..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, April 16, 2009

MEDAN...






helo..saya adalah sangat lapang ketika ini,jadi tanpa membuang masa saya terus wat entry kali ni tentang kisah aku dan dia di sana..ehehehe...saya telah pegi bercuti-cuti ke medan (knape medan ek?) nasib baik saya sempat bercuti kerana mungkin selepas ni agak susah jugak saya nak cuti kerana bertugas di tempat baru.( keje baru saya adalah menjaga boz saya yg x tau nk jaga diri dia sendiri opsss!!jgn mara tuan..muahahaha...)act saya telah ditukarkan ke tempat baru dimana menjadi seorang PA yg control ayu ;) kepada boz saya sendiri.kali ni teman2 baru di ofis adalah boz saya sendiri,komputer,meja,kerusi,oh! tidak lupa peti ais (akan ku penuhkan peti ais itu dgn makanan2 spt snek2, coklat2, aiskrim2..erk..mungkin buat mcm rumah sendiri!..;p)yer..di bilik itu hanya saya dan boz sahaja..busan!!-_- x bole nak bising2 mcm kat ofis lama..uhuhuhuhu..kawan2 pasti akan rindukan kemeriahan ketika saya di sana..tidak ada lagi geng minum pagi..nanti jgn lupekan kite ek kak!!tapaw kan pn bole...erk..lari dari topik plak..jadi kita layan gambar di medan okay!!!enjoy!!!!!....;p


erk!..first picture saya adalah bersama sidia!..;p di air terjun sipu-sipu malu saya..;p ehehe..(act air terjun sipi-sipi nama dia..betul ke?)



sebenarnya sidia ingin mengambil gambar saya dan seekor beruk..beeetttuulll...mmg ade beruk kat belakang saya,tapi dia seekor beruk yg tersangatlah pemalu.nampak x tu,dia menyorok kat belakang saya..;p


posisi dari tepi menunjukkan diri saya seperti kurus jek!...muahahaha..ni pulak otw nak g beras tagi..time ni angin dia sejuk tau..mmg best..nasib baik saya berlengan panjang..eh,saya memakai baju lengan panjang.


wah!..agak mesra gambar diatas..;p.sila abaikan aksi saya..ni dah sampai kat beras tagi,gambar adalah berlatar belakangkan arnab2 yg comel,dan ade banyak kuda2.tapi saya tidak berpeluang utk naik kuda mengelilingi kawasan beras tagi,kerana masa yg agak terhad.


mase ni kitaorg da nak balik,tapi ada satu tragedi telah berlaku,dimana driver kami wak jul tapi bukan dia,kawan dia yg telah tertinggalkan kunci van didalam van.ah!!mungkin dia terlalu excited sgt sebab dah beli arnab,lalu langsung lupa nak amik kunci van..gambar diambil ketika kami sedang menunggu driver tersebut g pangil tukang kunci utk buka van.mmg lama,tapi mase tukang kunci tu smpai dia godek2 skit,kejap jek proses tu..pastu dah..siap!!memang pakar la org tu.



perjalanan kami ke beras tagi pastu tonggeng (sila jgn igt saya memain,betul nama tempat tu mmg mcm tu..(; ) amatlah lama dan sungguh memenatkan.rasanya 5 jam jugak la..aduh!!nak terputus rasanya segala urat saraf yg ada,dengan cara pembawakan van yg amat mencabar dan sungguh suspens.saat tu mmg x dapat saya lupakan,.for me it is a sweet moment bersama sidia,iaitu 5 jam kami didalam van utk ke beras tagi,..best kan syg!!!muahahaha.


gambar kami telah diambil oleh wak jul..(thanks!!wak jul..) yg penting saya tetap control cun..muehehehe..




bersama bride to be..cik puan afida es (mueheh saje tambah)..opppss!!..sory ek..saya pangil dia fida,adalah tunang kepada encik ijam selaku ketua rombongan kami ketika berada disana.segala duit ape bagai dia yg handle dan alhamdulillah sumenya berjalan ngan lancar.mmg best la ko jam,next time kite nk g cuti2 lg bole la jadi ketua rombongan kami lagi ek..ehehe..(nak kemana pulak kita kali ni?duit ade baki lagi nih..hikhihkihik) cantik kan fida?biaselah hari utk bergelar pengantin semakin dekat..saya pulak gedik amik gambar ngn dia semoga aura pengantin dari dia melekat pulak kat saya ;p.

hasil tangkapan candid menggunakan camera hp en.apis (lelaki berbaju putih)..mase ni kat hotel tungu en.driver dtg nak amik kami utk last jalan2.ni da nak balik dah ni.


apepun saya amat suka sangat gambar ni.x tau kenape..mungkin hasil edit gambar ini dari sidia dan latar belakang yg amat cantik sekali.ehem..ehem...kredit utk awk!!..eheheh.

kesimpulan dari percutian saya kali ini adalah best tapi biasa2 je..ehehe..insyAllah ade rezeki mahu pergi bercuti lagi, tapi kali ni tempat hendaklah menarik dan best!!..best banget!!!(;



ayat-ayat kecil saya ~ saya sudah tukar tempat bertugas,next entry nanti kite cite ek..daaa...;p





No comments:

Post a Comment