..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Monday, March 29, 2010

happy mondays!!!!!

selamat berhari isnin uolls!!!!...hari ni sungguh cepat masa berlalu mana x nye rasa mcm baru je masuk keje pagi tadi tup..tup..tup..dah kul 5pm dah..ehehehe..best2!!..kalau hari2 macam ni pn xpe,opss!! bla lak nak siap my preparation nih kalo cepat sgt masa berlalu tol x??...

alhamdulillah my door gift dah bagi kat kakak iparku yg baik hati,thanks eh k.liya..sayang banget sama kamu!!mcm tau je adik iparnya yg skang dah serabut nih..ahahaha.. jiwa kacau beb..mcm biasa la ayat ngeri saya time is running out bebeh!!so??wat u waiting for,dah xde ms nk pikir2 lagi ape nk bagi,ape nk buat..skang ni terus je buat apa yg kita nak buat..ahahaha..

bilik x cat lagi tu..ptg ni bru nk cari cat,tu pun baru nak pilih cat ape yg cantik yg perlu ditepek di dinding bilik saya tu nanti.

haishhhhh.....ok la nak balik beli mee..ingat nak goreng mee goreng hailam..ah!!sedap pabila diperah asam limau..chow!!!

Friday, March 26, 2010


MY TQ TAG DONE!!!!;p

holla peeps!!!yeay!!menjadi kebiasaan mst setiap jumaat pasti saya update entry terbaru..kali ni saya dengan rendah dirinya ingin berkongsi bersama2 b2b yg lain tentang my DIY TQ TAG. yer saya adalah dengan rela hatinya telah membuat sendiri my tq tag untuk diletakkan di paper bag utk gift bagi para tetamu yg hadir.tidaklah sehebat mane spt b2b yg lain cumanya jadilah asalkan hasil kerja tangan saya sendiri dan saya puas hati.;p

corak yg dihasilkan ia adalah corak tema bagi wedding saya nanti dan ia akan jadi trademark untuk semua,maksud saya ada di paper bag,di kad jemputan oh x lupe di signboard ke rumah saya nanti,ok x?..;p

ok la, x nak celoteh panjang saya postkan saja hasil kerja itu.

ok x??..;)


psssttt..kat opis nih tapi masih sempat lagi menyiapkan tq tag..uhuhuh..kalau lah bos saya nampak ni habeslah saya mau surat kecik dapatnye ni..ahaha..

saya print sendiri kat kertas sticker size A4 dapatlah satu A4 dapat 6 keping kalau 1000pcs ..huh!!jenuh gakla kan nak menampalnye lagi kat paper bag tuh..tapi saya akan cuba berusaha dgn lebih gigih lagi..come on fazla!!u can do it bebeh!!!hamek bagi semangat kat diri sendiri sudey...;p oh!!paper gift tu saya beli kat ole-ole manis,,best..ole2 manis juga ada menjual doorgift seperti sedia maklum bagi b2b yg lain,pasti anda semua dah tau kan tentang ole-ole manis ni..kalau ada yg x tau ni adalah alamatnya : blog ole-olemanis.blogspot.com.
ok la..saya mau jumpe tok kadi lagi sekali,(leceh tau,byk kali kena ulang-alik..uhuhuhu..nt la next entry saya cite psl borang kebenaran kawin plak) sebab tadi tok kadi pesan suh datang cepat sikit krn ada majlis nikah hari ni di masjid,jadi pukul 6.00pm tepat kena jumpa dia..daa..

Monday, March 22, 2010

Man U vs Liv

kali ni saya saje postkan entry utk turut sama bersimpati di atas kekalahan liverpool yg menentang man u malam tadi..haish..lebih-lebih lagi pada tunang tersayang,bila tengok dia dgn penuh semangat menyarung jersi liverpoolnya itu..tak mengapalah sayang,belum ada rezeki lagi utk team awk tu menewaskan pihak lawan.

kepada penyokong liv,sila jangan patah semangat..harus teruskan semangat juang anda sebagai penyokong yg setia okeh!!!dan kata-kata hikmat haruslah ada......... u'll never walk alone!!;p

psssttt..lihatlah ticker di sebelah tu..amat ngeri kan?????39 days je lagi....ohhhhh!!!!

chow~~

Tuesday, March 16, 2010

misi mencari barang untuk mencantikkan bilik...ohh!!!!


amat panjang tajuk entry saya kali ni..tapi mmg begitulah,cerita bermula begini apabila last minit saya apply cuti kira EL la senang cite (harap kawan2 di ofis memahami keadaan bakal pengantin ni ek..hehehe..)cukup huru hara,dgn mengejar masa yg bole dikira agak suntuk la jugak kan..ditambah lagi bebelan kawan saya yg x sudah2 menasihati saya agar membuat persediaan dgn lebih awal supaya tidak kelam kabut apabila tiba masanya nanti. my frens huda adalah salah sorang org kuat saya dalam melaksanakan majlis saya nanti,lihat sajalah sampai kat chat box pun dia ingatkan saya jugak dimana dia juga turut mengalami kerisauan seperti saya juga..malah dia adalah org yg paling risau selain mak saya..ahaha.. (thanks ea huda,.kalo ko x remind aku setiap hari mst aku lupe jek,byk bende nk kena buat bai,harap ko x sakit jantung ngan aku ahaha...)


x sah kalau x letak gambar semasa misi pencarian betul x??..jadi di sini saya letakkan sikit beberapa gambar yg diambil lokasi adalah di IKEA damansara.



hah!!!tu dia org kuat okeh!!!...;P





dan kami..;p

kami di bahagian lampu-lampu..pening nak pilih lampu utk diletakkan kat sudut bilik


yeay!!!sudah jumpa lampu pilihan hati!!..;p


makan di black canyon (betul ke eja nih??) tomyam dia..fuh!!best!!!


abes saja misi pencarian,sempat singgah di alamanda utk makan tengahari..kami keluar seawal pagi okeh jadi semua tempat kami bole pegi..yeay!!kini operasi untuk mendekorasi bilik sudah bermula...dan saya akan jadi lebih bz lagi start minggu-minggu mendatang nih..tinggal sebulan lebih je lagik...ayyoooo!!!


petang ni selepas asar kena bawak abah jumpa tok kadi sign borang,fyi tok kadi baru saje kuar wad kerana beliau menghidap sakit jantung agak 2 minggu lebih jugak saya menunggu tok kadi ni,.harap2 majlis saya nanti beliau sihat2 sahaja,oh!!tok kadi tersebut adalah bapa kepada kawan saya,jadi agak mudah sedikit segala urusan,apa2 jek tanye dia..ahahaha.

ok mau pegi lunch la..chow!!!;P






Friday, March 5, 2010


bengkel dan persiapan.
ok,selasa lepas saya ada bengkel di nilai spring tempat dia memang best lah.saya ke sana hanyalah sekadar membantu ape yg patut sahaja..;p bengkel start awal pagi termasuk ketua jabatan dan semua ahlimajlis pun join sekali.tujuan bengkel adalah mengenai pembangunan mampan,.anjuran jabatan perancang sempena penubuhan jawatankuasa kecil local agenda 21.

kenapa ia 21?,kerana 21 adalah abad yg ke-21, dan bagi membantu PBT di Negeri Selangor mengukur dan memantau pencapaian dan kemajuan bandar ke arah pembangunan mampan ok itu saja pada pemahaman saya. baiklah skarang kite cite skit pasal persiapan pulak..;p sebelum tu ade diselitkan sedikit gambar saya semasa bengkel di nilai springs.




oh!..maafkan gambar yg senget itu..;p


di bilik inilah bengkel dijalankan.




ops!!..masih sempat lagi,masa ni sume org dah masuk bilik tengah dengar ucapan aluan dr YDP,dan saya tidak melepaskan peluang breakfast dulu..bole???org belum makan kita dah makan..ampun ya!..;p


oh!!ampun..senget lagi gambar nih..mau ke tempat makan,break utk lunch,makanan macam2 ada dan sedap!!


dan ini???....layankan sajaaa..;D



bengkel sampai petang,abes je terus cabut bersama ofismate kerana tunang tersayang mendapat info dr abgnya ada lori terbalik di jalan olak lempit.maka saya bersama ofismate hanya pasrah sahaja dan nekad lalu jugak jalan tu,nasib baik x jam teruk seperti yg dimaksudkan,kalau x mau kami sampai rumah malam.



sampai je umah sedang lepak2 bersama lisa,tiba-tiba saya teringat paper bag utk diberi pada org datang ke majlis saya nanti masih belum disiapkan lagi..ish,bila lagi mau buat ni fazla??ur big day semakin hari semakin dekat okeh!! lalu bersama kawan yg sgt rajin membantu maka harus lah kami menyiapkan jugak paper bag itu..silalah lihat gambar kami yg tekun bekerja dgn gigih sekali.


lisa yg juga bakal menjadi org kuat saya ketika majlis saya nanti..best dia ni,mcm2 idea dia ada dan kreatif pulak tu..;p

siapa lagi,sudah tentulah b2b yg agak huru hara sekali kerana dia harus menyiapkan paper bag itu sebanyak 1000pcs ok..dan sekarang baru siap 300pcs,arrggghhhh...ngeri bila ingat2 balik..cuma tinggal 1 bulan setengah je lagi tau!!!tu belum hantaran yg masih belum siap lagi..dulang hantaran pun belum amik lagi.


maafkan dengan keadaan bilik yg agak tidak terurus itu..;p

bagaimana pulak dgn persiapan yg lain-lain???...kita tungguuuu....... ;p