..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, April 23, 2009

si penulis blog sedang menghadapi final examnya..lepas abes exam baru boleh blogging semula okeh kawan2..wish me luck ya!!!..daaaaa....;p



ayat-ayat kecil saya ~~semalam first exam adalah ctu 101 (agama)..gelabah lebih sebab dengan selamba bawak nota masuk dewan periksa,muehehehehe...

Friday, April 17, 2009

erkk...kali ni nak bagitau betapa seronoknya saya kerana adik tersayang akan balik esok selepas berhempas pulas bertarung untuk final examnya.xde sunyi lagi,yela saya mempunyai sorang je adik,mean saya dan adik saya juz kami berdua sahaja.esok lepas kelas saya dan sidia akan rushing terus ke matrik londang melaka untuk amik adik saya itu.erkk!!..ok la act ade jamuan kecil-kecilan skit sempena saya yg akan berpindah ofis dan sekali dengan student praktikal yg akan tamat tempoh latihan praktikal mereka di sini.tiba2 kena bagi ucapan plak..hanya sepatah dua kata saje ea cik pajela....ehehe..saya pasti rindu teman2 disini..terutama skali partner saya.(;

Selamat Pengantin Baru!!~NADIATULINDAH~

masih tidak terlewat lagi rasanya untuk mengucapkan selamat pengantin baru kepada sahabat rapat saya ni.dia adalah sahabat yg rapat dgn saya ketika kami sama2 di satu opis,sekarang dia sudah bertugas di tempat lain,alhamdulillah rezeki dia dapat bertugas di tempat lain dgn kedudukan yg selesa skit.kalau nak tau kemana ada saya sudah tentu ada dia juga.seperti adik beradik,segala masalah,gosip,ape sekali pun saya akan luahkan pada dia,begitu juga dengan dia pun sama segala masalah kita akan kongsi bersama.memang sedih sangat x dapat datang mase dia nikah..padahal semingu sebelum hari besarnya dia telah datang jumpa saya ajak tido di rumahnya,tapi saya x dapat tido di rumahnya sebab ada kelas di sebelah malamnya.sedih sekali lagi bila x dapat ade sama2 dgn dia berkongsi kegembiraan dgn dia.harap2 dia tidak kecik hati dgn saya.

hari sabtu tu mmg jadual saya agak bz skit,.dgn kelas yg dah start hari sabtu,sebelah petang pulak kena bawak mak yg nak melawat adik di matrik kerana dia pun final exam jugak.last dia kat matrik pastu dah habis,tapi last minit plan tu ditukar pada hari ahadnya kerana mak saya kena g kelas agama hari sabtu tu..sedih lagi sebab saya hanya datang pada hari sanding sahaja tu pun ajak sidia datang awal..sebab lepas tu kena rushing ke melaka bawak mak utk melawat adik.saya sampai je pengantin lelaki pun dah sampai,alhamdulillah sempat lagi saya dapat tengok dia sanding, saya dapat lihat berseri sungguh muka dia,cantik,pengantin lelaki pn sama hensem dan kacak..(cewah!..) jauh di sudut hati terdetik.. sahabat saya kahwin juga akhirnya dengan lelaki yg dia sayang,cinta,kasih,..kerana itu adalah pilihan dia.selama 5 tahun mereka bercinta,bertunang..nah!!akhirnya ke jinjang pelamin juga akhirnya.saya tumpang gembira utk dia,dia adalah sahabat saya yg tak mungkin saya lupakan sampai bila2.dan sahabat2 yg lain juga.

utk sahabat saya itu~~~semoga bahagia itu berkekalan sehingga akhir hayatmu,jadilah isteri yg terbaik utk suaminya..tapi susah untuk kita menjadi seorang yg perfect,sebab kita hanya manusia biasa yang masih ade kekurangan dan kelemahannya.harap dipermudahkan semuanya,dilancarkan perjalanan hidup berumahtangga,walaupun byk dugaannya harungilah bersama.ingatkan dia walaupun susah atau senang mesti kena sama2.

ayat-ayat kecilku~~I will miss u my fren!!! (; rasa2 lepas dia kawin ni,dapat x jumpe dia lagi??
tadi kawan saya call bagitau saya kawan yg lagi satu sudah pun masuk wad.mungkin sekarang ni dia sedang bertarung utk mengeluarkan babynya yg comel.saya juga seperti tidak sabar utk menunggu keputusan dari kawan saya tu nanti.agak2 baby girl or boy ek?..kite tunggu je la nanti.terfikir sekejap tentang saat2 untuk melahirkan seorang anak yg kite nanti-nantikan selama 9 bulan bagi setiap insan yg bergelar ibu/mama/mak/umi/.saya selalu dengar kawan2 di ofis yg telah berkahwin dan mempunyai anak bercerita bagaiman perasaan + pengalaman mereka saat2 itu.haish!!!ntahlah..belum sampai masa saya lagi utk rasa benda2 tu semua,mungkin,insyaAllah saya pasti akan mengalaminya juga..eheh..bagaimana agaknya nantikan?....entah! (;

Thursday, April 16, 2009

MEDAN...






helo..saya adalah sangat lapang ketika ini,jadi tanpa membuang masa saya terus wat entry kali ni tentang kisah aku dan dia di sana..ehehehe...saya telah pegi bercuti-cuti ke medan (knape medan ek?) nasib baik saya sempat bercuti kerana mungkin selepas ni agak susah jugak saya nak cuti kerana bertugas di tempat baru.( keje baru saya adalah menjaga boz saya yg x tau nk jaga diri dia sendiri opsss!!jgn mara tuan..muahahaha...)act saya telah ditukarkan ke tempat baru dimana menjadi seorang PA yg control ayu ;) kepada boz saya sendiri.kali ni teman2 baru di ofis adalah boz saya sendiri,komputer,meja,kerusi,oh! tidak lupa peti ais (akan ku penuhkan peti ais itu dgn makanan2 spt snek2, coklat2, aiskrim2..erk..mungkin buat mcm rumah sendiri!..;p)yer..di bilik itu hanya saya dan boz sahaja..busan!!-_- x bole nak bising2 mcm kat ofis lama..uhuhuhuhu..kawan2 pasti akan rindukan kemeriahan ketika saya di sana..tidak ada lagi geng minum pagi..nanti jgn lupekan kite ek kak!!tapaw kan pn bole...erk..lari dari topik plak..jadi kita layan gambar di medan okay!!!enjoy!!!!!....;p


erk!..first picture saya adalah bersama sidia!..;p di air terjun sipu-sipu malu saya..;p ehehe..(act air terjun sipi-sipi nama dia..betul ke?)



sebenarnya sidia ingin mengambil gambar saya dan seekor beruk..beeetttuulll...mmg ade beruk kat belakang saya,tapi dia seekor beruk yg tersangatlah pemalu.nampak x tu,dia menyorok kat belakang saya..;p


posisi dari tepi menunjukkan diri saya seperti kurus jek!...muahahaha..ni pulak otw nak g beras tagi..time ni angin dia sejuk tau..mmg best..nasib baik saya berlengan panjang..eh,saya memakai baju lengan panjang.


wah!..agak mesra gambar diatas..;p.sila abaikan aksi saya..ni dah sampai kat beras tagi,gambar adalah berlatar belakangkan arnab2 yg comel,dan ade banyak kuda2.tapi saya tidak berpeluang utk naik kuda mengelilingi kawasan beras tagi,kerana masa yg agak terhad.


mase ni kitaorg da nak balik,tapi ada satu tragedi telah berlaku,dimana driver kami wak jul tapi bukan dia,kawan dia yg telah tertinggalkan kunci van didalam van.ah!!mungkin dia terlalu excited sgt sebab dah beli arnab,lalu langsung lupa nak amik kunci van..gambar diambil ketika kami sedang menunggu driver tersebut g pangil tukang kunci utk buka van.mmg lama,tapi mase tukang kunci tu smpai dia godek2 skit,kejap jek proses tu..pastu dah..siap!!memang pakar la org tu.



perjalanan kami ke beras tagi pastu tonggeng (sila jgn igt saya memain,betul nama tempat tu mmg mcm tu..(; ) amatlah lama dan sungguh memenatkan.rasanya 5 jam jugak la..aduh!!nak terputus rasanya segala urat saraf yg ada,dengan cara pembawakan van yg amat mencabar dan sungguh suspens.saat tu mmg x dapat saya lupakan,.for me it is a sweet moment bersama sidia,iaitu 5 jam kami didalam van utk ke beras tagi,..best kan syg!!!muahahaha.


gambar kami telah diambil oleh wak jul..(thanks!!wak jul..) yg penting saya tetap control cun..muehehehe..




bersama bride to be..cik puan afida es (mueheh saje tambah)..opppss!!..sory ek..saya pangil dia fida,adalah tunang kepada encik ijam selaku ketua rombongan kami ketika berada disana.segala duit ape bagai dia yg handle dan alhamdulillah sumenya berjalan ngan lancar.mmg best la ko jam,next time kite nk g cuti2 lg bole la jadi ketua rombongan kami lagi ek..ehehe..(nak kemana pulak kita kali ni?duit ade baki lagi nih..hikhihkihik) cantik kan fida?biaselah hari utk bergelar pengantin semakin dekat..saya pulak gedik amik gambar ngn dia semoga aura pengantin dari dia melekat pulak kat saya ;p.

hasil tangkapan candid menggunakan camera hp en.apis (lelaki berbaju putih)..mase ni kat hotel tungu en.driver dtg nak amik kami utk last jalan2.ni da nak balik dah ni.


apepun saya amat suka sangat gambar ni.x tau kenape..mungkin hasil edit gambar ini dari sidia dan latar belakang yg amat cantik sekali.ehem..ehem...kredit utk awk!!..eheheh.

kesimpulan dari percutian saya kali ini adalah best tapi biasa2 je..ehehe..insyAllah ade rezeki mahu pergi bercuti lagi, tapi kali ni tempat hendaklah menarik dan best!!..best banget!!!(;



ayat-ayat kecil saya ~ saya sudah tukar tempat bertugas,next entry nanti kite cite ek..daaa...;p





Thursday, April 9, 2009

Dah balik dah,,,,^_^

saya sudah balik dari bercuti..tapi gambar2 ketika di sana masih blum dapat lagi dari sidia..jadi sama2lah kite tunggu ek..(especially skali kawan saya tu..mama nurul..ehehe;p) okeh...daaaa...


semalam kan bday mak saya yg saya sayang sangat2...selamat menyambut hari lahir mak.. kita sayang mak sangat2,xde yg lain boleh ganti tempat mak..kita harap semoga mak panjang umur,sihat selalu,dimurahkan rezeki..dan yg penting skali mak mesti kena tengok kita kawin nanti..mak mesti ade tau!!..kita takut sangat kalo x dapat jumpe mak lagi..kita harap sangat2 semoga mak dipanjangkan umur sebab banyak lagi benda kita nak buat untuk mak..kita nak balas jasa mak sepanjang mak besarkan kita.walaupun mak selalu marah2 dan ayat2 mak memang power,tapi kita tau hati mak x akan sampai ke tahap tu,mak hanya cakap je tol x mak??,,eheh..tapi itu semua untuk kebaikan kita juga..last "SELAMAT HARI LAHIR MAK!!"


ayat-ayat kecil saya ~ tadi g survey hp utk mak,da jmpe yg berkenan di hati,,petang nanti balik keje da janji ngan sidia nak g amik hp tu..ehehhe..best sgt!!! yang penting mak suka, saya pun suka!!(;