..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Friday, October 21, 2011

FINALLY BONDA TERSAYANG KE TANAH SUCI..ALHAMDULILLAH...



Assalammualaikum..;)

huh!!!agak lama juga tidak m'update yer...last tgok2 oh!!my lil' zahra demam..lepas tu..sonyap...ehehehe...
byk sangat cerite tapi dengan keadaan sekarang ni yg agak bz..x dapat nk postkan cerite2 baru di blog kesayangan saya nih.
 hurmmm...life saya sekarang x sama macam dulu..masa byk habis bersama lil'zahra..balik keje ngadap dia sesaja sampai dia tido..budak cinonet sorang tu pulak manjenye bukan main lg..x nak dgn orang lain..asik2 mama dia je..kalau nampak saya je mesti nak nanges walaupun dia x nak nanges pun sebenarnye..hehehe..so wat to do?????
oh!!!Alhamdulillah khamis depan bonda tersayang akan menjalani ibadah haji..ama jugak bonda saya tu tunggu2..bila la turn dia nak pegi..finally tabung haji bagi jugak surat untuk tarikh pelepasan beliau pergi..sob..sob..sob..;( sedih pulak rasanya..agak sebulan lebih bonda xde..and my lil' zahra akan dijaga oleh wan tersayang pulang a.k.a my MIL..;-) so,esok adalah kenduri doa selamat utk bonda tersayang..semoga mak dapat menjalani ibadah haji dengan sempurna dan semuanya berjalan dgn lancar dan x lupe juga semuanya baik2 saja..insyaAllah..amin.

oklah..got to go now...insyaAllah kalau rajin saya update lagi..tengoklah mood saya nanti..hik..hik..hik..

kbai!!!..

Saturday, October 1, 2011

LIL' ZAHRA GOT FEVER!!!;(




abes je raye my little cutie pie ni demam pulak,yes!!this is my first time jaga zahra yg demam and first time for zahra dapat demam..dah la next week kami sekeluarga akan ke sabah..hurm..tapi now alhamdulillah she's getting better..nasib baik demam dua hari saje..semalam balik je dari rumah my mom terus saya lumur air asam jawa satu badan dia n saya pakaikan pampers jek...huh!!amik situ berbogel suda..ehehe..1st day dia ok lagi,still rilek and cool..bila hari kedua saya dah start keje,dia start meragam dan mengamuk sebab x sedap badan..my mom call makcik tukang urut yg juga telah mengurut saya semasa pantang..suruh urut2 sikit badan zahra.ye la mane la tau kot2 salah urat kot mase dukung2 dia..mase tengah urut tu bkn main mengamuk lagi dia sebab x biasa kena urut lagipun dia dah start kenal org lagila..makanya saya juga lah jadi tukang pegang sambil makcik tu urut2 dia..haish!!!budak cinonet sorang nih..hope anak mama sihat2 and baik2 saja..;)
shian budak cinonet nih!!!sampai EL mama n baba di buatnya..uhuhuh...;(

                                    
 tengah khusyuk tengok mama nak bagi ubat kat dia...;p

                                                 
       alhamdulillah..suhu pun dah turun dari 38.5c dah kembali pulih..suhu sekarang 36.5c


yay!!kita bole pegi bercuti dgn hati yg tenang............TAPI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





























































hari ni my lil zahra kena rashes pulak dah!!!!pagi tadi pun my mom yg perasan,dia takut kena chickenpox dia suh cpt2 bwk jmpe doc,pagi tu saya x mandikan langsung zahra juz lap2 b****t dia je and tukar pampers. then saya and asben bwk jmpe pakar kanak2,doc ckp xde ape2..fuh!!!!lega!!!juz kesan masa dia demam aritu..it's call campak palsu..bole ea??dalam 2-3 hari akan baik,tapi doc ade bgatu jugak yg tekak zahra nmpak merah,dalam masa 2-3 hari jugak kalau start demam doc suruh dtg amik antibiotik..mama n baba doakan our lil zahra xde pape..sihat2 saja tau..;)



                                     
  mmmuuuaahhhhsssss!!!!kat dia!!!    :)