..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 6, 2010

Beijing Part 5

hola!!!

akhirnya..entry terakhir utk siri penjelajahan saya dan asben di kota beijing..fuh2!!!!ampun di atas kelewatan saya mengupdate entry tersebut di atas sebab2 tertentu..hiks..;p

baiklah..mari kita ikuti kisah penjelajahan kami lagi..kali ini untuk hari terakhir kami di kota beijing ini kami telah di bawa ke berjalan2 ke pusat membeli belah.oh!!saya tidak masukkan di entry yg lepas2 utk cerita shopping kami..baiklah saya cerita skit utk sesi shopping mopping nih..

utk aktiviti shopping kami telah di bawa ke Yashow Market dan Silk Street..fyi masyarakat disana amatlah kasar2 belaka..cara mereka bukan seperti cara kita di m'sia.amat kasar ok!!saya harap anda2 semua faham apa yg saya maksudkan "AMAT KASAR". saya x galakkan anda2 semua membeli belah secara berseorangan,eloklah beramai-ramai krn mereka akan memaksa kita membeli brg mereka walaupun kita baru saja bertanya harga.

jika kita tidak mahu membeli brg mereka, maka si penjual kalau boleh akan memaksa kita sehingga membeli brg mereka walau apa pun..harga yg ditawarkan pada awal adalah sangat mahal..tetapi jika kita bijak menawar harga bagi brg yg kita inginkan kita akan dapat harga serendah yg mungkin..kelebihan jika kita pandai berbahasa cina, makanya tidak jadi masalah utk mendapatkan harga yg lebih murah.

tapi pada pengalaman saya,cukuplah!!!!...ngeri beb!!!ok lah..x nk cite pjg2 lagi..seperti biasa..kita layan saja gambar2 ini...

ini adalah pintu masuk ke istana forbidden city..ia memisahkan org2 kat dalam istana tu ngn rakyat jelata..kira ini cam sempadan la..yeker???

kawasan ni kami jalan kaki smpai hujung..best byk kedai pun best2..tp sekadar lalu sahaja..nk shopping pn x sempat..huh!!oh!!jalan ni ada laluan keretapi tau.

saya memang suka berposing sampai pusing..hiks!!

tol x??..

oh!!yg ini saya sukaa...;)

gadis itu..

model zara...fuh..fuh..fuh....

mcm ni punya kedai pun ade??clio coddle okeh..

hah!!nampak x tu???tu la keretapi yg saya maksudkan..

selesai sahaja berjalan2,kami dibawa ke masjid palllllliiiiinnnggg tua sekali di beijing untuk solat jumaat bagi kaum lelaki.

nah!!!imam dormitory

dari setiap pelusuk negara kita jmpe..di sini lah kita dpt jumpe saudara sesam islam.


cantik!

ermm..

huh!!

bahagian dalam masjid

selepas solat jumaat kami singgah membeli belah dan.....


berjumpa pakcik yg menjual kacang manisss....

inilah dia kacang manis tu.

dan di sini saya ingin memperkenalkan!!!!!!!!!!!!!
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
bawah lagi
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
dan lagi yer
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
;
ahahahahaha...ok2..ok2..
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

memperkenalkan!!!driver bas kami...yg slalu control macho..tp cool!!;p


okeh..selesai sudah cerita saya dan asben selama 5 hari kami di kota beijing.penuh dengan memori indah yg pasti tidak akan kami lupakan..dan kami di bawa pulang ke hotel untuk beristirehat sepuas2nya kerana esok kami akan berangkat pulang.perjalanan akan mengambil masa selama 6 jam ok..kematu montot mak!!!...huhuhuhhu....

balik bilik...ZZZZzzzzzzzzzzzzzzzz

keesokkan harinya.....seawal jam 5am sudah bangun untuk berangkat pulang..harus berkumpul di airport jam 7am krn flight kami jam 9.00am.adeh...sedih pn ade gak nk tinggalkan kota beijing ni..yela..hr2 bangun g jenjalan,shopping,tgok keindahan bunga2 kat situ..best weyh..cantek sangat..walaupun agak serabut skit ngn kesesakan lalulintas..kalah jam kat k.l,kat beijing lg teruk..skit2 hon sana,hon sini..adeh!!apepun bandarnya sungguh bersih..tapi.....bab toilet plak..erkkkk..paham2 la ek..sepanjang disana air mineral adalah sahabat sejatiku.;p

sebelum pulang haruslah bergambar kenangan dgn tour guide dulu..THANKS SO MUCH MAX!!!c ya!!till wen i come to visit beijing again..

oh!!!tu pun kapal terbang kami...selamat tinggal beijing!!!!!!!

dah nak balik baru nak amik gambo kat "welcome to beijing"..huh!!

ok dah!!..setelll sudah..fuh!!!jenuh nak menghabiskan part cuti2 saya dan asben di kota beijing nih..biasala byk komitmen yg perlu dilaksanakan..

psssttt..nak tau x??saya dah gila nk bercuti tau..ermm..kemana pulak selepas ini ea??..

sdg dlm proses memujuk asben tersayang utk bercuti ke pulau pinang...pulau redang pun best jugak kan?? pulau pangkor??atau tioman??..alah..xpela,kalo dapat gi PD pn saya ok je..tu yg dekat..ngeeee~~

2 comments:

  1. oyt org sembahyang jumaat, ko buat apa ha... ekekekeke..... aku pon nak pergi bercuti tp laki aku tak layan! dia ckp nanti dulu... haishhh.....

    ReplyDelete
  2. erk..time 2 org dah abes semayang dah..tp ms org tgh semayang pn aku selambe jek amik gambo sbb aku "tuuutt" ehehe..

    eh..nuex nk kmpul duit dlu tu..bru la syok mau cuti2 mesia..hiks..;p

    ReplyDelete