah nih..x tau nk cakap macamane perasaannya..haish!!xpe la kan demi utk mengempiskan perut saya yg agak bunch** nih..saya lakukan jua..uhuhuhuh..nak tau ape benda alah tu????:-


v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

kite tengok je la the result..adakah ia berjaya????.......

ehehehehe..

ayat-ayat kecil saya~~x sabar la nak tengok kesliman perutku ini..;p

Saturday, July 11, 2009

hari ini hari sabtu.

yeayea!!!..akan ke nilai 3 sebetar lagi bersama ibu tersayang dan makcik2 saya..oh!!x lupe my little sis yg sedang cuti berhujung minggu utk temankan kakaknya ini..ehehehe..esok kite anta awk balik ea..;p cari ape je ek???


kite tengok je la nanti..

Thursday, July 9, 2009

hampeh tollll...

malas nak taip lagi la,..baeknya taip pjg2 pastu hilang!!!!!apehal lak ni????....penat je jari saya menaip...uhuhuhuhu....

mungkin malam ni adalah malam keliwon x???....

pazla sila jgn main-main,nt x bole tido baru tau!!.......

Wednesday, July 8, 2009

kursus induksi ku

kali ni saya nak postkan beberapa pic untuk tatapan semua, citer kali ni adalah masa saya berkursus induksi. masa tu saya nak citer psl kursus induksi ni tp memandangkan keadaan tidak mengizinkan dengan bznya saya dgn berbagai program,maka kali ni saya buat entry pasal kursus induksi yg da lama berlalu itu. lagipun ade jgk beberapa org bertanyakan citer2 terbaru di blog saya nih, (ceh!!..macam ramai jek org bc blog aku!!) so..enjoy da piccassss..;p

yer..hari pertama-tama lagi da kena ragging nyanyi lagu selangor..hampehnya fasi!!.

erk!..ape nih?yer ni la kumpulan saya..hari pertama je da ade program suka suki..saya yg sedang membuat lawak..muahahahaha..;p

waktu solat jemaah x tinggal, malam tu kitaorg wat bacaan yasin skit,
yela khamis malam jumaat la katakan.(;

gambar saya tetap ade walau di mana jua jurugambar berada..;p

erk,,,ape la si am cube lakukan ni??

esok nk exam tau......rilek je bersama teman2..bule?

ni lak mase last day..penyampaian sijil..tuan YDP merasmikan
penutup induksi kami thanks tuan!!coz sudi gak datang..
oh!!nampaknya saya tersipu-sipu malu je..;p

tu saje cite saya utk entry kali ini,penuh dgn kontroversi dan tragedi..ehehehe..part yg x best mase tu saya demam,dari start kursus sampai hari keempat berkursus,agak lama jugak nasib baik hari jumaat dan sabtu ibu tersayang telah datang melawat,terubat skit demam saya,time kacih mak!!.;p (saya bukan seorang yg manja tau!!cuma mase tu je bole demam lak..) mungkin demam terkejut kerana kursus terlalu lama,sebab sebelum ni kalau saya pegi kursus pn sekejap..2 hari atau 3 hari jek,tapi kali ni kursus santak seminggu..giler beb!!;p

ayat-ayat kecilku~~ saya telah dapat pesanan ringkas dari adik tersayang berbunyi begini "akak,hari jumaat ni org bole balik tau,kol 12pm da bule balik nt awk amek ea"wah!!mungkin dia igt saya tidak bekerja waktu tu @ bercuti..apepun..yeayeaaa..ika nk balik tiz weekend,saya ade kawan gaduh!!!!!weeehuuuuu..;p