..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 20, 2010



LAST BER'OUTSTATION' SEBELUM BULAN POSE!!!!!

hye everyone!!!!

saya berbengkel pulak,..kali ni di glory beach resort..last week kat bayu beach..adeh!!!!puas la i makan kat hotel ni...diet????ermmm..lupekan saja...ahahahaaa...2 minggu berturut2 saya di PD sahaja..seronok kann???

oh!!ini adalah kursus terakhir kerana selepas ni dah masuk bulan puasa maka kami2 urusetia di unit latihan akan berehat selama sebulan..yes!!!relax skit...dok opis prepare utk ISO plak..haish!!!

eh!..cepat betul masa berlalu..tau2 je dah pukul 10pm,yeay!!habis sudah satu hari!!esok malam tuan ydp datang,,mau spotcheck ka???ish!!!xdelah kan..beliau datang kerana ingin meninjau2 bagaimana perjalanan bengkel ini,ermm..maka esok malam saya harus sopan2 sikitlah sebab ada ydp..(;

ok la..daa..;p

psstt..sedang menghitung hari untuk satu hari saja lagi...ahahahah..


Sunday, July 18, 2010

SAYA SAKIT PERUT!!...(-__-)

termasuk hari ini sudah 3 hari saya mengalami sakit perut..tidak tau apakah yang dimakan sehinggakan menyebabkan saya berasa kurang selesa..anginkah??? atau saya sedang menghidapi gastrik???,harap2 janganla..

jika x elok jugak sakit perut ni,conform esok harus cari tukang urut profesional..ahahah...x yahla profesional sgt..ala2 pun ok jek..

yg penting..x selesa ok..sebab sakit perut dia macam nak buang air besar tapi x....aaaarrggghhh!!!
kalau ada mak kan best...mak bole urutkan perut saya...buatkan air halia utk buangkan angin dalam perut,xkan nak suruh mak mertua lak buatkan..haish!!!.saya masih malu lagi..(-_-)..

chow!!!

Thursday, July 15, 2010


GRILLED CHICKEN BURGER FROM MCD!!!!


huh!!!sepertinya mau jadi orang yang pertama yang ingin merasmikan untuk makan burger terbaru ni..dan hari ni adalah hari pertama okeh!!!!


dan saya sedang dalam proses memujuk sang suami utk ajak beliau makan ini burger...agak2 sang suami mahukah melayan tekak isterinya ini?????????hurmmm....



lebih kurang beginilah...(;

Sunday, July 11, 2010


BILA BELIAU DI DEPAN MATA....

mulut terkunci...jantungku berdebar2..apa lagi tiba-tiba sidia didepan mataku sahaja...oh!!! mau tau siapakah gerangan jejaka itu????????????????????????????????
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
macam biasala..mesti mau surprise punyeeee...hiksss..
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
;
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
mau tau yaaa!!!!!!
:
:
:
:
:
:
LIHAT LAH SIAPAKAH JEJAKA ITU!!!!





Dato Seri Hj.Shafie Afdal

OHHHHHH!!!!!!!!!!......hensem okeh bila beliau betul2 didepan mata!!!*pengsan*

anyway...thanks dato seri!!!!ucapan dato seri sungguh padat!,mantap!..kebabommmm!!!

Friday, July 9, 2010

marilah ke dapur bersama enchek asben!!!!;p

tempat : dapur rumah sahaja

masa : lebih kurang jam 9.00pm (utk dinner)

chef : enchek asben

masakan : spageti carbonara sayonara ashwaryarai..huk..huk..huk..

ok...x nak komen ape2..layan gambar dulu..bagi meleleh skit air liur kamu2 semua..ahahaha...
apepun thanks yang!!!dinner malam itu sungguh sedap hingga saya berulang-ulang kali tambah..oh!!siap bawak bekal lagi esoknya g opis..ehehehe...apepun enjoiceee!!!


hah!!itu dia gaya seorang chef yg ala2 cam kat hotel concorde s.alam..ahahaha

the kuah yg sedang di masak..masih blum nampak menyelerakan lagi kan??

spageti yg telah siap!

masih lagi mengacau-kacau lagi..lagi..dan lagi...


done!!! apabila semuanya disatukan..ia nampak amat menyelerakan..btol x??
di tambah pulak dengan taburan mozarella cheese..fuh!!!!i makan x toleh kiri kanan tau...
anyway 2 thumbs up for enchek asben!!! (nak tambah ibu jari kaki ble x???hiksss;p)


yeay!!!!!this weekend jadual kami sangatlah padat,bermula dgn menonton wayang di pyramid apa lagi cite twilight la..haruslah mau tengok kan..sbb saya sudah tgok cite diaorg yg sebelum ni...cuma novel je saya x baca..ala,tgok movie pun ok je,,oh!!mau cari kasut kerja yg sudah hampir mau putus talinya...uhuhuh...then g ampang utk bjmpe kelab penyokong liverpool enchek asben..dan malam akan ke stadium bola utk menjadi penyokong die hard fan "SELANGOR" kau tetap dihatiku!!!


Thursday, July 8, 2010

Pemenang Kuiz Tajaan Maxis????

oh!!!sungguh2 terkezut okeh!! pabila saya mendapat kiriman email dari en.rizal hashim mengenai perkara tersebut..chit!!!act,bkn saya yg memasuki peraduan tersebut,ia adalah hasil idea dari asben tersayang yg saje2 memasuki peraduan itu..jadi pemenang adalah asben saya la kan??..tp saya mau tumpang sekaki bole?? memandangkan asben telah menggunakan blog saya utk mendaftar di peraduan itu..makanya..hadiah bole share x yang??..;p
dan..tidak disangka2 terpilih pulak menjadi salah seorang pemenang bagi peradua blog tersebut..jika mau tau apakah peraduan itu,kamu2 bolehlah melihatnya disini http://rizalhashim.blogspot.com/ dan email daripada en.rizal berbunyi begini:

re: tahniah - peraduan tajaan Maxis dalam blog
From:
hashim rizal Add to Contacts
To:
Salam...

Terima kasih menyertai peraduan dalam blog saya tempoh hari.

Anda antara pemenang bertuah!

Hadiah akan disampaikan pada satu tarikh yang sesuai.

Entri Puan cukup imaginatif!

Rgds

Rizal Hashim

dan hadiah adalah sehelai t-shirt yg cantik dan cute..green lagiii!!ahaks..;p
ok la..sudah masuk waktu lunch ni..mau pulang ke rumah bonda tersayang..ah!!anakmu ini sangat rindu dgn masakan bonda tahu..(padahal b4 g keje dah singgah umah dah pagi tadi..ehehe..ofis ngn umah i dekat lah katakan..)
oklah frenn..daaa...

Tuesday, July 6, 2010

Beijing Part 5

hola!!!

akhirnya..entry terakhir utk siri penjelajahan saya dan asben di kota beijing..fuh2!!!!ampun di atas kelewatan saya mengupdate entry tersebut di atas sebab2 tertentu..hiks..;p

baiklah..mari kita ikuti kisah penjelajahan kami lagi..kali ini untuk hari terakhir kami di kota beijing ini kami telah di bawa ke berjalan2 ke pusat membeli belah.oh!!saya tidak masukkan di entry yg lepas2 utk cerita shopping kami..baiklah saya cerita skit utk sesi shopping mopping nih..

utk aktiviti shopping kami telah di bawa ke Yashow Market dan Silk Street..fyi masyarakat disana amatlah kasar2 belaka..cara mereka bukan seperti cara kita di m'sia.amat kasar ok!!saya harap anda2 semua faham apa yg saya maksudkan "AMAT KASAR". saya x galakkan anda2 semua membeli belah secara berseorangan,eloklah beramai-ramai krn mereka akan memaksa kita membeli brg mereka walaupun kita baru saja bertanya harga.

jika kita tidak mahu membeli brg mereka, maka si penjual kalau boleh akan memaksa kita sehingga membeli brg mereka walau apa pun..harga yg ditawarkan pada awal adalah sangat mahal..tetapi jika kita bijak menawar harga bagi brg yg kita inginkan kita akan dapat harga serendah yg mungkin..kelebihan jika kita pandai berbahasa cina, makanya tidak jadi masalah utk mendapatkan harga yg lebih murah.

tapi pada pengalaman saya,cukuplah!!!!...ngeri beb!!!ok lah..x nk cite pjg2 lagi..seperti biasa..kita layan saja gambar2 ini...

ini adalah pintu masuk ke istana forbidden city..ia memisahkan org2 kat dalam istana tu ngn rakyat jelata..kira ini cam sempadan la..yeker???

kawasan ni kami jalan kaki smpai hujung..best byk kedai pun best2..tp sekadar lalu sahaja..nk shopping pn x sempat..huh!!oh!!jalan ni ada laluan keretapi tau.

saya memang suka berposing sampai pusing..hiks!!

tol x??..

oh!!yg ini saya sukaa...;)

gadis itu..

model zara...fuh..fuh..fuh....

mcm ni punya kedai pun ade??clio coddle okeh..

hah!!nampak x tu???tu la keretapi yg saya maksudkan..

selesai sahaja berjalan2,kami dibawa ke masjid palllllliiiiinnnggg tua sekali di beijing untuk solat jumaat bagi kaum lelaki.

nah!!!imam dormitory

dari setiap pelusuk negara kita jmpe..di sini lah kita dpt jumpe saudara sesam islam.


cantik!

ermm..

huh!!

bahagian dalam masjid

selepas solat jumaat kami singgah membeli belah dan.....


berjumpa pakcik yg menjual kacang manisss....

inilah dia kacang manis tu.

dan di sini saya ingin memperkenalkan!!!!!!!!!!!!!
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
bawah lagi
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
dan lagi yer
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
;
ahahahahaha...ok2..ok2..
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

memperkenalkan!!!driver bas kami...yg slalu control macho..tp cool!!;p


okeh..selesai sudah cerita saya dan asben selama 5 hari kami di kota beijing.penuh dengan memori indah yg pasti tidak akan kami lupakan..dan kami di bawa pulang ke hotel untuk beristirehat sepuas2nya kerana esok kami akan berangkat pulang.perjalanan akan mengambil masa selama 6 jam ok..kematu montot mak!!!...huhuhuhhu....

balik bilik...ZZZZzzzzzzzzzzzzzzzz

keesokkan harinya.....seawal jam 5am sudah bangun untuk berangkat pulang..harus berkumpul di airport jam 7am krn flight kami jam 9.00am.adeh...sedih pn ade gak nk tinggalkan kota beijing ni..yela..hr2 bangun g jenjalan,shopping,tgok keindahan bunga2 kat situ..best weyh..cantek sangat..walaupun agak serabut skit ngn kesesakan lalulintas..kalah jam kat k.l,kat beijing lg teruk..skit2 hon sana,hon sini..adeh!!apepun bandarnya sungguh bersih..tapi.....bab toilet plak..erkkkk..paham2 la ek..sepanjang disana air mineral adalah sahabat sejatiku.;p

sebelum pulang haruslah bergambar kenangan dgn tour guide dulu..THANKS SO MUCH MAX!!!c ya!!till wen i come to visit beijing again..

oh!!!tu pun kapal terbang kami...selamat tinggal beijing!!!!!!!

dah nak balik baru nak amik gambo kat "welcome to beijing"..huh!!

ok dah!!..setelll sudah..fuh!!!jenuh nak menghabiskan part cuti2 saya dan asben di kota beijing nih..biasala byk komitmen yg perlu dilaksanakan..

psssttt..nak tau x??saya dah gila nk bercuti tau..ermm..kemana pulak selepas ini ea??..

sdg dlm proses memujuk asben tersayang utk bercuti ke pulau pinang...pulau redang pun best jugak kan?? pulau pangkor??atau tioman??..alah..xpela,kalo dapat gi PD pn saya ok je..tu yg dekat..ngeeee~~