..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 19, 2011



SUDAH 20 HARI!!!!!


masih lagi didalam fasa berpantangan....hurmmmmm.....untuk saya,waktu berpantang tteerrrssssaannggattlah best sebab kita habiskan byk masa utk baby kesayangan..tetapi ade pro and kontranya...ssssssaaannnnggatttlah x best sebab keadaan terkawal dan terhad..tidak boleh bersuka ria tanpa batasan..huhuh...xpe la baby..kita sama2 hitung hari utk mama habiskan pantang mama ni..pastu kita bole bergumbira sehingga lupa diri okeh!!!ahahaha......haishhh..x sabar pulak!!!


saya pantang di rumah MIL maka my MIL kesayangan la yg jaga..sepanjang saya dibawah jagaan my MIL ni cara beliau menjaga saya amat TEGAS okeh!!!no wonder la my beras2 dan kakak ipar kurus murus dibuatnya..my MIL seorang yang cukup kuat berpantang!!!byk pantang larang yg saya belajar dari beliau yg x tau pun jd tau..ehehe..

oh!!ade satu ni..my MIL sangatlah risau dgn keadaan saya yg suka berjalan laju tanpa mengira waktu..eh!!! yer..saya kalau berjalan memang lupe diri,lupa yg saya sekarang ni tengah pantang..tapi????...kan saya c-zer jadi x de kena mengena la kat bawah *tuutt* tu kan..tapi kenapa harus berjalan dgn perlahan???...ok,ni ade jawapannya..bak kata ibu mertua kesayangan walaupun kita c-zer, takut2 la kalau peranakan kita turun or jatuh..jadi sebab itu la x kira besalin normal ke c-zer ke kita hendaklah berhati2..orait!!amboi!!dah macam rancangan penjagaan kesihatan plak i nih..eheh..


apepun.my MIL jaga saya memang tip top la wey!!!thanks so much mak!!!!

**banyak suka dan duka semasa berpantangan nih...;(

2 comments:

  1. fazla, aku pun suka jalan laju masa pantang dulu..hihi.. MIL aku dgn ijam yang suruh aku jalan slow2.. diaorg kata cuba buat mcm org baru lepas bersalin sikit.. hihi.. aku mane la reti,naik turun tangga pun aku redah laju gak..

    ReplyDelete
  2. samela ngn aku..aku pn dah start naik turun tangga walaupn makcik urut tu kata jgn dulu..tp aku dah belasah baru belas2 hr lg aku dah naik turun tangga..ehehe..sebab bilik aku kat atas dah biasa dok atas..skang pantang duk bilik bawah tp mcm boring skit..uuhhu..

    ReplyDelete