..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Friday, July 29, 2011

HE'S BACK!!!!!


YAY!!!!zahra happy..happy...happy....cuz baba dia balik hari ni..mama dia lagi..lagi..lagilaaaaa happyyyyyy!!!!...;)


*happy ada makna tuuuuuu...sedang tunggu ole2 dari t'ganu..lalalalalalalaaaa.....

Tuesday, July 26, 2011








MAMA AND ZAHRA MISS...MISS....MISS.....AND REALLY2 MISS BABA SO BAD!!!!!

kbai!!!!

Saturday, July 23, 2011

MAJLIS CUKUR JAMBUL SAFIYYA ZAHRA


hello peeps!!!

fuh!!!!setelah mengambil masa agak mau sebulan kot..akhirnya terPUBLISH jugak entry majlis cukur jambul for my lil' zahra.Alhamdulillah majlis cukur jambul my little zahra telah selamat berjalan dengan lancar pada 18/6/2011. majlis diadakan di rumah kedua ibu bapa saya yang tersayang..dan yang paling best sekali zahra langsung x banyak ragam,nanges pun x bila berada di tengah2 org ramai...so sweet bila kawan2 nenek suapkan madu dalam mulut dia,dia diam n maybe dia suka kot dgn rasa madu yg manis tu.

kesian kat my little zahra mase tu,,abes dia kena gomol..cium ngan kawan2 nenek dia dek kerana geram dgn kemontokkannya itu..lebih2 lagi tang ketak2 kat tangan dia tu...haish!!!mama n baba pun geram,rasa cam nak gigit jek..ehehehe..

oklah..seperti biasa saya xmo citer pjg2.jom kt layang gambar2 sepanjang majlis berlangsung!!!enjoy the pic yo!!!;p



my little princess sedang nyenyak beradu..


dia x heran pun dgn bunyi bising2,janji dia dapat tido..

hah!!!dah bangun pun..mcm tau je nk kena gunting rambut dia!


ok,dimulakan dengan wan zahra

pastu nenek lak..mmmmmuuuaaahhhh nenek cium dia...

ouch!!!mak perantin pun kena renjis u!!!

errmmm...shedapnye mama madu ni..

deco from aunty ika..

thanks aunty ika!!!!!4 the great job!!!

belon..belonan...thanks utk k.salina (opismate my bff huda) *sesapa yg nak contact utk belon gas ni ble bgtau saya*

gift for guest yg hadir pada hari itu.~~apam polka dot..sweett!!~~


eh!!sempat lagi tu..;p


para tetamu yang hadir


zahra,mama n kakak arisya a.k.a kakak lunyai..;)

oh!!!org KUAT MAJLIS!!!!

wif auntiesssssss yg cantekssss2!!!!

cik yang!!!

uncle ayit n amat

nak ngan baba pulakkk!!!!


di kesempatan ini kami sekeluarga mengucapkan terima kasih kepada semua para tetamu yg sudi hadir,kumpulan marhaban tmn kemuning,saudara mara,especially atok n nenek zahra, pak long n mak long yg yg masakkan tomyam n fish ape x tau nama dia yg sedap sekali,pak lang family yg dtg dari sabah, cik yang,cik aloh,dan semualah yg terlibat secara langsung dan x langsung!!




for aunty ika zahra happy sangat2 tat day!!really2 thanks for everything!!oh!!and the buai sangat2 cantik tau!!!

bliss...

Friday, July 22, 2011

OH!!! FEVER....YOU PEGI JAUH2!!!!!...

Hye!!!...(ton org sakit..uhuk..uhuk..uhuk..)


bila dah bole makan durian,saya pun makan bagai x hengat!!!!!......lupe diri...


makan kat opis.....sambung kat umah pulak, bila malam sakit kepala,badan pun panas.

sian my lil' zahra dia pun terjebak sama akibat mama dia yg lupe diri makan durian bagai x hengat..

dah bawak jumpe doc he said tekak zahra merah ada bengkak sikit and running nose..shiannn dia...tapi apepun dia tetap ok,she still happy,cuma semalam kurang aktif sekejap...alhamdulillah malam dia masih bole tido macam biasa dan dia x banyak meragam.

maybe nak alih bulan pun ye kot..wish u get well soon my dear!!!nanti mama belikan zahra toys bebanyak orait!.

*im so sick......*

next week baba out station g terengganu,tinggal mama and zahra saje,both of us will miss u so much baba!!!muah..muah..,muah...jgn lupe brg yg mama pesan tau!!!eheheh..of coz la kalo g terengganu haruslah ada ole2nya..;)

kita stay umah nenek for 1 week ok..best2...bole ajak mamasu horey2...;)

pesanan utk baba AMARAN KERAS!!! ingat!!!jgn notty2 tau!!!!(*,~)

kbai!

Wednesday, July 13, 2011

CUTI2 BERSAMA LIL' ZAHRA...

hye all!!...

last weekend saya dan asben tersayang try bwk our lil zahra pegi melaka,nak tengok dia mcamane sepanjang 2 jam perjalanan.huh!!.alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar,macam biasa zahra baik2 saja sepanjang perjalanan ke melaka.meragam sikit2 tu biasalah budak,kalo x nak susu dia nak tido itu saja.

owh!!last weekend tu kan ada perhimpunan BERSIH kan???alhamdulillah kami terselamat dari kesesakan lalulintas,maka sempatlah sampai ke melaka pada waktu yg dijangkakan dan malamnya kami ke umbai untuk menikmati ikan bakar yg diwar2 kan sedap..for me its ok la..yg paling x tahan tu makan berdua tapi harga kami makan mau cecah RM100 jugakla termasuk udang,sotong,sayur campur...kerana saya yg terpilih ikan siakap yg besar..separuh nyawa asben tersayang nak menghabiskan makanan tu sume..eheheh..

our lil zahra plak mula2 sampai ok,dah lame sikit mulalah x senang duduk sebab dia dah ngantuk nak tido..shian anak mama.nasib baik masa tu dah nak abes makan dia mula meragam..ape pun semuanya adalah BEST!!!walaupun hanya semalaman sahaja kami menginap di mahkota hotel our lil zahra baik2 saja,next time kite ajak baba g bercuti lagi ek..kali ni lama sikit n tempat yg ada laut pulak..bole kan baba????..;p

oh!!lupe..mahkota hotel pun best sebab terletak kat tengah2 town..semua mall ade..mahkota parade,dataran pahlawan,dan kalo x silap melaka mall pun ade..dan macam2 lagi lah.

oklah, macam biasa x mo cite panjang kasi mau letak gambar sajalah..ENJOY PEEPS!!!


antara makanan yg separuh nyawa mau dihabiskan asben terchenta..huhuh..

bersungguh-sungguh baba makan..come on baba!!u can do it!!!..;p

butter prawn versi umbai melaka..sedap jek..ade pedas2 sikit!!

mama pulak act sedang cover line,pegang zahra..yg sebenarnya dah x larat nk makan lagi dah...ssseeemmmpppuuutttt....uhuk..uhuk..uhuk..

antara makanan yg diorder pada malam itu ialah ikan siakap bakar,sotong goreng tepung..sedap sebab tepung dia x banyak sangat..ada kedai lain tu tepung jek lebih isi x de..huuh!!..sayur campur,dan butter prawn..air tembikai satu jag..semuanya best!!!my opismate cakap ade satu restoran kat situ dia parameswara pun sedap jugak..nantilah next percutian kita try parameswara lak...ermm...laksmana hang jebat???tuah???x dek ke???eheheee..

Thursday, July 7, 2011

mama zahra suda start keje.

hello kenkawan!!!!

hari ni masuk hari ke 7 saya telah mula bekerja..perasaan bercampur baur..gembira sebab jumpe kenkawan ape lagi tentulah gosip2 yg saya x tau selama 3 bulan saya bercuti nih..eheheh....sedih sebab akan tinggalkan si tecik itu bersama mak di rumah..uhuhu..

now rutin harian telah berubah..kalau waktu malam tido haruslah awal sebab esok saya kena bangun seawal jam 5 pagi utk pam susu dan terus mandi pas mandi solat subuh terus siap2 kerana dalam pukul 7 pagi saya dah kena gerak anta lil' zahra ke rumah mak saya..alhamdulillah macam saya katakan di entry yg lepas rumah my mom dan tempat keje sangatlah dekat.;)

kenapa harus keluar awal2 pagi???saya lebih suka keluar awal sebab bole lepak lama skit kat umh my mom main2 sat ngn my lil' zahra then baru bole pegi keje dgn hati yg aman dan tenang..;)

hari pertama anta zahra kat umh my mom mula2 terfikir jugak mcmanelah dia nanti..nanges ke??x selesa ke??yela..3 bulan dgn mama dia ni bertukar now 5 hari dgn nenek ujung minggu ngn mama..uhuh..sampai opis saje adik saya msg bagitau zahra sangat baik..mama dia g je keje nenek dia bedung terus tidokan dia,bangun kul 10am my mom mandikan dia then susu pastu dia sambung tido balik..alhamdulilah bagus anak mama ni..dia x banyak ragam..sampai my mom ckp zahra ni senang jaga,dia x nak risaukan mama dia tengah keje..terharu sangat dengar my mom ckp mcm tu tentang perihal anakku..

haish...oklah..waktu amat mencemburui diriku..jam suda pukul 5pm,mau amik si tecik itu baru pulang ke rumah..ok lah!!chow!!!!!.....

* lil zahra now hit 3 months old,saya belum berkesempatan lagi mau update kenduri cukur jambul zahra,nanti2 la..ada masa terluang pasti akan upload cerita itu okeh!!!!daaaaa....mau pulang dulu....