..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, June 11, 2011

makan..makan....eat...eat.....makan...eat....

ok..kali ni saya nak cerita 1st time bawak my little zahra kuar makan malam..alhamdulillah,she's being a good girl and behave. makan-makan kali ni bersama adik beradik asben terchenta dan juga my PIL.

tempat makan kami kali ini adalah di Laman Grill Steak & Bar-B-Que di sek.13 Shah Alam. tempat adalah sangat selesa and makanan pun sedap. mana x nye semua masakan dimasak oleh chef2 dari hotel 5 star dan salah satunya ada seorang chef dulu dia adalah seorang chef di hotel Le Meridian. cara hidangan pun sebijik sama macam kat hotel..jadi macam saya yang ehem..ehem..nak makan kat hotel 5 bintang x dapat makan kat sana di Laman Grill pun jadi la..ok pe??..;)

oh!!!mushroom supnya pun best,sedap!!!sebab sup tu diaorg buat sendiri kalau x silap saya sup yg tidak berketul2 seperti di p***a h*t,sorry mushroom sup x sempat nak snap sebab sekejap saje abes..mana xnye sharing bersama asben tersayang..ah!!!!rugi x order..next time mau repeat lagi..kali ni mau order utk sendiri punye pulak..hehe..;)

the restaurant its recommended..TERBAIK OKEH!! so, bagi anda2 di luar sana yg mana tidak tau lagi tempat ni silalah ke sana..tempat masih baru lagi,saya pun pertama kali sampai sana.banyak kedai baru yg masih belum buka lagi.

ok la..sebelum tu mohon maaf sangat2 hanya sempat snap beberapa keping gambar sahaja kerana saya agak segan sedikit di situ bila di depanku adalah abg ipar dan biras malah anak2 buah ku juga..;p anyway im really enjoying my food!!!

tengokla tu..sampai2 je dia tido..;)

lena sungguh!!!

yg ni chicken chop..saya punye..

tenderloin..of coz la asben tersayang punye..;)


cranberry..wallahhh!!!! and watermelon fresh lagi x letak gula tapi sedap!...




momen yg best..my little zahra pn x byk ragam...bagus anak mama ni..;) bila zahra dah besar and dah bole makan macam2 mama n baba bwk zahra g sini ok..

Thursday, June 2, 2011


HAPPY BIRTHDAY..HAPPY ANNIVERSARY..
HAPPY MOTHER'S DAY!!!

masih belum terlambat lagi bagi saya untuk mengupdate entry celebrate my special day..yes!!!hari lahir saya jatuh pada bulan Mei dimana hari ibu juga jatuh pada hari tersebut dan our anniversary juga pada bulan yang sama..jadi saya dan suami tersayang telah celebrate kesemua sekali special day tersebut pada weekend lepas..sunggu seronok kerana kali ni kami celebrate bersama lil zahra..;) yela sebelum ni berdua saje,kali ni sudah pun bertiga..berempat???berlima???owh!!!nanti2la dulu..ehehe..

dalam tengahari kami bergerak menuju ke tempat utk celebrate....sepanjang dalam perjalanan dalam kete zahra elok je dia tido. tapi bila sampai je terus buka mata,tapi masih ok lagi.letak dalam stroller pun dia masih ok lagi..bila sampai saje kat restoran dia mula gelisah,rengek2 skit..time tu saya n suami tengah tunggu makanan sampai,sampai saje makanan kami nak mula makan dia dah start nanges,xnak letak dalam stroller..nak kena dukung pulak..haish...sungguh menguji tau di nih..

tiba2 suami terbau somethin' owh..tidak!!!!zahra sudah ter****k plak..da la makanan baru sampai okeh..nak kena cari baby room lagi..aduh!!!!tapi kitaorg teruskan makan jugak sebab bila tengok zahra macam bole dikawal lagi..nasib baik!!siap je makan terus cari baby room and tukar ape yg patut..haish....zahra...zahra...tiap kali g mall mesti ter****k punyer..ini adalah 2nd time bawak zahra kuar jalan2 gi mall,first mall adalah ke subang parade pun same jugak..sampai dua kali tau...hurmmm...


biasala sebelum tunggu makanan sampai..;)

dan..bila makanan sampai..saya punye..;p

asben terchenta punye..;)

she's still ok in her stroller..;)

bila dah start meragam mama letak atas kusyen..

rupanya zahra sangat suka atas kusyen..tau mama letak awal2!!..ahahaha

x sangka dah jadi mak orang..ahaksss

depan lif pun jadik!!!....hik..hik..hik..;p

to baba: thanks belanja makan and hadiah..terima kasih daun keladi hari2 belanjalah lagi..eheheh..;D

ok la zahra sudah bangun nak mandikan budak tecik ni...;)
HAPPY 2 MONTHS MY BABY GIRL!!!!

owh!!!! time flies so fast and furious ..eh..eh.. ape cer termasuk tajuk movie plak nih (waa...saya blum tgok lagi fast n furious yg latest..).yela sejak dah ada lil zahra saya belum penah lagi masuk panggung..hurmm....mane xnye lil zahra masih kecik lagi..nantila..tunggu dia dah besar skit bole la bawak dia masuk panggung..to my baby..cepat2 la kamu membesar ea..nanti bila mama n baba bawak kamu masuk panggung u ok2 saje tau!!!eheheh...

ok la.kita sambung balik...owwh!!!times flies so fast..coz my lil zahra sudah pun 2 months..cepat je kan??nati 3 month..pastu 4 month..than 5 month and 1 year already...wahhh!!!!!mesti mama akan rindu momen2 zahra masa baru lahir dan dalam hari..;( dan x lupe stressnya mama masa zahra kena jaundice..huhuhu..tapi dari situlah saya banyak belajar erti kesabaran..bukan setakat kesabaran malah emosi yang perlu dikawal..dan macam2 lagilah perasaan..sume ade..ehehe..

milestone zahra utk 2 bulan ni dia dah pandai senyum2 dan maybe dia dah nampak and kenal mama n baba dia..bila kitaorg agah2 dia dah pandai senyum2..;), suara dah mula kuat bila nanges..lebih2 lagi bila saya lambat bagi susu..haish!!!!kadang2 tu buat saya jadi huru hara jek..yela anak 1st la katakan..ahahaha.tido plak suka kena peluk,bila kita letak dia buka mata dia..hurmm..pandai main tipu2 ngn mama dia,bila kita angkat and peluk dia pejam mata. balik.ehehe..alhamdulillah now berat lil' zahra sudah naik 4.25kg dari 3.52kg when she's 1 month.dan bole tahan jugakla bila kita dukung dia lelama..bole jadi lenguh yer...kecik2 okla bam bam buat kita geram..nanti bila sudah besar harus jaga badan yer nak!;)

tiap kali saya balik umah mak, zahra akan jadi perhatian atok n nenek dia..dan saya amatlah seronok dan bole bersenang lenang dan berehat2 saje..kerana nenek ngn atok dia rajin melayan tu yang untung tu bila umah kita dekat ngn parent kita..sekejap2 mesti datang..diaorg punbila saya x datang mesti call tanye samada datang umh ke x..eheh...tapi yg x tahan tu bila lil zahra nanges jek mula lah nenek atau atok mesti akan dukung dia bawak jalan2..haish!!..ngengada tau budak tecik nih..dapat mama sorryla..mama dukung kejap jek x larat beb!!!kalau baba lagi la mesti letak kat bouncer je la..enjut sambil baring dan tengok tv..ehehe..tu la baba zahra..

ok lah..x mo cite lebih..mama lagi suka letak gamba...nah!!!ni gambo lil' zahra masa 2 months...

bila balik kampung tido saje kejenya...;)

zahra n nenek...haish!!macam tu pun jadi dia bole je tido..ehehe..(sila abaikan saya yg agak gediksss..)

HAPPY 2 MONTHS SAYANG!!!;D

hope zahra membesar dgn sempurna,sihat selalu n be a good girl orait!!!

ramai yang kata muka zahra macam muka baba dia..btol ke????