..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Monday, June 29, 2009

Penat wey!!....

saya malas nak citer,mood sukan minggu lepas x hilang lagi..kalah pulak tu..uhuhuhuhu...xpela belum ade rezeki lagi..maybe tunggu je la next game dua tahun lagi..da la kita layan gambar ok!!...;p


maaf jika tiada gambar mase game netball sebab jurugambar tidak cukup kakitangannya utk ke tempat kami bermain,beliau hanya ke tempat futsal,tarik tali,badminton..uhuhuhuh...sampai hati ko mok x nak datang mase kitaorg main..uhuhuhuh...perlawanan bola jaring telah diadakan di Dewan Klang,Taman Sri Andalas..nasib baik senang nak cari dan x sesat...




dalam bilik mesyuarat ade taklimat skit dari YDP sebelum game,saya yg yg memakai baju t-shirt kuning..suda tidak sabar utk bermain nampaknya, menunjukkan semangat yg berkobar-kobar utk bermain cewahhh..;p

mase ni da hari penutup,perbarisan diadakan di Padang Hoki Klang,sebanyak 12 PBT terlibat ohh..PBT adalah Pihak Berkuasa Tempatan ye kawan2..;p layan saja gambar di bawah...








nak tau x bersemangat betul saya mase perbarisan tu tau x kenape????.......mari kita lihat siapa yg ade...

:

:

:

:

:
:

:

:

:

:
:

:



yeeerrr,,sidia telah pun turut sama datang menyaksikan perbarisan pada hari itu..jalan baek punya cover x hengatnyer..muahahahaaa...anyway thanks sayang!!erkk..buah hati saya yg duduk di sebelah kanan dari kiri okeh,,bukan di tengah2 ataupun yg didepan yg berkaca mata itu dan juga yg sedang mengangkat kedua2 tangannya konon tanda memberi sokongan padu la tu!..;p

bersama-sama pasukan perbarisan yg giler nak bergambar je kejenye..ehehehe..nasib ko la mok
layankan je la kitaorg sume nih..;p

tidak ketinggalan YDP saya iaitu Yang DiPertua pun turut sama menyertai perbarisan ni,tapi dia x join la lawad,dia juz turun utk salam ngn MB jek,salam perkenalan dari kontinjen MDKL.,YDP saya yg sedang berpeluk tubuh tu sedang menantikan MB yg membuat lintas hormat kpd sume PBT yg terlibat.

tu dia..salam salaman dengan MB..saya pulak terselit di sudut gambar pn jadila janji masuk
dalam gambar tol x?...(;

last sekali sudah tentulah tangkap gambar beramai2 dgn big bos..bila tengok balik YDP ni pn da macam kitaorg jek..x tau mane satu YDP..muehehe..jgn marah tuan...yg penting dia best!!!;p

maka berakhirlah sudah sukan kerajaan tempatan bagi tahun 2009,tahun 2011 selayang akan menjadi tuan rumah pula,jadi kita akan berjumpa lagi di selayang..kali ni kami akan merebut kembali pingat emas utk semua acara..ehehehehe..



ayat-ayat kecil saya~~skt akan datang ni bolehkah saya bermain?????erk....kite tengok je la nanti..x dapat main jadi pengurus pn ok ape..;p

Thursday, June 25, 2009

Sukan Kerajaan Tempatan 2009...

hello...untuk entry saya kali ini ialah bermula esok akan diadakan sukan kerajaan tempatan 2009,tahun ni majlis perbandaran klang jadi tuan rumah untuk sukan kerajaan tempatan.terdapat 12 PBT akan turut serta dalam pelbagai acara sukan yang diadakan.semua atlit2 (ceewaahh..atlit yg x hengat 2!!ehehehe) mdkl juga tidak melepaskan peluang untuk mengambil bahagian dalam pelbagai acara sukan seperti futsal,netball,bowling,badminton,dam aji,catur,karom,tarik tali..haih! banyak la lagi saya pun x ingat. saya??? yer saya main netball je da lah..tu je yg saya tau main..ehehhe...dam aji?karom?hampeh...

ade satu hari tu mase training saya jatuh @ dijatuhkan..( jatuh ke dijatuhkan??..bole la 2,) dua2 lutut lebam woooo..belah kirinya lutut luka melecet x hengat,pedih lak tu bila mandi sebab kena air..rasenye da lame x jatuh ni la akibatnya bermain x ingat dunia dan lupa diri..ehhehehe..mase mula2 jatuh tu x sakit lagi,bole rilek jek,tapi bila da lama2 balik umah pas mandi sumenya sakit..aduh!!time tu la baru cari mak mintak tolong urutkan badan saya ni..sakit x hengatnya weyyy..xpela demi mdkl ku gagahkan jua utk bermain..muahahaha(bole ke?)

lagi satu bila time game jek saya mesti nervous lebih.x tau la nape tp macam tu la saya,rasenya macam x nk main jek disebabkan darah gemuruh punya pasal,..adakah anda semua begitu??..ape pun harapan saya agar esok team netball akan pergi ke separuh akhir..dapat tempat kedua pn ok jek.;p yg penting kerjaaaaasama..versi lagu wonderpets ye kawan2.jgn lupe kita nyanyikan esok lagu tu utk menaikkan semangat utk pasukan kita..mdkl boleh!!!(opss..lupe diri nampaknya!!!;p)

erk..saya sudah mengantuk badan pun da letih,sidia pun sudah wish gud nite,jadi saya pn mahu masuk tido dulu,esok kena gerak awal laaaaa...jam 7am sudah mau gerak,haish!!..last,all the best to all my team!!!;p



ayat-ayat kecilku~~tadi saya puasa utk bulan rejab,juz wanna say thanks so much to si dia 4 buka puasa tadi,masakan mak lang iaitu makcik si dia sangat sedap,lebih2 lagi ayam masak lemak..perrrgghh x hengatnya!!!mungkin akan termimpi2 ayam masak lemak itu.kerana ayam masak lemak adalah kegemaran saya,tapi ape pn mak saya punya ayam masak lemak juga adalah yg best sekali..jadi sudah jumpe dua masakan ayam masak lemak yg sedap..;p



Wednesday, June 24, 2009

zzzzzzzZZZZZZZZ.......

gud nite peepssss....!!!!;p



(x de keje la ni..ehehehehe...)

Tuesday, June 23, 2009

sudah ade internet, jadi bole la bertenet..


agak seronok jugak saye bila adik kesayangan suda masukkan internet ke laptopnya,jadi bole la saya tumpang sekaki..;p menggunakan celcom broadband adalah pilihan yg tepat mungkin kerana kelajuan yg amat memberangsangkan..btol ke?..ntahla saya pn x tau..huh!! ade cite tentang kursus yg saya hadiri penuh dgn tragedi..ceh!!!akan saya update nt bersama gambar2 yg pasti mencuit hati anda semua..;p tunggu ya!!





ayat-ayat kecilku~kata-kata dari sidia "bolela update blog selalu"...;p

Thursday, June 4, 2009

CONGRATES TO ALIYA MY COUSEY!!..(^_^)



hari ni saya mau half day la,seterusnya esok saya akan start bercuti ,sepupu saya akan melangsungkan perkahwinan bersama insan tercinta.heh,petang ni da gerak g shah alam umah makcik then esok g K.l umah aliya.aliyanya akad nikah esok hari jumaat lepas asar,.ish..x sangka igt saya dulu,rupa2nya dia lg cepat dari saya.(; anyway congrates!! dan saya doakan semoga dia dan suami kekal bahagia hingga ke akhir hayat,harus tempuhi bersama didalam mengharungi suka duka hidup sebagai suami isteri..cewah!!!;p kalo pajla punya ayat x nak kalah la..muahhahaha..erm,oh ye! sidia pulak skang sudah sibuk bekerja dan mungkin x dpt bersama-sama dgn saya esok,tp harap2 mase aliya sanding sidia akan ade,malamnya pulak sepupu sidia pula ada majlis akad nikah,mungkin minggu ni adalah minggu yg cukup bz bagi kami berdua dgn program sepupu masing2 yg kawen..ehehehe..xpela sayang next time our turn plak...;p tp saya sedey la sbb minggu ni kami akan sibuk dan xde mase untuk saya dan sidia,and next week saya dah pegi kursus selama seminggu..uhuhuhu..saya pasti rindu sama sidia..ok la saya x ble lama2 mamat kat belakang saya ni sebuk betul laaaaaaa...ok daaaaaa....



ayat-ayat kecil~~untuk dua bulan ni otak saya pasti akan jadi serabut..kenapa ya???...

Tuesday, June 2, 2009

~~Alhamdulillah~~
syukur sangat2 kpd tuhan.akhirnya sidia telah dapat kerjanya setelah sekian lamanya menunggu..congrats syg!!pasni keje elok2 ea,jd la boz yg disayangi oleh sume staff ok!!..inilah hasilnya setelah bersusah-payah bangun awl pagi utk pegi interview kat putrajaya yg dihadiri kira 1000 org anjuran kementerian pelajaran di putrajaya.aduh.mula2 mmg nak balik dah,tapi memikirkan betapa susah payahnya kita dtg,maka saya kuatkan semangat dan nekad berusaha utk stay supaya tidak pulang dgn kehampaan..dan akhirnya hari ni dia lapor diri di putrajaya.malam td abah saya telah bg sms kat sidia mengucapkan tahniah.haish..anaknya dulu dapat keje x penah pn dapat ucapan tahniah dari abah..aneh kan??..xpela janji abah suka dia,saya lagi la sukaaa...;p
psstttt~~~saya puasa hari ni,jd mau buka puasa di mana ya????...owh..da lama rsnya x makan pizza..(;