..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 31, 2010

BYE-BYE 2010 AND WELCOME 2011!!!


HAPPY NEW YEAR TO WHO READ MY BLOG (oh!!ade ke??) SANGAT TERUJA MENYAMBUT TAHUN BARU DAN ORANG BARU..EHEHE..SEMOGA TAHUN BARU KALI INI SAYA AKAN JADI INSAN YG TERBAIK DARI YANG SEBELUMNYA..;)





thanks again to malaysia team!!!


Thursday, December 30, 2010

CONGRATES MALAYSIA TEAM!!!!



di sini saya nak ucapkan tahniah kpd pasukan bola sepak malaysia!!!kamu sudah lakukan yg terhebat guys!!!dan tak sia-sia saya pergi ke stadium bukit jalil last week dan utk perlawanan kedua malam tadi telah menonton di kedai char kuey teow yang menyediakan skrin layar utk penyokong-penyokong pasukan malaysia..THANKS utk PUTD (pemuda UMNO telok datok) yang bertungkus lumus menganjurkan program tersebut.


APE PUN KITALAH YANG TERHEBAT!!!!

dan yeay!!!kerana kita semua akan bercuti esok!!!!!SELAMAT BERCUTI SEMUA!!;P

Friday, December 24, 2010

FAMILY VACATION!!!!

setelah berhempas pulas mengupload gambar n letak trademark segala dicampur pulak bila dah buat hilang plak...haish!!!geram!!!! akhirnya...nah!!!!!inilah hasilnya..walaupun percutian hanya selama 2 hari sahaja tapi best dan x dapat dilupakan =).lepas ni harus repeat lagi nih..sebab my auntie sorang lagi x dapat join kerana beliau x dapat cuti on that day..sian cik yang..uhuh..

oh!!!time ni kandungan sudah 5 bulan,tapi kelihatan seperti 6-7 bulan kan?aiiyyoo!!.

kami baru sampai.

wif my lil' sis.

bonda terchenta..

anak-anak kesayangan bonda..hikss..;p


sampai2 jek masing2 sah x sabar nak terjun pool..erk..agak kebudak2kan kami kan??ehehe..xpela..sok sudah ade baby,mommy hanye layankan baby sajalah..;) kali ni bagi mommy and papa puas2 dulu mandi pool berdua2an ek baby..ahahaha..

check in apartment then tuakr baju,makan2 terus gerak turun bawah..hatiku suda x sabar mau tunjuk skill renang sama asben..eceh!!



huh!!nampak tu????x padan ngn mak buyungnye..atau mungkin sudah lupa diri..yela nampak pool ngalahkan budak2,nabil pun di belakang,but me and asben sudah laju jek ke depan..oh my sis lagi la tertinggal kat belakang..ahahaha..layankan jela kakak awak ni ek..;p

ok lah..yang ni je dulu..nanti2 sambung lagi orait!!!



Monday, December 20, 2010


PHEWWW...(-_-')


penat bercuti bersama family terchenta masih tidak hilang lagi,walaupun hanya 2 hari 1malam sahaja di Tiara Beach Resort.dan hari ni pulak harus bangun awal utk pergi ke tempat kerja..haih!!!isnin yg hitam doh!! (black monday!!)




kena bangun seawal pagi pulak untuk sediakan air minuman untuk suami tersayang,yelah tidak kesampaian di hati saya kalau suami tersayang pergi ke tempat kerja dgn perut yang kosong tanpa diisi apa2.memadailah buatkan suami segelas milo dan roti utk beliau. lagipun suami tidak mengambil makanan berat seawal pagi ..bestkan???x perlu buat nasi lemak atau nasi goreng segala..hehe..;)

pic from mr.google



ermmm..nanti-nantilah mau upload gambar percutian ek!..daaa...


psstt: bos saya xde selama 3 hari tau! beliau bersama bos2 yg lain ada meeting di Lumut..BEST OKEH!!bagaikan ofis ini saya yg punya!!!ahahaha...apa lagi kenkawan....LET'S PARTY!!!!opssss......;p





*chow*

Friday, December 17, 2010

CUTI-CUTI BERSAMA FAMILY TERCHENTA!!!..(*,^)




Hello!!!!!.....


esok akan ke PD bersama familyku..setelah gigih dan hampir berputus asa jugak la mencari hotel@apartment maka akhirnya.........dapat jugak booking sebuah apartment di TIARA BEACH RESORT..;)



thanks ea kak ani (my opismate) krn telah membantuku yg didalam kegelabahan mencari hotel@apartment yg dah last minit nih..al-maklumlah cuti sekolah,haruslah semua hotel pun adalah penuh..uhuhuh...(sudah ada pengalaman,pasni harus cari hotel and booking awal2)

anyway...enjoy this weekend uoll's!!

*chow*

Thursday, December 16, 2010



BABY'S KICKING!!!!!!






yes!!!..momen yg amat2 x dapat nak digambarkan..sangat2 happy!!..;)




malam tadi semasa saya sedang lena,nyenyak,tido dan suami tersayang masih belum pulang lagi dari menonton bola (m'sia vs vietnam) saya dikejutkan dengan rasa x selesa di bahagian badan dan perut.




baring pun pusing kiri..pusing kanan..golek sana..golek sini masih x selesa juga.okeh!! xpe bole bertahan lagi..x lama suami tersayang pulang dan bila beliau sudah siap2 mandi sume maka suami tersayang pun tidur..dan saya masih lagi tidak selesa..




lalu saya letakkan tangan di atas perut sambil mengusap2 lembut perut dgn harapan baby dapat rasa sentuhan dari mommynya yg tersayang.. dan saya mula rasa ada seperti sesuatu..adakah my lil baby sedang menendang????atau menumbuk????hurmmm...saya pun x pasti..tapi masa tu saya betul2 dapat rasa okeh.. it's awesome huh!!!!ehehehe...oh! sebanyak 3x tau saya dapat rasa tendangan atau tumbukan itu..gile exited sangat2!!!!;p




x lama suruh suami tersayang pulak letak tangan dia atas perut saya..lama gak nak tunggu lagi hasil macam tadi..tapi last2 suami pun dapat rasa jugak..x lama pulak tiba2 baby mengeras pulak kat tepi pusat saya..oh!!!saya x tau apa tu..samada kepala baby???siku???atau montot dia..hiksss..tapi yang penting sangat BEST!!!!




dan selepas itu,hambiklaaaa!!!..lil baby x tido,dia main2..dan saya terpaksa melayan (usap2 perut) dia sehingga ke jam 2.30 pagi..adeh!!!



to baby : malam ni mommy nak rasa lagi macam malam tadi tau!!xpe,mommy x cukup tido pun x pe..mommy ok jek..;p

mungkinkah lil baby sedang menendang2 bola????motif????

Saturday, December 11, 2010

1.00 AM

mata x nak lelaplah...adeh!!!! selepas berchit-chat ngn bff terus x bole tido..ngeri beb dengar cite dia.my bff ni baru balik berubat dari darul syifa sebab anak dia dah 3 malam nangis x henti2. yg pelik tu anak dia akan start nangis bila pukul 1am mesti nangis gila2nye bagai x mau..malam pertama ok lagi sebab dia ingat anak dia mimpi pastu penat sgt sebab main siangnya.tapi bila dah 3 malam macam tu gak,dia dah x sedap hati terus bawak g berubat. rupanya jumpe ustaz tu dia ckp anak dia ok dan sihat xde ape2, tp bila tengok muka member saya ni terus ustaz tu minta izin ngan asben dia nk pegang tangan member saya ni,tiba2 terus member saya sakit macam kena renjatan elektrik.rupanya benda tu ada kat member saya dah lama..then masa ustaz tu keluarkan benda tu dia sakit gila and now alhamdulillah dia dah ok,cuma rasa sengal dan still sakit2 lagi kat lengan dia tu.

dah stop!!!cite tu..sebab suami tersayang xdek ni, agak rasa s***m skit la sorang2 kat bilik ni kan...suami tersayang telah menjalankan tanggungjawabnya sebagai seorang AJK Rukun Tetangga yg penuh komited setelah beberapa minggu tidak dapat hadir diatas tuntutan kerja tetapi malam ini beliau telah mempunyai kelapangan untuk menjaga kawasan perumahan beliau dgn penuh rasa tanggungjawab..eceh!!;p

cepatlah pulang yer..mata macam dah ngantuk nih..haih!!!

Thursday, December 9, 2010

BERTUKAR!!!!!!!......




yeay!!!blogku sudah berwajah baru!!!!!amat serononk sekali...ni yg buat saya mau update blog hari-hari nih..ehehehe...utk suami tersayang..thanks abang!!!!!im really love it!!!!!!!!!;)

Wednesday, December 8, 2010



HAPPY BIRTHDAY BUAT YG TERSAYANG!!!!;)

hurmm...how to start ea...ok la,yesterday is suami tersayang punye birthday..mean he's now already 30 years old..and like usually we all telah keluar celebrated his birthday at our dating place...just like dulu2 masa zaman kami cintan cintun..;)


actually kitaorang telah keluar celebrated before hari kejadian mean pada 6 disember,(birthday suami tersayang adalah 7 Disember ) sambutan biasa2 sahaja,like having lunch at our favourite place...watching movie..jalan2..but!!!!that day saya x belikan suami tersayang ape2 pun..maybe dia tertanye2 dlm hati kot why saya x belikan ape2 pun..hikhikhik....saya pun mcm serba salah jek buat mcm tu..tapi dlm hati ckp..sabar..sabar..belum masanya lagi..;)


saya x sabar nak balik umah,sebab actually hadiah suami tersayang ada kat BAWAH BANTAL saya sorok before kitaorg keluar g makan2..hikhikhik....


ok,sampai umah saya buat biasa lagi,tapi dalam hati tu dub..dab..dub..dab..x sabar nak tengok suami tersayang baring kat bantal tu..TAPI!!!!!!suami tersayang bole plak lepak2 kat depan komputer lama gile plak tu..hurm..annnndddd lastly nasib adalah baik..sebelum pukul 12am suami tersayang dah start landing2 kat bantal..tapi dia x rasa apa2 lagi...
x lama lepas tu,dia nak betul2kan badan dia..tiba2 dia rasa macam ada something terus dia raba2 bawah bantal dan dia sudah jumpe itu hadiah!!!!!!!taraaaaaaa........


masa tu lagi 5 minit dah nk pukul 12am..saya terus wish b'day pada suami tersayang.. ..
walaupun terpaksa mengharungi beberapa cabaran utk buat surprise pada suami tersayang..finally berjaya jugak..walaupun hampir2 x jadi nak buat surprise..ahahaha...
untuk suami yg disayangi :




i love u so much abang untill my last breath!!!..semoga abang diberikan kesihatan yg baik,dimurahkan rezeki,dipanjangkan umur,dan sentiasa dibawah lindungan dari Nya.im happy being a part of ur life;)

~~love from ur wife~~

Thursday, December 2, 2010

KURSUS LAGI???????


bukan saya....tetapi suami tersayanglah. suami tersayang telah berkursus di Inst.Perakaunan Negara di Sabak Bernam selama 3 hari..(3 hari je okeh..bkn 3 bulan atau 3 tahun!!) tetapi tu pun rasa macam lama jek..huhuhu...hurmm...agak emosi juga saya bila suami tersayang pergi berkursus sebab saya ditinggalkan keseorangan selama 3 hari sahaja..lagi sekali..3 hari sahaja okeh!!! (tu pun nak kecoh!!) ehehe..al maklumlah mungkin ibu mengandung memang begini..cepat beremosi...ish!!!!not good!!..not good!!!...saya x nak baby pun ikut sama emosi jugak nanti..ehehe..




ok dah.. stop!! citer suami tersayang...citer perkembangan mommy pulak..so far everything is ok..kandungan sudah mencecah 5 bulan,berat dari 50.9kg sudah naik satu kg..51kg,darah juga adalah ok..kerana dari 13.88 turun ke 11. x ingat berapa dan semalam c/up naik skit ke 12.38..wah!!..bagus2!!!agak lega disitu..kerana sebelum ni berat saya naik agak mendadak.bayangkan dalam sebulan 3 kali saya kena jumpe doc utk check BP,sebab doc nak tengok kot2 ade kencing manis atau darah tinggi..and alhamdulillah semuanya masih terkawal..and hope akan berterusan begitu..;)






pssssttt..nampaknye birthday suami tersayang sudah semakin hampir tau..dan saya masih lagi tercari2 hadiah apa nak bagi...any idea????..huhuhuuh....tapi yg penting nak buat surpriselah..opss!!...harap suami x baca lagi..nanti dia tau pulak.dah x surpriselah nanti kan???...hik..hik..hik..hik..


miss u so much la sayang..uhuk..uhuk..uhuk..