..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, April 30, 2011





happy 1 months for my baby

SAFIYYA ZAHRA!!


.:cherish this moment!!:.

Tuesday, April 19, 2011



SUDAH 20 HARI!!!!!


masih lagi didalam fasa berpantangan....hurmmmmm.....untuk saya,waktu berpantang tteerrrssssaannggattlah best sebab kita habiskan byk masa utk baby kesayangan..tetapi ade pro and kontranya...ssssssaaannnnggatttlah x best sebab keadaan terkawal dan terhad..tidak boleh bersuka ria tanpa batasan..huhuh...xpe la baby..kita sama2 hitung hari utk mama habiskan pantang mama ni..pastu kita bole bergumbira sehingga lupa diri okeh!!!ahahaha......haishhh..x sabar pulak!!!


saya pantang di rumah MIL maka my MIL kesayangan la yg jaga..sepanjang saya dibawah jagaan my MIL ni cara beliau menjaga saya amat TEGAS okeh!!!no wonder la my beras2 dan kakak ipar kurus murus dibuatnya..my MIL seorang yang cukup kuat berpantang!!!byk pantang larang yg saya belajar dari beliau yg x tau pun jd tau..ehehe..

oh!!ade satu ni..my MIL sangatlah risau dgn keadaan saya yg suka berjalan laju tanpa mengira waktu..eh!!! yer..saya kalau berjalan memang lupe diri,lupa yg saya sekarang ni tengah pantang..tapi????...kan saya c-zer jadi x de kena mengena la kat bawah *tuutt* tu kan..tapi kenapa harus berjalan dgn perlahan???...ok,ni ade jawapannya..bak kata ibu mertua kesayangan walaupun kita c-zer, takut2 la kalau peranakan kita turun or jatuh..jadi sebab itu la x kira besalin normal ke c-zer ke kita hendaklah berhati2..orait!!amboi!!dah macam rancangan penjagaan kesihatan plak i nih..eheh..


apepun.my MIL jaga saya memang tip top la wey!!!thanks so much mak!!!!

**banyak suka dan duka semasa berpantangan nih...;(

Tuesday, April 12, 2011



MY LOVELY NEWBORN BABY GIRL!!!



Hello peeps!!!

Alhamdulillah setelah sekian lama tidak mengupdate,finally...entry terbaru diupdate bersama2 org baru..;p


inilah permata hati kesayangan mama n baba...safiyya zahra binti kamal affendi. insyaAllah dah besar nanti semoga anak mama n baba jadi seorang anak yg solehah,.hormat org tua,dan yg paling penting patuh perintah tuhan..dan mama n baba doakan supaya anak mama n baba ni sihat sentiasa hendaknya.

TERIMA KASIH diucapkan kepada rakan2 yg sudi hadir melawat lil zahra ketika di SMC,ketika zahra masuk wad hospital banting and di rumah..thank u so much!!!!!

thanks to yaya n family,fiza n family, n fida family yg sudi hadir juga...

ok lah...bila2 saya free akan update lagi..till then!!chow!!!!!

best okeh cuti 3 bulan!!!!!!!!!! ;D


oh!!!mama tengah tunggu kawan2 opis datang..x sabar mau gosip2an..ahaksss..