..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Friday, May 25, 2012

CERITA JUMAAT SAYA..

Assalammualaikum...

hai...sekejap je dah hari jumaat kan?..mane x nye..minggu ni 2 hari saya xde kat ofis kerana bertugas ke langkawi..hamboi!!macam unit beruniform pulak bertugas ke langkawi..ehehehe...sebab ade mesyuarat MBJ di sana jadi AJK mahu angin Langkawi pulak lah..barulah bole bermesyuarat dengan perasaan yg tenang dengan dibuai angin2 langakwi tuh....dan saya hanya sebagai urusetia sahaja tugas hanya menguruskan para-para pegawai semasa di sana.

tapikan ade best lagi...minggu ni seluruh warga kerja di ofis sesangatlah bz sebab minggu depan ofis saya akan jadi hos buat julung-julung kalinya bagi perhimpunan negeri di SUK selangor. hamboi!!!kemain lagi semorang pun sebok-sebok dan saya pun buat-buatlah sebok jugak..hari ni pun semorang xde sebab [egi rehearsal..saya pulak berantai-santai dengan kawan-kawan dengan hati yang gembira...;)

eh!oklah sat gi asben tersayang nak amik kite..kite nak g tengok tv baru nak letak kat umah mak kite...yay!!!

kbai!!!!

hey!!!tis weekend ade birthday party my bff doter tema katanye renovation in progress..ahahaha..lawak lah ko yun!!!!manelah nak cari baju kontraktor nih???...

Monday, May 14, 2012

MONDAY YANG BORINGGGG....

Assalamualaikum frenss..

hari ini saya berpuasa..mahu ganti puasa utk tahun lepas dan sunat sekali..ahhh!!! ade 6 hari lagi!!..(sedih) sebab bila la nak abeskan nih?tapi saya x mo bercerita pasal itu..ecewaahhh!!!

ok..kita tukar mood sedih pulak...malam tadi masa makcik saya nak pegi keje dia telah diragut oleh dua (2) lelaki india yg sangat jahat dan tidak mempunyai hati perut. kesian dengan makcik saya..dia kena pijak di bahagian dada dan tangan  masa dia dan india yg jahat itu berebutkan beg.ingat kes ragut dah xde sebab dah lama x dengar pasal ragut nih..rupanya x hilang lagi dan terjadi pula kat makcik saya.;(

masa kejadian orang pun xde,haish!!dan..dan pulak xde orang,.jadi makcik terpaksa lawan sorang2..uhuhh..last sekali peragut yg jahat tu dapat jugak amik beg makcik saya,alhamdulillah makcik xde ape2..xpela beg kena amik asalkan makcik saya selamat.
lepas kena ragut makcik still teruskan juga ke tempat kerja dan kawan2 dia yg banyak membantu,tolong buat polis repot dan terus block kad atm..kesian dengan makcik pagi ni terus datang rumah mak saya dengan sehelai sepinggang sahaja..haish!!!KESIAN SANGAT!!!

mohon sangat2 pihak polis bekerja keras tangani kes ini sebab kesian kat makcik saya, tapi bukan makcik saya je tapi untuk semua perempuan di luar sana.sebab mereka senang je kena ragut.lelaki cam xde je kann?? "encik peragut cuba awak ragut org lelaki pulak tengok apa jadi???ade berani keee????"


saya nak share2 tips sikit kat sini utk kamu2 semua..;)

  • pastikan kawan-kawan kalau tengah jalan-jalan sila pegang beg anda kuat2 ye..mane tau ade mata2 sedang memerhatikan kita.
  •  
  • elakkan jalan di tempat-tempat yang sunyi,pastikan kamu jalan di tempat yg ramai orang,takut kalau ape2 terjadi senang nak jerit minta tolong atau orang di sekeliling akan tolong kamu nanti.
  •  
  • kalau boleh jalanlah bersama kawan-kawan..maksudnya jalan ramai2..kalau sorang kena ragut lagi 2 atau 3 orang bole tolong belasah si peragut yg jahat itu
  •  
  • standby senjata utk diri sendiri,senang sikit ape2 jadi kat kita..at least ade jugak benda yg bole membantu
  •  
  • kalau ada masa lapang kamu bole belajar seni mempertahankan diri.

okla..cukuplah 5 tips sahaja..at least ade jugak utk di sharing bersama kan??..;)

pssttt..my birthday pulak semakin hampir..mean my age pun dah nak masuk 3 series..owhhhh!!ttiddaaakkk!!!...