..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 31, 2008

BYE-BYE 2008 !!!...

now saya akan start bz next year,saya akan sambung study,mungkin saya akan jarang menaip blog ini.i will miss my blog..ahaks! ;p...yes!..have a lot work to do like assignment,study + work....ini akan menguji kemampuan diri saya,sejauh mana saya bole menguruskan semua ini,apalagi kalau saya kawin.adakah mampu saya m'handle semua2 ini?..adakah?apakah?bagaimanakah? pelbagai persoalan di dalam kepala saya ini..oh!...we will see....bye 2008 and welcome 2009.azam??..utk jadi yg terbaik...ehehehehehe....;p
ayat kecil ~ ingin disayangi..menyayangi..dikasihi..mengasihi..dicintai..mencintai org yg amat
dicintai dalam hidup ini..really love him so much ;p

Wednesday, December 17, 2008

**~~**

..........................................................................................
you will never know true happiness,
until you have truly loved,
and you will never understand what pain really is,
until you have lost it.
............................................................................................................

Kejadian Hari Ahad

hari ahad saya telah keluar menghabiskan waktu bersama-sama dengan "sidia" dengan erti kata lain dating la ape lagi beb. kami telah merancang utk pergi ke pavillion dalam pukul 2.00pm "sidia" telah mengambil saya dirumah dan kami pun memulakan misi kami iaitu ke pavillion k.l.yehaaaa!!!.bila sampai je saya disana macam biasala da nama kl,kl dan jam x dapat dipisahkan.jd seperti biasela kami akan mengharungi jam tersebut sebelum sampai ke tempat yg dituju."sidia" telah parking di lot10 utk keselamatan kereta yg amat disayangi.
sampai je,cari pulak tempat parking,ni pun satu masalah jgk,tempat parking sumenya full sehinggakan pak guard disitu suruh "sidia" letak je kat tepi2.xpela,janji selamat.lepas tu kami teruskan misi bergerak ke pavillion,jalan2 sat pastu cam biasala booked tiket wayang.
mula-mula x tau nk tgok cite ape,lalu "sidia" telah mensuggest agar kami tgok citer "the day the earth stood still" (keanu reaves macho man la..;p) saya cam biasa la ok je sebab bagi saya ape citer pn ok janji jgn citer mengarut,dan ntah ape2 sudah.;p
abes je menonton saya telah memulakan operasi utk membelikan hadiah utk "sidia".finally.......jumpe hadiah itu,iaitu seperti yg dijanjikan saya membelikan "sidia" kasut. kasut utk "sidia" is very simple but nice.;p sesuai dgn jiwanya utk kelihatan muda selalu..ehehehe..janji "sidia" suka saya pun suka.
begitula serba sedikit kejadian pada hari ahad,tentang saya dan "sidia".walaupun agak penat skit berjalan-jalan saja tapi saya puas hati dan happy sangat.dah abes....

Saturday, December 13, 2008

Air pasang dalam..surut pukul lima....

Perhatian kepada semua pegawai dan kakitangan M*** adalah dimaklumkan pada 12 hingga 16 disember 2008 akan berlaku kejadian air pasang besar yang melibatkan daerah-daerah berhampiran pantai di negeri selangor.

manakala pada 13 hingga 16 disember 2008 juga diramalkan akan berlakunya hujan lebat di negeri selangor.

sehubungan dengan itu dimaklumkan cuti semua pegawai dan kakitangan adalah dibekukan arahan daripada tuan yang dipertua. diharap semua pegawai dan kakitangan bersiap sedia dengan segala kemungkinan yang berlaku.

makluman daripada majlis keselamatan negara.

**saya telah diberi tugas utk membuat paging utk makluman diatas.walaupun agak kelam kabut dan sedikit gementar tapi kena buat jugak.ok la kan?dan walaupun suara yg agak kecik adakah semua orang dapat mendengar suara saya??..ntahla..

Thursday, December 11, 2008

I'M GONNA MISS YOU...(^,^)

yer..i'm gonna miss you,"sidia" sudah selamat sampai di singapore kira-kira jam 10.19am saya telah menerima sms dari "sidia",menyatakan yg dia sudah sampai dan mahu terus ke hotel.mungkin untuk merehatkan badan setelah beberapa jam didalam kapal terbang.pagi tadi saya bangun lambat dan lambat masuk ofis kerana sejak dari malam tadi saya tido agak lewat kerana teringat akan "sidia".ish.."sidia"kan cuma pegi 3 hari saja,kenapa saya terlalu emosi sekali ek?.waktu lunch tadi sewaktu mahu pulang ke rumah "sidia" hanya misscall saya,"kenapa tidak telefon saja?"adakah "sidia" mahu bermain-main dgn saya disini yg dilanda kerinduan yg amat hebat sekali.
lalu dgn perasaan yg tidak sabar saya pulang kerumah dgn secepat mungkin dan saya memecut kereta saya utk segera sampai ke rumah,dan apabila tiba di rumah tanpa berlengah lagi dgn tidak menukar baju terus saja saya mendail nombor hpnya.dgn berdebar menunggu panggilan dijawab tetapi hampa,"sidia" tidak menjawab panggilan saya ;( mungkin "sidia" agak sibuk disana tapi tidak mengapa kata saya didalam hati.saya masih lagi menunggu sms dari "sidia.

tiba-tiba...kira-kira jam 4.31pm sedang saya menaip entry ini saya telah menerima kiriman sms dari "sidia" menyatakan yg dia baru saja pulang berjalan-jalan dari orchard road dan telah memberi pesan pada saya agar jgn sedey2 sepanjang ketiadaan dia.(ah,saya x pedulik,saya nak sedey jgk..uhuhuhuhu)dan ayat yg seperti pernah saya lihat "abg g bkhdmat utk ngara",yer ayat itu seperti didalam entry yg lepas,mungkin "sidia" ada membacanya..(awk bace kan?..;p).

ape pun esok saya cuti kerana hari jadi sultan selangor,aktiviti saya pada esok hari saya akan menghantar adik saya balik matrik,kalau ada "sidia" pasti akan jadi peneman saya esok tapi kali ni saya akan pergi bersendirian tanpa teman :(. saya x sabar menunggu kepulangan "sidia",x sabar tunggu hari jumaat,"sidia" akan pulang ke sini pada hari jumaat.utk "sidia" i miss u so bad laaaaa...uhuhuhuhu..(ulang sekali lagi baru satu hari beb,da rindu?)macamane malam nt?sbb setiap kali sebelum tido saya akan wish gud nite pada "sidia"begitu juga dgn "sidia" akan berbuat perkara yg sama,bagaimana dgn malam ini? malam kedua?....arrrggghhhh..mungkin x bole tido dgn lena!! saya x sukaaaaaa.....

ayat kecil ~ utk sidia,awak balik la cepat......;(








Wednesday, December 10, 2008

Macam-macam hallll....


helo..hari ni saya dah start keje setelah bercuti selama 3 hari sempena menyambut hari raya haji.the special day telah disambut agak meriah sekali pada malam itu sekali dengan majlis cukur jambul anak buah "sidia",dan saya telah dapat menyiapkan my cutie "cupcakes" dgn perasaan berbaur gembira,lega segala macam pn adalah.;p.nanti saya akan adakan lagi sambutan harijadi utk "sidia" pada next week apabila "sidia" pulang dari singapore nt.erk!..singapore???.."sidia" akan meninggalkan saya selama 3 hari utk cuti-cuti malaysia ke singapore dan saya akan keseorangan disini selama 3 hari tanpa "sidia" dan akan merasa sangat sunyi sepi.:( yela dah lama "sidia" tidak kemana-mana jauh dari saya,tapi kali ni "sidia" akan pegi selama 3 hari.pasti sunyi.xpela saya akan cuba mengisi masa lapang saya dengan pelbagai aktiviti-aktiviti yg berfaedah..spt ape ek?..nt la saya fikirkannya..ehehehehe.ape pn saya akan pastikan saya harus berjumpa dgn "sidia" sebelum "sidia" bertolak ke singapore utk mengubat rindu ini nt.(ceh!!!;p)...arrggghhh,penat nk fikir lagi,ade hal la pulak..nt la saya cerita lagi..kenape la org kap lam ya nga ni cam ****!!!!! tol laaaaa.....hampassssss....

Sunday, December 7, 2008

Sleepy...Zzzzzzzz...

mengantuk tahap gila baban nih!!,mane xnye malam td saya telah memulakan operasi membuat "cupcakes" untuk "sidia" (the special day semakin hampir!!) sehingga jam 2.30pagi.owh..ini adalah kali pertama dalam hidup saya membuat kek,but i have a lot of fun doing this for someone special,someone yg saya sayang sgt2..(ceh,terjiwang lg!!..) ;p.pagi ni saya di ofis membuat kerja,iaitu memasukkan data2 staff didalam sistem..aaaarrrgggghhhh!!!!kerja yg amat membusankan saya,sehingga membuatkan saya tertidur didepan pc ni.yela malam td tidur pn sekejap jek,pagi dapat call terus kena datang ofis.ape pn its ok,kerana saya "berkhidmat untuk negara".x sabar rasanya nak balik umah dan sambung tido balik,tapi apakan daya saya kena siapkan kerja ni till end of this month utk dihantar ke SUK.oh ya,hari ni ade janji bersama "sidia"hari ni saya nak celebrate secara kecil-kecilan bersama "sidia" sebab kami x dpt celebrate pada tarikh tersebut kerana ade program lain.jadi saya akan celebrate bday "sidia" dgn lebih best lagi adalah next week.erm,saya x plan lagi..nak buat ape ek?,apepn saya akan memikirkannya nt sehingga saya tidak boleh tido..;p,hari ni nk buat mood manja2 la ngn "sidia"..muahahahahahaha....daaaa....

Saturday, December 6, 2008

Hari yang semakin hampir!!! (^,^)

sepertinya tidak percaya!!,pejam celik pejam celik je hari ni dah hari jumaat.seperti yg saya katakan sebelum ini saya amat suka hari jumaat sbb hari last bekerja,tetapi saya juga menghitung hari kerana hari yg istimewa semakin hampir.hari istimewa yg saya maksudkan adalah hari lahir "sidia" sudah semakin hampir,ah,.pening hadiah apakah yg perlu saya bagi pada dia?,nk celebrate kat mane?,sudah berulang kali saya tanyakan pada "sidia" nak hadiah ape ek?cuma hanya jawapan yg biasa saya dengar..."kite x kisah,awk nk bg ape pn".....aduh!!!..mungkin saya akan membelikan "sidia" a pair of shoes..(nak jgk!!) kerana setiap kali kami keluar dating pasti "sidia" akan mengusha kasut-kasut yg ada di kedai wajib kami,walaupun x penah beli pun..;p.ape pn di kesempatan ini saya ingin menjadi org yg paling awal ingin mengucapkan HAPPY BIRTHDAY SAYANG!!!!kita doakan awk diberikan kesejahteraan,dipermudahkan jalan hidupnya,sihat tubuh badan,dimurahkan rezeki,panjang umur,dan yg paling penting sekali semoga hubungan ini akan terus berkekalan sehingga ke akhir hayat.saya tau "sidia" pasti akan membaca entry ni,saya tau..sambil berkata didalam hati....jiwang jgk dia ni atau yeyer je la minah ni...muehehehe;p yg penting saya x kisah..;p x sabar nak celebrate ngn "sidia" tis weeknd nih.

Friday, December 5, 2008

Sahabatku


Tiba-tiba teringat akan seorang teman yg seorang ni.teman yg agak rapat dgn saya,adakah dia igt akan saya juga?..tapi itu x penting,yg penting persahabatan kami kekal selamanya.susah rasanya utk mengekalkan sesuatu perhubungan persahabatan yg lama kerana apabila mereka sudah ada kehidupan sendiri mereka pasti akan terus senyap dan membuat hal masing2.mungkin memang begitu lumrah kehidupan manusia,mungkin apabila saya juga ada kehidupan sendiri saya juga akan membuat hal sendiri dan tidak lagi mempedulikan sahabat2 yg ada.saya berharap saya akan dapat mengekalkan persahabatan saya dengan teman saya ini.walaupun kami berjauhan tapi kami masih berhubungan,kerana dia adalah seorang teman saya yg selalu ada utk mendengar luahan perasaan saya,saya juga begitu akan menjadi seorang pendengar yg setia utk mendengar luahan perasaan darinya.saya berdoa agar teman saya ini supaya dipanjangkan umurnya,supaya dia sihat selalu,dan dimurahkan rezeki.itu sahaja omongan kosong saya pada hari ini..;p