..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Friday, February 20, 2009

Minggu yang teramat sebuk....

minggu ni saya amat sibuk hingga nak terkeluar semua urat2 yg ada..next week insyaAllah saya akan 'hapdet' sayanye entry ok.(; maaf kawan-kawan.




ayat-ayat kecilku ~ sorry huda..kita kan sama jek...mane bole x sama..sume mesti kena samanye..
ko x perasan ke?...muahahahahahaha...

Monday, February 16, 2009

kite cuba yg baru pulak...(;

atas nasihat sahabat saya..puan huda,dia telah mengesyorkan saya supaya menukar font dan gambar supaya nmpak lebih besar skit.kerana susah bagi dia utk membaca blog saya sehinggakan dia terpaksa membacanya dgn jarak yg agak dekat sekali,..(sian member saya sorang ni..ehehehe) ..ok x nih?...;p.ermmm..dunia blog semakin meriah la...ramai jgk kawan2 yg sudah mula bikin blog..ape pn diharap supaya korang sentiasa "hapdate" blog korang ek..bole la dibaca bila tiba saat2 kebosanan..eheheheheh..isk..asyik kena panggil je ngn boz..ok la..nt saya sambung lagi...titik.

Saturday, February 14, 2009

~~Lawatan Kerja Kelantan 2~~


kali ni saya telah menyelitkan sedikit gambar-gambar untuk tatapan semua (ade ke yg nk menatap gambar saya ni?..;p)sepanjang lawatan kerja saya ke kelantan. amat seronok sekali sepanjang lawatan ke sana,boz2 yg mengelikan hati dan semua org pun enjoy..byk tempat yg kami pergi seperti wakaf che yeh, pasar khadijah,pantai cahaya bulan..masjid negeri kelantan..byk lagi la...lihat saja gambar2 ini.....;p


berkumpul sebelum bergerak untuk pergi berjalan-jalan

di Pantai Cahaya Bulan..ombak dia perrgghhh..bole surfing kat cni..muehehehehe..;p



sory marlia muka ko nampak separuh jek..ko marah shakil!!..


close-up


esoknya bermula la lawatan kerja kami iaitu ke MPKBBI (Majlis Perbandaran Kota Bharu Bandaraya Islam),sepatutnya kami akan sampai di sana pada jam 9am tetapi kami dimaklumkan pada hari itu iaitu hari Ahad adalah hari pertama mereka bekerja jadi mereka ada tazkirah pagi.jadi pagi tu kami ke dataran dulu bagi membuang masa yang ada..kami tangkap gambarsambil menungu hinga ke jam 10am..




hah..inilah dia org2 besar..boz2 saya la,yg amat exited sekali..terutama skali apabila aktiviti membeli belah..tp ape pn SU (Setiausaha) saya jgk yg paling cool...dia cuma beli kopok lekor jek..tu pun satu @ dua plastik beg je dia bawak..yg lain..hamik ko!!!ber beg2..tu blum masuk toto lagi..huh!!btul2 la diaorg ni...saya?...saya x beli ape pn cuma adala beberapa jek..tu pun utk org2 tersayang...muehehehe..(;





manis x kami2 sume...muehehehehehe...tersipu2 malu saya...(;



tepi sebelah kiri adalah en.fauzi boz yg paling comey kat tmpat keje saya nih..


sempat lagi saya dan kawan saya ni..org sebuk dengar taklimat dia sebuk posing2 cun plak!!



itulah saja gambar2 saya ketika di sana..tp saya balik pada hari itu jugak,sebab hari isnin ade test..(thaipusam pn chek anuar nak wat test..busan tol!!..).abes je lawatan saya terus gerak ke taxi stand naik teksi terus ke airport.nak tau x pakcik teksi telah mencharge saya RM25 dari KB ke airport..padahal town KB tu nk ke airport mengambil masa selama 20 min saja..ermm..xpela saya ok kan je..biarla bagi saya itu utk rezeki pakcik teksi tu.sian jugak sepanjang perjalanan ke airport pakcik teksi telah bercerita tentang keluarga dan kehidupan dia sbg seorang pemandu teksi.dimana dia duduk seorang diri di kelantan manakala anak2nya sume perempuan tinggal di luar..seperti di rawang,kajang dan ada yg tingal di KL. sampai airport tungu flight untuk balik,ermmm..flight kul 5pm dan saya sampai di klia tepat pukul 6pm dan "sidia" telah pun tungu saya di klia. sampai umah jam 8pm sebelum itu kami singgah makan dulu sebelum saya dihantar pulang. -ABES-

ayat-ayat kecilku~~ cuti thaipusam saya pegi picnic sedangkan malam tu ade test management..huh!!!hebatkan!!!









































Tuesday, February 10, 2009

saya di tag laaaaa....


erk...saya telah di tag oleh mak enchek yaya laaa...ini adalah pertama kali saya di tag,erm...suka la!!!..sebab pertama kali nk buat benda2 mcm ni..selalu tgok kat blog org jek..(kesian kan?..;p) okeh, mari kita cuba....


"The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people."




I'm





I really want to go to





My fav place






My fav thing




My fav drink



My fav food

My colour




I live in



I was born in






My school/college





My fav story

citer INTAN ni memang layan giler la..time ni je dapat tgok tv..sbb masa saya sangat la terhad
xde masa nak tengok tv...uhuhuhuhuhuu ;(



My hobby





I wish
insyaAllah..

ayat kecilku ~ baru je balik dari kelantan,tp memang best sebab saya balik hari ahad esoknya saya berpicnic bersama "sidia" dan kawan2nya.ape ek nama tempat tu...ermm...sungai pisang kor..kat gombak area uia..yang penting i have a lot of fun and satu pengalaman yg x mungkin dapat dilupakan apabila saya hampir saja terjatuh dan keki melecet sebab terkena batu sungai..aduh!!pedih gila bila mandi..xpela cite tu saya akan post di entry akan datang..sebab saya sudah ade pembaca blog yg setia..katanya setipa hr isnin pasti akan membaca blog saya..thanks huda!!!!;p..aku akan buat lebih jiwang lagi sampai meleleh taik telinga ko!!..muehehehehe...



Friday, February 6, 2009

LAWATAN KERJA KELANTAN.....

seronok sangat2 sebab hari ni adalah hari jumaat.bermakna kita akan bercuti hujung minggu.tp lagi best kerana ditambah cuti utk thaipusam pada hari isnin jadi saya akan start keje pada hari selasa.tu pun kalau saya tidak sambung cuti pada keesokan harinya plak..;p.jadi ape cite kite pada kali ni ek?..erm..oh ya! malam ni saya akan bertolak ke kelantan kerana ade lawatan kerja.sepatutnya lawatan kerja tu sampai hari isnin tp saya telah memohon untuk balik cepat,sebab isnin tu ade quiz..huhuhuhuh...bila nk study ni?...mungkin bole jwb sume...nt saya akan balik sendirian naik flight..(bole ke?)kerana ni adalah 1st time saya akan bersendirian menaiki kapal terbang...ermmm..."sidia" tanye bole ke saya sorang2 nih..hope evertyhnig is gonna be ok sayang...i will take care myself..;p..jgn tersalah naik kapal terbang sudah!!!mugkin akn terus ke thailand..muahahahaha....ah..x bole taip lg..opis saya tgh dalam keadaan panas nih...nntla kite cite2 lg ek..
daaaaa...jmpe lg saya bail dari kelantan ek...bubyeeee;p