..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Friday, July 27, 2012

IFTAR KE- 6 : MAJLIS BERBUKA BERSAMA MY OFFISMATE..;)

Assalammualaikum kesayangan semua....

Alhamdulillah..dengan jayanya telah berjaya berpuasa hingga ke ramadhan ke - 6. lebih-lebih seronok lagi bila berjaya menurunkan berat badan saya dan kembali ke asal semula..alhamdulillah..insha Allah saya PASTI BOLEH!!!;)

tak mau cerite pepanjang ah!!!...nak tau saya buka di mana????????
 silalah scroll ke bawahhh...



 v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
belum lagi lah...;)
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


 haaaaa....kat sinilahhhh.....;)


selamat berpuasa di bulan ramadhan ke - 6 ke 7 kesayangan semua..;)


* kenapa semakin lambat pulak??..ehehe..maaf di atas typo saya itu..ramadhan ke 7 sudah..;)

* alhamdulillah berjaya menamatkan satu juzuk selepas solat subuh tadi..;)

Friday, July 20, 2012

Ramadhan Datang Lagi!!!;)

Assalammualaikum kesayanganku..ahakss..


syukur kepada Allah...kerana masih bernafas lagi dan di beri kesempatan kepada diri ini untuk menyambut bulan ramadhan yang dinanti-nanti oleh semua muslimin dan muslimat di dunia..

tidak ketinggalan juga bagi saya..amat teruja sekali bila tahun ini adalah yg ketiga menyambut bersama suami tercinta dan lebih teruja sekali bila ada pengikat kasih antara kami iaitu dgn kehadiran Safiyya Zahra..lagi bertambah bermakna hidup ini..
mereka adalah nyawa saya.;)

tahun ni safiyya zahra dah setahun lebih dan macam biasalah mama dia akan ala-ala pening mau cari baju raya untuk dia..oh!! dan kasut sekali..ye..safiyya zahra dah pandai jalan nih haruslah perasaan nak beli kasut raya untuk dia agak memberontak..eh!

saya?? dan suami tersayang seperti biasa akan ikut baju suami tersayanglah..sebab baju melayu dia byk yg baru lagi dan jarang2 pakai jadi agak save sikit di situ..makanya saya dan safiyya zahra harus ikut tema warna baba okeh!!..(^^,)

Insha Allah..sudah niat tahu ini mahu memperbaiki diri untuk menjadi isteri solehah..cewahh!!!solat yg penting tak nak tinggal-tinggal,dan cuba...cuba fazla!!! inshaAllah kamu boleh!!!untuk baca AL QURAN..yang dah lama ditinggalkan..

Moga Allah permudahkan semua yang saya impikan itu..insha Allah.;D

~AMIN~

 


Wednesday, July 4, 2012

    

Bersiaran secara langsung dari penang ;)




yay!!..akhirnya sampai juga saya ke pulau pinang..walaupun datasng bukan untuk berholiday santai-santai kerana atas tuntutan kerja tapi jadilah kan? dari tak penah sampai langsung kan..;) takde la jadi bahan untuk asben tersayang asikla menyakat saya kesian sebab tak penah sampai penang lagi. memang heaven! dgn food yg sedap2..nasi kandar,sotong kangkung,char kuey teow,rojak pasembor...ah!! banyak weh! tak larat nak listkan.






Friday, June 29, 2012

masih ada lagi...

assalammualaikum dan salam jumaat semua...

yer masih lagi berblogging seperti dulu..cumanya tidak seaktif..sekerap..seselalu macam dulu..ade je ceceritenye tapi haih!!!ntahlah..masa selalu saje cemburu dengan saya tau..ehehe..

sekarang sekejap je dah hari jumaat kan??perasan x??...fuh!!!pejam..celik..pejam ...celik..tup2 dah masuk jumaat..nanti sabtu pastu ahad..dah isnin keje balik.hurmm..ah! tak nak cakap hari isnin lah..tehee...

next week saya akan ke penang ada review skt bersama ketua jabatan dan ahli majlis..empat (4) hari okeh!!oh!!pasti rindu sama safiyya zahra..hope dia baik-baik saja nanti bersama opah tersayang.nasib baik adik tersayang pun ade cuti kerana membuat latihan industri so takdela budak cinonet tu terasa sunyi sangat bila malam sebab mamasunya ada. perasaan mula-mula sedih jugak nak pegi selama 4 hari tu,tapi nak buat macamane atas tuntutankerja punya pasal.haishhh..

oh!! tak lama lagi kita akan menyambut bulan ramadhan..tak sabar pulak rasanya..yelah,safiyya zahra dah semakin membesar dah setahun lebih kot..macamane lah budak kecik sorang nih pakai baju raya pastu jalan2 dengan kasut rayanya  mesti comelsss kan??..ehehe.. saya harap semoga ramadhan kali ini menjadikan saya seorang insan yang lebih baik, memperbaiki kelemahan-kelemahan diri dan dipermudahkan segalanya..inshaAllah..amin..sama-samalah kita istiqamah.



oklah..itu saje cerita ringkas saya pada hari ini..sebelum itu nah!!!amiklah ciuman dari budak cinonet nih!!!

mmmmuuuuaaahhhhss uolsssss!!!....



 sedih..german tak dapat masuk final..;(

sekian.

Friday, May 25, 2012

CERITA JUMAAT SAYA..

Assalammualaikum...

hai...sekejap je dah hari jumaat kan?..mane x nye..minggu ni 2 hari saya xde kat ofis kerana bertugas ke langkawi..hamboi!!macam unit beruniform pulak bertugas ke langkawi..ehehehe...sebab ade mesyuarat MBJ di sana jadi AJK mahu angin Langkawi pulak lah..barulah bole bermesyuarat dengan perasaan yg tenang dengan dibuai angin2 langakwi tuh....dan saya hanya sebagai urusetia sahaja tugas hanya menguruskan para-para pegawai semasa di sana.

tapikan ade best lagi...minggu ni seluruh warga kerja di ofis sesangatlah bz sebab minggu depan ofis saya akan jadi hos buat julung-julung kalinya bagi perhimpunan negeri di SUK selangor. hamboi!!!kemain lagi semorang pun sebok-sebok dan saya pun buat-buatlah sebok jugak..hari ni pun semorang xde sebab [egi rehearsal..saya pulak berantai-santai dengan kawan-kawan dengan hati yang gembira...;)

eh!oklah sat gi asben tersayang nak amik kite..kite nak g tengok tv baru nak letak kat umah mak kite...yay!!!

kbai!!!!

hey!!!tis weekend ade birthday party my bff doter tema katanye renovation in progress..ahahaha..lawak lah ko yun!!!!manelah nak cari baju kontraktor nih???...

Monday, May 14, 2012

MONDAY YANG BORINGGGG....

Assalamualaikum frenss..

hari ini saya berpuasa..mahu ganti puasa utk tahun lepas dan sunat sekali..ahhh!!! ade 6 hari lagi!!..(sedih) sebab bila la nak abeskan nih?tapi saya x mo bercerita pasal itu..ecewaahhh!!!

ok..kita tukar mood sedih pulak...malam tadi masa makcik saya nak pegi keje dia telah diragut oleh dua (2) lelaki india yg sangat jahat dan tidak mempunyai hati perut. kesian dengan makcik saya..dia kena pijak di bahagian dada dan tangan  masa dia dan india yg jahat itu berebutkan beg.ingat kes ragut dah xde sebab dah lama x dengar pasal ragut nih..rupanya x hilang lagi dan terjadi pula kat makcik saya.;(

masa kejadian orang pun xde,haish!!dan..dan pulak xde orang,.jadi makcik terpaksa lawan sorang2..uhuhh..last sekali peragut yg jahat tu dapat jugak amik beg makcik saya,alhamdulillah makcik xde ape2..xpela beg kena amik asalkan makcik saya selamat.
lepas kena ragut makcik still teruskan juga ke tempat kerja dan kawan2 dia yg banyak membantu,tolong buat polis repot dan terus block kad atm..kesian dengan makcik pagi ni terus datang rumah mak saya dengan sehelai sepinggang sahaja..haish!!!KESIAN SANGAT!!!

mohon sangat2 pihak polis bekerja keras tangani kes ini sebab kesian kat makcik saya, tapi bukan makcik saya je tapi untuk semua perempuan di luar sana.sebab mereka senang je kena ragut.lelaki cam xde je kann?? "encik peragut cuba awak ragut org lelaki pulak tengok apa jadi???ade berani keee????"


saya nak share2 tips sikit kat sini utk kamu2 semua..;)

  • pastikan kawan-kawan kalau tengah jalan-jalan sila pegang beg anda kuat2 ye..mane tau ade mata2 sedang memerhatikan kita.
  •  
  • elakkan jalan di tempat-tempat yang sunyi,pastikan kamu jalan di tempat yg ramai orang,takut kalau ape2 terjadi senang nak jerit minta tolong atau orang di sekeliling akan tolong kamu nanti.
  •  
  • kalau boleh jalanlah bersama kawan-kawan..maksudnya jalan ramai2..kalau sorang kena ragut lagi 2 atau 3 orang bole tolong belasah si peragut yg jahat itu
  •  
  • standby senjata utk diri sendiri,senang sikit ape2 jadi kat kita..at least ade jugak benda yg bole membantu
  •  
  • kalau ada masa lapang kamu bole belajar seni mempertahankan diri.

okla..cukuplah 5 tips sahaja..at least ade jugak utk di sharing bersama kan??..;)

pssttt..my birthday pulak semakin hampir..mean my age pun dah nak masuk 3 series..owhhhh!!ttiddaaakkk!!!...

Friday, April 27, 2012



BIRTHDAY LIL' ZAHRA LAGI??.....

assalammualaikum..salam 1 malaysia!!eh??...feeling2 bagi speech plak..ehhehe..

ok lah..x nak merapu pepanjang..ramai kenkawan berbisik2 kat saya "beb..upload la kat blog masa birthday anak ko aritu:..ada lagi "fazla..pleasseeeee upload gambo baby zahra yg chumel itu...dah setahun dah ek?.."dan lagi..lagi..dan lagi...ops!!kemain byk plak ye..ehehe...x lah act cuma ada satu,dua permintaan jek..
oklah..xmo cecite atau merapu..atau merepek..nah!!!saksikanlah.......buah hati pengarang jantung,pengubat rindu..saya sorang nih..xde baba dia pun xpe..tengok cinonet sorang ni je dah ok..sebab sumeorang pun cakap muka zahra sama macam baba dia.its ok!..fine...fine....nasib baik kulit ikut mama dia kan..kan..kan..zahra...;)

goodies bag sumbangan from my sis in law..sangat terharu sangat2..hasil buatan tangan u!!

thanks akak ofis yg sudi buatkan apam ni..of cozlah sedap!!..;)

 yummy!!...cupcake n apam senyum

 tetamu yang hadir


 anak buah yg comel dan memeriahkan suasana..

 mama yg excited yer..

potong kek pulak..


mama n baba muka control....anak pulak kusyuk jilat pisau potong kek..hehehe...


WAJIBlah ada kan...

"orang kuat" tanpa mereka mereka mst x cantik majlis masa tu..;)

wan yg x jemu melayan kerenah piya...
piya???..masukkan botol dalam mulut??...hai la anakku..

terima kasih kerana sudi hadir..;)



fuh!!!...finally...dapat jugak post entry utk majlis birthday anak dara saya sorang nih...yelah dapat gak disimpan disini sebagai satu memori atau kenangan terindah utk di baca nanti hingga ke anak cucu..cewahh!!.dah berhabuk dlm draft x gak publish2 citenye ni ha...ok lah..got to go..mau pulang lunch..

p/s: tarikh anniversary saya bersama suami semakin menghampiri...di mana kami berkawan sehinggalah kahwin dan sekarang mempunyai seorang puteri..alhamdulillah jodoh antara kami kuat..moga dikekalkan hingga ke akhir hayat..amin....sudah plan mau celebrate di mana..nanti-nantilah..kite cecite ek...daaa...


happy weekend semua!!!!yay!!...suami terchenta akan pulang hari ini..seminggu i hubless tau...sangat kesian kan..rindu semakin membuak-buak u!!...ehehehe...

Friday, April 6, 2012

HAPPY BIRTHDAY MY LIL GIRL!!!!



hye everybody!!...eh!!sebelum tu assalammualaikum kawan-kawan semua...

lama gile oke saya x berbuat apa2 di sini...maaf kawan-kawan kesayangku semua..my life was double trouble busy..ahak..hak..hak..hak...
busy dgn work..my lil girl,family..oh!!!!but it was awesome being motherhood rite??...

how i am really-really thankful to Allah s.w.t cuz my lil girl membesar dengan sihat,happy,and alhamdulillah safiyya zahra tidak banyak memberi masalah pada saya dan husband..;)




gambar mama zahra haruslah ade jugak kan???...hew..hew..hew..


"HAPPY BIRTHDAY MY LIL GIRL...SEMOGA MEMBESAR DENGAN SIHAT..MENJADI ANAK YG SOLEHAH,DENGAR NASIHAT ORG TUA,PATUH PERINTAH ALLAH S.W.T..MAMA DAN BABA SENTIASA DOAKAN YG TERBAIK BUAT KAMU SAYANG..MMUUAHHHSS!!! SAYANG KAMU SANGAT2!!!..;)

nanti saya upload gambar masa party berlangsung ye..anyway thank u so much to kawan-kawan ofisku,kawan-kawan ofis baba,and all friend yg datang..terima kasih daun keladi kerana sudi datang ke majlis kami..cewwaahh!!;)

HAPPY WEEKEND UOLLS...

Monday, January 16, 2012




RINDUUUU...


RINDU SANGAT2 NAK UPDATE BLOG....TAPI MASA SELALU X MENGIZINKAN SAYA UPDATE BLOG KESAYANGANKU INI..MALAH SAYA MASIH BELUM TERER LAGI DGN GADGET TERBARU SAYA NIH..MAU UPLOAD GAMBO TERUS KE BLOG..KESIAN KAN MAMA ZAHRA!!!...;(


HAISHHHHHH!!!........NTAH BILA LAH AGAKNYE EH???

OH!!!MY LIL' ZAHRA NOW ITS 9 MONTHS ALREADY..PICTURE?????











OHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!NANTI MAMA MASUKKAN YE SAYANG!!

Friday, December 9, 2011

Alhamdulillah...hari ni tiba jua......

hari yang dinanti-nanti oleh saya dan adik tersayang telah pun tiba..di mana bonda tercinta akan balik ke tanah air dari menunaikan haji..tak sabar rasanya nak tunggu sampai malam ni..nak ketemu bonda tersayang.nak peluk2 bonda..sebab rindu gila kot!!ehehehe....:) kalau ikut dalam surat dari tabung haji bonda tersayang akan sampai jam 10.00 malam,tapi tak taulah kalau flight delay pulak..oh!!!!!harap2 sangat flight tak delay.

hurm..malam ni rasa-rasa macam ramai nak ikut..makcik2 saya..anak2 jagaan bonda pun mau ikut juga nak ambil bonda kat KLIA..mesti meriah!!..yelaaaa...semua orang pun tak sabar nak jumpa bonda dan mereka2 pun turut sama rindu jugak pada bonda tersayang..;)


 time ni bonda nak berangkat menunaikan haji...



kejap je masa berlalu ..dah nak balik dah bonda ku tersayang ni...;)



eniwei..salam jumaat and happy weekend y'all