..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Friday, January 29, 2010

baru pulang dari kursus...

hari ni baru masuk opis,3 hari g kursus penat wei..da la kat lembah sane nun saye berkursus..mmg jauh terpencil,mau tukar selera katanya.oh!..saya menjadi urusetia sahaja,jadi bole la skip skit2,yela agak2 mata ngantuk je kuar la dewan seminar sat amik angin luar.

gambar semasa kursus??nanti2 la upload ek.,tu pun kalau rajin..;)

hari ni masuk opis lemau gile nak wat keje, yela dah hari jumaat pun,xde mood la.sudahnya kejap2 baca paper,dah x tau nak wat ape makan lak..haish....

ok la, dah 5.45pm nih..saya chow dulu!!..daaaa.

p/s~~mlm ni tunang tersayang main futsal di cyberjaya,kemain lagi dia ek..main bersama rakan2 ofis katanya,so enjoy my dear ,have fun ok!! oh! i pun ade senam malam ni start g kursus 2 hari x g senam badan pun mcm x sedap dah ni..psstt..ade kawan saya cakap saya sudah nampak kurus laaa...sukaaaaa!..;p

Saturday, January 16, 2010

DIY wedding card??

saya telah cuba m'design sendiri my w-card,x tau la ianya cantik atau tidak,tapi so far hasilnya adalah memuaskan hati ini.oh!!rupanya amat susah dan agak payah jugak kerana ada saja yang tidak kena..cerewet sangatkah saya ni??..tapi setelah berusaha dgn gigih dan mengambil masa dalam seminggu sahaja hasilnya adalah awesome!!..;) dan saya sangat suka sekali..tapi itu untuk saya la,xpela kan kad saya,design saya..saya punye suke la..;p

kerana bagi saya x tau la orang lain itu terpulang pada penilaian masing-masing,kad jemputan itu sekadar kad dan tujuannya untuk menjemput kenalan2 rapat,saudara mara yg jauh,rakan2 etc dan setelah dapat ke tangan si penerima atau orang yang dijemput kesudahannya ke tong sampah la jawabnya.jadi baik saya buat sendiri dan puas hati,bukan kerana kedekut untuk mengeluarkan sedikit duit untuk menempah saja kad2 yang grand,mahal malah cantik2 belaka tetapi bagi saya biarlah saya hasilkan sendiri dan ianya hasil dari titik peluh saya sendiri kerana nak jugak tengok sejauh mana bakat saya m'design kad nih..manalah tau esok lusa bole buka kedai buat kad kawen..cewaaahh!!lagi satu saya dapat save sikit budget,yelah nak kawen ni duit yg keluar bagaikan air terjun laju jek.

lagipun zaman sekarang ni mane ade main booking jek,u nak u booking beserta wang deposit sekali kalau tidak telan air liur je la jawabnya samada mak andam akan dibooking org lain atau photographer u telah dapat job dari org lain yg telah pun membuat bayaran dulu..kita semua pasti mau yang terbaek bukan??maka haruslah keluar duit lebih sedikit betul x?contoh seperti mak andam,photography,pelamin,hantaran dan ape2 je lah yg berkaitan.tetapi anda-anda semua haruslah ingat setiap perkara itu ada kebaikan dan keburukannya. terpulanglah untuk anda semua yang punya citarasa sendiri.

dulu sewaktu zaman tengah hangat2 bercinta ada jugak saya buatkan kad utk tunang tersayang mungkin xde keje agaknya maka ada je masa nak buat kad,ade je ayat2 cinta dari saya untuk enchek tunang..sampaikan nak buat homework pun tertangguh,sudahnya esok pagi gi sekolah tiru kawan sudah..ahahahah..erm,agak2 tunang tersayang simpan lagi ke x agaknya ea kad2 saya tu?.

kesimpulannya tepuklah dada dan tanyalah selera memasing ek..daaa...

Thursday, January 7, 2010

hampeh...


sedang syok ingin mengupdate cerita2 baru untuk dipaparkan di sini..

tiba-tiba......


aduh!!!!!


gambar yg best2 yg byk disimpan dlm t/drive dan t/drive tu tertinggal dalam laci ofis..aaarrrrrrgggghhhhhh!!!!!wwwhhhhyyyyy la fazla!!!!uhuhuhuhu......

ah!nanti saja la saya upload gambar tu..nak layan drama JANGAN TEGUR jap..

ish..ape la ko ni,makan tikus watpe?..cubala makan nasi goreng kampung ke,nasi pataya ke,nasi goreng ikan masin pn sedap gak..(dari citer jangan tegur..eizlan makan tikus..blueekk x ble bla..)

okla peeps sampai sini dulu,lapo lak..makan roti cecah sambal tumis mak buat td pun sedap gak..daaaa..;p

jumpa lagi di entry akan datang...

chow!

Tuesday, January 5, 2010






















































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































~kerja sambil makan angin~





kali ni saya nak update citer mase di genting.maaf kerana cite ni pada tahun lepas tapi baru nak update..uhuhuhok,act saya ke genting kerana ada meeting dan saya hanya sebagai tukang sebok sahaja..;),meeting telah diadakan di awana genting hotel yg best!!kerana keinginan tuan iaitu my big boz yg mau kesana kerana beliau mahu bermain golf,hurm..da nama big boz kan,ikutkan saja..big boz ni telah gerak awal gile,kul 8am beliau dah suh driver beliau gerak ke genting sebab nak main golf punye pasal..haish!!!kalau uolls nak tau my big boz ni gemarkan sukan golf,beliau dah main sampai ke sabah nun..siap masuk tournament lagi..




eh!..ade gambar tau..mari kita layan skit gambar..sikit jek..



ini adalah bilik saya dan kawan ofis,giler serabut..ah!sila abaikan saja ok.katil yg besar tempat yg selesa dan saya..asyikla nak bangun lambat je sedangkan meeting start pagi..duh!!!tempat penginapan adalah tingkat 15 kalau x silap..tinggi tau,bunyi angin pun bole dengar.

of course la ade gambar si tuan punye blog..:p
mase ni my roomate dalam toilet,ni baru je sampai,meeting lak start malam jadi agak busan la jgk,ape lg dgn menggunakan hp sahaja saya snap ape yg ado..ahahaha..ni la xde keje namanya..bila kuar je my roomate ni dia cam pelik je tengok saya yg asyik snap sana..snap sini,.mungkin dalam hati beliau berkata ade sedikit jakun agaknya budak nih.









nampak tu?..gamba ni saya tembak dari bilik je,
motif??????....................................................tapi yg pasti serius cantek kalau waktu pagi,rasa tenang dan sejuk je mata bila tengok kabus2 waktu pagi,tempat tu pun nampak cantik ok.






so..malam da start meeting..ngantuk beb,mane x ngantuk masa dinner makan banyak lagi pastu kena aircond biasala kan..nak lelap jek,haish..pazla,pazla,...tapi sempat lagi tuh suh member snap 1 gambo..heh..




::yang ini candid::




opss...lupa la..nak tau sapa roomate saya tu?????..she's very nice person and happy go lucky..and next time kalu kita kena g kursus same2 lagi bole sebilik ngn awak tau..best dia ni.



:



:
:





:





:










:





:





:





:





:





:





:





:





:
:





v




hah!!ini la orangnya,nama dia pravina,.keje bahagian audit dalaman..pravina next time kite sebilik lagi ek. .;)





oh!!!..maafkan daku..sekali lagi..;p


belia adalah diantara bos-bos yang paling cool..yeah!


di taman ape x tau la ape nama dia,tapi sangat cantik sebab dihiasai dengan lampu-lampu yg berwarna-warni dan banyak sekali..yela nak krismas la katakan...saya suka tengok lampu-lampu itu!!!!cantek sangat!!!lalu apa lagi,tidak melepaskan peluang yang ada..;p





hari kedua meeting sampai petang sahaja,sebelah malam xde,so kitaorg ENJOY!! la ape lagi,urusetia ada membooking bilik utk berkaraoke tapi hanye segelintir sahaja yg telah menjoinkan diri,yg lain membuat aktiviti sendiri termasuk saya and the gang.wah!!gang x ingat!!..ok la x nak cite banyak2,kita layan gambar sudey...








gang-gang yg tengah tunggu shuttle bus nak g naik cable car,last2 tinggal separuh je yg tunggu yg lain balik hotel g karaoke..mungkin lama sangat menunggu bus yg x kunjung2 tiba..uhuhuhu..saya???masih setia menanti bersama-sama yg separuh lagi tu..;p


masih ceria walaupun bas yg dinanti lambat tiba.



ok la itu sahaja cerita saya untuk kali ini,walaupun sudah lama tapi masih mau dipostkan utk ruangan di tahun baru ini.daaaa...





pssttt~~ada kisah disebalik itu ketika saya menaiki cable car..oh!!biarlah ia menjadi cerita antara kami-kami sahaja yg mengetahuinya..ahahahaha..;p



























































































































































































































































































































































































































































































































































































i

Friday, January 1, 2010

Jalan-jalan bersama teman..

cuti umum,xde wat ape2 pn.lepak saja di rumah dari pagi sampaila ke petang.lalu terus ajak my lil sis ke pantai saje jalan-jalan,kami ajak lisa sekali memandangkan beliau pun mungkin turut boring jugak di rumah..lalu tepat jam 5.30ptg kami bertiga gerak pegi ke pantai,konon2 nak la jugak layan air laut yg x berapa bersih tu..oh!!nak sangat tengok air yg biru tapi di pantai kelanang air keruh..uhuhuhu..

sesampai sahaja kami sudah lihat betapa ramai giler org2 berpicnic sambil berbbq,seronok gak tengok dan ade jugak yg datang untuk camping.kami terus ke kedai makan sambil makan n lepak2 dan best part is layan gosip la..ahahaha..





sementara tunggu makanan sampai kan,ape lagi my sis punye keje la ni..;p


kami makan di kedai ini....


abes saja makan2 n setelah puas bergosipan kami terus jalan2 ke tepi pantai,cadangnya mau ke tempat bbq utk melihat-lihat jika ada tempat yg best utk kami lepak2,utk pengetahuan semua di pantai kelanang ada disediakan tempat khas utk bbq siap ada tempat bakar skali n kawasan yg agak lapang utk camping sangat sesuai ok.tapi x jadi kerana tempat bbq sudah ada ramai org bercamping lalu kami terus ke tepi pantai sahaja.



tiba-tiba je hari sudah gelap???


kami bertiga



nape statik je ni lisa????....

sedang asyik layan amik gambar tetibe je dengar org tiup wisel,kitaorg ingat ade larian marathon ke ape kan..rupanya ada satu mamat ni dok kat atas macam menara la kot tiup2 wisel tu.rupanya beliau adalah seorang guard di situ ,mungkin penjaga laut..ehehe..pakcik guard ni suh org2 yg syok2 mandi kat pantai tu naik sebab mungkin air dah pasang kot.saya lihat jam tepat kul 7.00pm..adakah air pasang ketika itu ea?..tapi ada jugak beberapa org yg x layan pakcik guard ni,diaorg wat x tau je,mungkin diaorg syok mandi atau diaorg pandai berenang,jadi kalau air pasang pun diaorg bole berenang..mungkin kot..berapa banyak kot daaa..

hah..tu la menara yg saya maksudkan tu,kat belakang saya,nampak x pakcik guard kat atas menara tu pakai baju kaler oren??,agak kuat jugakla dia tiup wisel tu,mungkin ikan2 kat dalam air tu pn bole dengar agaknya..;p



masa ni selipar saya sudah putus,tu la gatal2 lagi main kat air, ombak sampai je terus tarik selipar saya sekali..uhuhuhu..nasib baik bole pakai lagi kalo x,maunya saya berkaki ayam saja.uhuhuh..







x nak lepak lama2 lagi dah..lalu kami pun pulang,kang x pasal2 ntah ape lagi yg putus ntah..ehehe..

itu sahaja coretan saya yg agak panjang ni,cerita saya pada cuti tahun baru..;p