..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Monday, June 28, 2010

Beijing Part 4

Hello peeps!!!

mari kita sambung siri penjelajahan saya dan asben utk melawat sekitar kota beijing lagi..ermmm..kita layan gambar je la ek...enjoiceeee!!!!;p



ape pun kite bfast dulu!..jgn risau saya sudah bfast bersama asben di bilik..sandwich tuna lagi u!!..ni sekadar ala2 jek.

lihatlah tu,masih lagi memakai gelang jade yg dibeli sendiri..

ok..sudah mau berangkat!!!

oh!!di sini tempat penginapan kami..Bai Ming Wei International Hotel

sekitar tempat lawatan..(apakah??knape mst mau peace??)

;)


ish..mcm senyum terpaksa jek??..

sesi gambar bersama adalah wajib..harusssss ada!!..;p

cak!!;p

apakah???asbenku...

setelah puas berjalan2 kami dibawa pula melawat Dr.Tea bagi menikmati beberapa jenis teh cina yang amat bernilai untuk kesihatan..(katanya..)..ayuh!!kita layan gambar lagi...



cute kan???(ermm..apa2 aja lah..ahahaha...)

wah!!!lihat???..pancutan itu????ahahaha...

fyi benda ni adalah untuk mengukur tahap kepanasan air yg sesuai utk buat air teh...kalo deras memancut maknanya okla tu.. serius ni!..(cilok ayat asben sudey..) bagus kan???sin chan ni pn dijual jugak tau..bkn sekadar hiasan saja ataupun mainan bagi anak2 anda.;p


gadis pembuat teh

sedikit penerangan mengenai kebaikan teh

Dr.Tea...terBAEK!!!hiks!!

seterusnya langsung saja kami di bawa ke melihat beijing olympic main stadium yang berbentuk sarang burung atau bird nest stadium..ahaha..best weyh!!!time tu lak angin dia sejuk jek..best2!!


saya lagi la kan...

dan lagi...

lagi sekali..

dan..lagiiiii.....wooottt2!!!

oh!! hero saya..;p

bunga di sana sangat cantek tau..

oh!!masih ingat entry sebelum nih..gelang jade yg telah dihadiahkan suami tersayang????
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
nah!!!inilah dia....gelang kesayangku...mahal wooooo....inai di jari pun x hilang lagi u!..sukaaa!!!... (erk!!mind the bulus2 di tangan saya yg agk pjg2 itu..hiks..;p)


ok yg ni kami beli di tempat jade jugak tapi bukan di Jade Palace,kedai yg ni berdekatan di beijing olympic stadium nama kedai sudah lupe,ampun sekali lagi..ape pun owner dia org malaysia tapi sudah lama menetap di beijing sehingga beliau membuka perniagaannya sendiri..sungguh baik hati..kebetulan owner kedai jade ni ade,sebab tu dapat murah sikit dari harga asal yg agak mahal.so lucky i am!!!lalaalalala...to asbenku..thanks so much my dear...love u!!..muah2!..muah2!!..(lagi sekali!!!)

abes suda lawatan sekitar kota beijing pada hari itu..lantas terus saja kami di bawa ke tempat makan..ya..harussss..kerana perut sudah berkeroncong lagu2 keroncong..ahahaha...oh!!kali ni asben sempat tembak satu gamba makanan kami ketika di sana..mari kita saksikan...


huh!!!ape pun telor goreng gak yg saya layannnn..sedap tau!!dan ada beberapa makanan lagi yg layan gak..tapi x tau nama..sory!!

singgah solat di Nan Dou Ya Mosque..

usai solat..masih sempat lagi bergambar utk di jadikan kenangan..


peace tok!!!


ok done!!!sambung hari berikutnya pulak..;p

Thursday, June 24, 2010

Beijing Part 3

baiklah disini saya mau update kesinambungan siri penjelajahan saya bersama asben di kota beijing.utk hari berikutnya kami telah dibawa ke Greatwall of China iaitu tembok besar china yang terletak di luar kota beijing.pagi2 lagi kami sudah bergerak dari hotel utk ke sana,tetapi sebelum itu kami singgah di Jade Centre utk melihat sendiri cara2 pembuatan jed yg tulen dan juga Crystal Palace.di Jade Centre saya nk habaq la ni..rambang mata i u...sumenya cantek2 tapi harga jgn cakapla mahal okeh..mau dekat 1k-2k pn ade..haih...ermm...xnak bebel panjang2..kita layan gambar lagi...

nampak sangat gelojoh kan??? x sabar langsung,,trus test kat tangan..asben sebagai pemerhati sahaja..fyi saya amat gilakan jade okeh..tapi yg ni saya beli murah saje..;p

langsung saja bayar di kaunter..

dan terus pakai..erk..gambar jade itu tidak ditembak kerana biasa2 sahaja..nanti next entry akan postkan gelang jade yg baru..haaa!! yg tu asben tersayang hadiahkan utk saya..sempena birthday saya katanya..kira pakej la ni..dapat hadiah n bawak honeymoon ke beijing..thanks sayang..i lab u so much dear!!!..

selepas membeli belah haruslah bergambar-gambar di tempat jade tu kan..hiks!


merakan kenangan di Jade museum..(beijing bona???)

asben tersayang juga mau..(gambar ditembak selepas kena marah kerana saya terlalu agak lembab nk snap tiba2 ada sorang cina main lalu je kat situ..haruslah kena marah kan...ni lah yg terbaek saya bole lakukan..jgn marah yang!!)

abes sahaja membeli belah di Jade Centre, terus ke restoran utk mengisi perut yg sudah berbunyi lagu rock..opss..rock terus!!!ahaha....maaf gambar ketika sedang melantak oh!!tidak ditembak krn x de masa la haih!! nk tembak2 ni..krn kami berdua sebok makan..ahaha..;p

sungguh tekun beliau kan???

ketika ini baru saja abes makan..kami makan di tingkat atas,tingkat bawah pula ada seperti bengkel @ kilang membuat pasu yg diukir cantek2 skali..masa ni sedang kusyuk..kusyuk ke cover??hehe..melihat gadis pelukis pasu..

wah!!!

ampun skali lagi..gambar semasa di Crystal Palace kami x amik..kerana tempat..ermmm..errmm..ermm..biasa2 saja,lagipun kami mau save itu batery kamera..hiks!!

tarraaaa!!!.....great wall beb!!..great wall!!...antara tujuh keajaiban di dunia..;p

sesi wajib sebelum memulakan langkah perjalanan yg amat mencabar..cewahh!!

asben..

wife..

us



gambar di atas sungguh perasan..bajet ala2 model gitu..ampun ya!!..hiks...;p

my hero!!



ok..dah..dah...dah la tu pajla...mencik tau!!!tgok tuh,cina dibelakang pun sebok amik gambar pun senget gak..ahahaha..

kami juga telah di bawa ke Silk Store,tempat membuat sutera asli..best2!!oh!!saya ada borong kain utk bonda tersayang..;p..dan singgah sebentar di Bao Shu Tang Centre bagi melihat pembuatan ubat cina moden..dan sekali lagi kami hanya melihat2 sahaja..membeli???..oh!! tidak sama sekali..

fuh!!!abes sudah untuk hari berikutnya..seterusnya will be continue next entry orait..kamu2 semua diharap bersabar nantikan saja entry terbaru dari saya..siri penjelajahan kota beijing akan datang..(huh!!mcm ayat komik plak..ahaha)

Wednesday, June 23, 2010

Beijing Part 2

ok,skang cite utk hari kedua plak. hari kedua kami di bawa ke Tianamen Square yang merupakan sebuah lapangan terbesar di kota beijing,dan kami juga di bawa memasuki Forbidden City yang merupakan istana maharaja beberapa dinasti cina terdahulu. ape pun kita layankan saja gambar lagi..lagi..dan lagi...;p

macam kat dataran putrajaya kan???..bak kata kwn saya huda..hiks.

ini bangunan parlimen di beijing.

peace ya!!!


maafkan atok dibelakang saya itu..;p

x dapat gambo ngan polis,kereta mereka pun jadila..

belakang tu adalah istana Forbidden City

heart this so much..

erk!..rakan sebaya..eheh..;p

asben di taman larangan (katanya)..huh!!

kata pemandu pelancong zaman dulu kalau sesapa dah masuk istana ni x bole keluar lagi dah.. kerana sesat di dalam..kalau yg masuk tu perempuan makanya jadi gundik raja tu la..eyh???

motif????..

seterusnya kami di bawa ke foot massage training centre,di mana kami akan diurut oleh pelayan2 yg seksis meksis..ahaha..erk, cukup2!!!mesti x sabar kan nak tengok???eheh..;p


huh!!!apakah????...hanya kaki sahaja???

dan lagi???..mane si tukang urut yg seksi????

ini jek???..haish....

sorry eyh!!..xde tukang urut yg seksi meksis tu..yg ado hanya budak lelaki ini dgn memakai t-shirt n tracksuit seperti mau pegi training bola sepak jek..uhuhuhuhu...tapi urutan beliau bole tahan,saya cover cun jek walaupun sebenarnya sudah geli di kaki akibat dipegang oleh si tukang urut ni.

si tukang urut asben..

kalau nak tau susah betul nk berkomunikasi ngan diaorang ni,yela mana xnye diaorang langsung x faham ape yg kite cakapkan even in english pun..langsung sepatah haram..so,diaorg cakap cina saja la macam la kita ni faham..yg kitaorang pun ye kan je la..

sambil kaki di urut kami juga di beri penerangan serba sedikit tentang penjagaan kesihatan,.sambil tu setiap pasangan diaorang bagi sorang doktor utk mendengar masalah yg kita hadapi,x pun diaorg yg bagitau jenis penyakit kita hidapi..yeker??? saya dan asben layankan saja..walaupun sudah tau tujuan utama adalah diaorang suh beli ubat2 diaorang.

x nak la beli sebarangan ubat diaorang ni,takut ada campuran2 yg kita x tau kan,lagipun ubat diaorang sangatlah mahal,jadi saya syorkan jgn beli,nanti kalau ubat tu habis xkan nak datang beijing lagi semata2 nak beli ubat tu jek..sungguh x berbaloi ok.

pengetahuan am : zaman dahulu raja cina mempunyai ramai gundik,,lebih kurang 3000 orang gundik..x percaya???tapi tu lah yg diberitahu oleh pemandu pelancong,sampaikan raja x sempat jmpe pun gundik2 beliau yg ada sehinggalah beliau mati..ehehe..kesian kan,kesian juga pada gundik2 raja yg x sempat bersama raja..;p

akan bersambung lagi nanti.....