..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 30, 2010


HAPPY BIRTHDAY FAZLA!!!!

happy birthday to tuan empunya blog..pada 29 Mei 2010 ni genaplah saya berumur 27 tahun..apakah????umurku semakin meningkat...ooohhhhh!!!!!

sedikit ucapan???..haruslah ada kan..;p

pertama-tama sekali saya mohon pada tuhan agar saya dijadikan isteri yg baik,solehah,patuh perintah tuhan dan taat pada suami.

saya bersyukur kerana Dia masih panjangkan lagi umur saya dan memberi kesempatan pada saya untuk menikmati kehidupan di dunia bersama suami yg disayangi.cukuplah..panjang2 nanti bosan lak korang nak baca kan..jadi kita enjoy dgn layan gambar saja ok!!;p

sedikit gambar sesama sambutan harijadi bersama suami tersayang.

.:asben tengah drive..otw ke tempat sambutan harijadi..ehehe:.


.:dan saya:.

.:tempat sambutan:.

.:sudah sah,okeh!!:.


.:cinta sama kamu sampai mati..cewaahh!!:.

.:pembuka selera kami:.

.:masih lagi pembuka selera:.

.:potato skin katanya:.

.:ngeeee..:.



.:marinated chicken bla..bla..bla..saya punye:.


.:steak..bla..bla..bla..bla..asben punye:.



akhir sekali haruslah suami tersayang m'order dessert,jadi dessert kami pada hari itu ialah......


v


v


v


v


v


v


v


v


v





.:taraaaaaa!!!!!..besh2...sedap wey!!!:.


.:thanks sayang for the great moment we spent together for that day!!..:.

love u so muccchhhaaa!!!

Sunday, May 23, 2010

Celebrate birthday my MIL

hello!!!ampun dan maaf ya..saya masih blum lagi menunaikan janji2 utk m'upload gambar wedding saya..ok2..saya janji dapat sahaja dari en.photographer pasti akan ku upload jua nt di next entry..ahaha..yg pasti kamu2 semua tungguuuuu!!!....;p

kali ni,mahu berkongsi bersama-sama kamu satu tempat mkn yg sedap sambil tu ingin mengupload gambr di sini utk dijadikan kenangan utk anak2 kami jua..hiks...;p dimana sambutan harijadi ibu mertua kali ni telah diadakan di Restoran Al-Rawsha,makanan arab okeh..tapi yg pasti sangat sedap..tempat sangat2 recommended..;p

act.last week kami celebrate bday my MIL tapi hari ni baru saya nk cite,ok la tu kan..hiks..utk dijadikan cite memula tu kakak ipar telah memberi pesanan ringkas pada asben bertanya di mana tempat makan yg agak best utk celebrate bday my MIL ni,dan asben bertanya pula pada saya..erk!!manala saya tau kan..nt kalo suggest tempat yg dibuatnya bg mereka2 x best macamana???saya tidak mau dipersalahkan nanti..huhuhuh..n last abg ipar telah mencadangkan restoran arab kat area ampang.

baiklah x nak cite panjang..mari kita layankan saja gambar2 yg diambil oleh asben saya yg baru saja dapat kamera baru,(kamera hantaran okeh!!)..;p


nampak tu???..menantu yg sedang cuba ingin mengambil hati ibu mertua..hiks..;p

hah!!!!kan...kan...kan...dah nampak dahhhh...


mcmni la mak mertua sayang beb..lalalala..;p



asben,mak n me..;p


our food..yummy!!!


rice with lamb..sedap hingga x terkata!!


barbican berperisa rasberi yg enak!!


sedap banget!!


bersama kakak biras yg cun lagi hawtttsss!!!
aaaaaaaaa............


uuummmmmmm....




inilah family besar saya ( family asben )

ok la walaupun sudah lewat,mau wish lagi skali..buat mak,happy birthday mak!!smg mak dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki,sihat selalu,n sempat lagi tengok baby saya nanti..we love u so much mak!!!.;p

* ada sebahagian lagi yg tiada dalam gambar,2 orang biras ku,kak diya yg masih didalam pantang.. dan kak su tidak dapat turut serta disebabkan tuntutan kerja..cewah ayat ku lagi sekali x hengat!!..ahahaha..oh!!sorang lagi abg ipar saya,iaitu abg jeff.. mana lagi..beliau sedang tembak gambar ni la..

Tuesday, May 18, 2010

dessert dari suami tersayang..erk!!!..;p


opppsss!!...saya tau,pasti kamu2 semua sedang nantikan picture wedding yg terbaru kan??..lebih2 lagi masa resepsi di concorde hotel..oh!!!sabar ek..saya mau post ini special entry dulu..

percaya atau tidak,suami tersayang mempunyai kepakaran didalam bidang memasak,terutama sekali beliau pakar didalam membuat manisan2 mulut ni..harapkan saya???..cukuplah sekadar menjadi tukang sebok dan membantu apa yg patut sahaja..hakhakhakhak..

oh!!masih sempat lagi saya tembak satu,dua,tiga gambar ketika suami tersayang sedang menyiapkan dessertnya itu..mau resepi?????next entry saya post orait tu pun kalau saya ingatla..ahahahaha..;p


nampak tu???somiku yg bertungkus lumus membuat dessert pada petang itu,biskut mery krismas..opsss..mery sudey...dicampur bersama aiskrim...ohhh!!sedap tau..


hah!!!tu yg paling sedap sekali,bila jarinya itu dimasukkan sekali utk mengacau dessert. suami tersayang x guna sudu,dia guna jari je beb,mudah kan???..ahahaha..ish..x la,gurau je,,letak jari tu utk rasa je..


ok..sekarang en.suami guna sudu,.ehehehe...

oh!!gambar hasil dessert x sempat tembak krn saya lupa,ampun ya!!!,en.suami terus masuk ke dalam fridge bg sejuk then malam kami balik dari futsal baru makan tu pn en.suami teringat..kalau x mungkin esok,lusa,atau minggu depan kot baru makan...ahahahaha..

ok la..act nak cite lagi,tapi en.somi yg tercinta ni sudah curi2 baca entry yg saya buat khas utk dia ni haa...x seprais la kan???...haish,mau kena ini org!!

oh!!hari isnin g keje saya ada bawa skit ke opis,dan hasilnya mendapat pujian daripada rakan2 opis,mereka cadangkan agar en.somi buat lagi dessert tersebut tapi kurangkan sedikit manis kat dessert tu..ermm..biasala tengokla org yg buat tu..aaammmat manis skalii...;p

ape pun u punya dessert is the best laaaa sayang!!!(puji suami sendiri nampak???)...sayang buat lagi tau nanti..kita tukang tengok jek...ahahahah..


kenapa banyak sangat oh!!!! ni????....OH!!!!!!


chow!!

Saturday, May 15, 2010

My Big Day!!!

hello peeps!!..alhamdulillah selesai sudah majlis persandingan saya dan suami tercinta. bermula 1 & 2 mei 2010 dan disambung pula sebelah lelaki pada 8 mei 2010 dan resepsi pula di hotel concorde pada 10 mei 2010..oh!!cukuplah..seperti anak raja pulak berturut-turut majlis saya ni..ahaha..

ok la, di sini saya ingin paparkan serba sedikit dimana acara majlis pernikahan saya berlangsung..tempat adalah di surau Raudhatul Muttaqin dekat je ngan rumah x jauh,jalan kaki pun bole..;p saya postkan gambar nikah dulu..then gambar seterusnya akan menyusul nanti..kita tunggguuu saja orait!!...(;



wajah suci bersama ibu tersayang sebelum bergelar suami..ohhh!!!;p


harus lah solat sunat dulu..supaya tenang hati dan dipermudahkan segala2nya..syukur..



kak ina adalah birasku jua yg bertungkus lumus m'kemaskinikan sampin suami tersayang..thanks so much kak ina!!!.
.hots mummy!!..anak dah 2 u..;p

gambar suami saja ni??...kamu mesti mau lihat saya jugak kan???...ehehehe..




ok,.time ni mmg neves giler beb..tiba-tiba tangan pun sejuk..dalam hati tuhan je yg tahu..syukur segalanya dipermudahkan,walaupun sebelum tu byk dugaan yg melanda.huh!!

oh!!nampak itu mummy fiza di sana,sungguh bz snap2 gambar sana sini..anyway thanks so much darling cuz sudi hadir bersama hubbymu utk turut sama meraikan lagi hari bahagia saya..wah ayat x hengat!!ahahaha.


tekun mendengar tazkirah dari kadi.


dia pun begitu jua..(;


lafaz akad nikah



syukur alhamdulillah..



selesai acara akad nikah maka acara pembatalan air sembahyang pula,acara tersebut telah dilakukan di rumah saya..oh ayatku!!.. mari kita saksikan pula gambar2 yg telah ditembak oleh abg ipar saya..nasib baik ada beliau,kalau nak tunggu our photographer harus bulan depan baru saya upload pic2 nih..ahaks..thanks abg jeff!!!..;P


penyerahan wang hantaran..thanks sayang!!..;p

batal air sembahyang

salam..salaman..


oh!!!!....;P

turn saya pulak!!..wah!!!!





err..cukuplah ea..nt saya upload lagi pic hari besarnya pula..pada kawan2 yg sedang menanti gambar2 semasa majlis berlangsung harap bersabar ok..nak upload gamba ni je amik masa 3 hari tau..biasala sudah bergelar isteri ni byk komitmen perlu dilaksanakan..cewah!!!

kepada rakan2 yg sudi hadir pada majlis pernikahan saya pada hari itu, thanks so much!!!frens!!


Friday, May 7, 2010

khas buat mak!!

Selamat hari ibu buat bonda tersayang,walaupun anakanda mu jauh di mata mu tapi bagi anakanda bonda selalu ada di hati anakanda,..bonda, anakanda doakan semoga bonda selalu didalam keadaan sihat sejahtera,happy,panjang umur dan dimurahkan rezeki. mohon ampun dan maaf dari anakanda sepanjang anakanda didalam jagaan bonda.maafkan anakanda jika ada kekasaran bahasa atau keterlanjuran kata ampunkan anakanda yer bonda.kite rindu kat mak sangat2!!!(-_-)

tu je lah..nanti nanges lak kalo taip panjang2..uhuk!







muahhhhss mak!!!;p

Thursday, May 6, 2010

miss my sweet home so much...mak n abah jua..(-_-)


setelah bergelar isteri maka kita harus sentiasa ada dimana jua suami kita berada btul x??..hurmmm...pada pengalaman saya yg baru sahaja 6 hari bergelar isteri,rupa2nya amat sedih,amat teramat sangat apabila tiba masanya kita akan pergi jua mengikut suami tersayang dan meninggalkan rumah,mak n abah yg tercinta.

ok lah nak citer skit detik2 sedih ketika saya nak meninggalkan rumah...(ni dah sebak dah ni..siyes nak nanges beb..giler ah..) orait..hari isnin petang kami terpaksa pulangkan baju2 kahwin pada mak andam sebab selasa dia ada photoshoot. jadi suami kata dah alang2 tu dia terus ajak balik umah dia ok..utk pengetahuan semua saya tinggal bersama mertua kerana suami adalah anak bongsu kakak dan abang2 suami sudah ada rumah sendiri.

jadi sebagai menantu yg baik dan isteri yg setia yg ingin selalu ada di samping suami tersayang saya turuti saja kemahuan suami.banyak jugak yg saya dengar pahit manis apabila tinggal bersama mertua,xpelah yg penting kita sendiri pandai membawa diri di rumah mertua sudah. mak saya pesan kalau mertua marah2 kita atau ada perkara yg dia x suka juz dengar sahaja dan jgn ambil hati kerana itu semua demi kebaikan saya jugak.baiklah mak anakmu ini akan sentiasa ingat pesanmu itu.

eh..kan tadi nak cite detik saya nak pindah ikut suami kan..melencong lak cite lain..ok kite sambung balik,masa saya kemas2 baju lagi saya dah sebak dah,lagi2 tengok muka mak n abah airmata dah bergenang je kat mata ni,tapi saya tahan lagi x nak tunjuk kat diaorg sebab takut nanti diaorg pun nanges jugak..mak n abah saya ni sentitif orgnya,x bole tengok anak2 nanges mesti diaorg pun nanges gak. settle je brg2 saya sume masuk kete masuk umah balik nak salam2 pula,k time tu memang gile nak nanges tapi bole tahan lagi.

masuk je kete nak gerak tinggalkan umah laju jek airmata saya mengalir kuar..nanges x henti2 sampai suami pun naik pelik..yela dia ingat apa kan,then saya bagitau saya sedih tinggalkan mak n abah terus dia senyum jek..sabar je la kan..saya syukur sangat2 sebab dapat suami org dekat yer saya tau umah saya dan suami x jauh cuma kena seberang sungai je,tapi harus di ingat saya tidak seperti dulu,kalau dulu masa single jauh kite pegi pun,tido umah org sehari dua pun kita mesti balik umah kita jugak kan??..tapi kali ni kita dah x bole balik2 sangat sebab kita ada org yg kita kena jaga,kita ada tanggungjawab yg harus kita lakukan utk suami.

hurm..sekarang saya sedang dalam proses mengambil mood utk tenangkan hati,dan menyesuaikan diri di tempat baru.mana x nya kejap2 kang nak nanges je,asyik teringat mak saya rindu nak dengar suara mak membebel tu,rindu jugak ngan abah dan anak2 jagaan mak,haish!!!

sebelum suami pegi keje pagi tadi dia dah tinggalkan tugas kat saya suruh basuh carpet dlm bilik kami tu..mentang2 la saya cuti hari ni ada saja tugas yg ditinggalkannya..baik sayang saya dah basuh dah..masuk mesin basuh je,senang kan???..;p

ok la agak panjang lebar saya taip nih..saya tengah tunggu picture wedding saya,nantila bila dah dapat nanti saya postkan khas untuk kamu semua orait...daa..;)

Tuesday, May 4, 2010

ALHAMDULILLAH...


semuanya berjalan dgn lancar,alhamdulillah sudah bergelar isteri.insyaAllah semoga saya menjadi isteri yg solehah dan taat di samping suami tercinta.;p


more picture??????...stay tuned....;p





**~~sory sis,curi gambo ni kat blog awk..;p **~~