..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Monday, June 28, 2010

Beijing Part 4

Hello peeps!!!

mari kita sambung siri penjelajahan saya dan asben utk melawat sekitar kota beijing lagi..ermmm..kita layan gambar je la ek...enjoiceeee!!!!;p



ape pun kite bfast dulu!..jgn risau saya sudah bfast bersama asben di bilik..sandwich tuna lagi u!!..ni sekadar ala2 jek.

lihatlah tu,masih lagi memakai gelang jade yg dibeli sendiri..

ok..sudah mau berangkat!!!

oh!!di sini tempat penginapan kami..Bai Ming Wei International Hotel

sekitar tempat lawatan..(apakah??knape mst mau peace??)

;)


ish..mcm senyum terpaksa jek??..

sesi gambar bersama adalah wajib..harusssss ada!!..;p

cak!!;p

apakah???asbenku...

setelah puas berjalan2 kami dibawa pula melawat Dr.Tea bagi menikmati beberapa jenis teh cina yang amat bernilai untuk kesihatan..(katanya..)..ayuh!!kita layan gambar lagi...



cute kan???(ermm..apa2 aja lah..ahahaha...)

wah!!!lihat???..pancutan itu????ahahaha...

fyi benda ni adalah untuk mengukur tahap kepanasan air yg sesuai utk buat air teh...kalo deras memancut maknanya okla tu.. serius ni!..(cilok ayat asben sudey..) bagus kan???sin chan ni pn dijual jugak tau..bkn sekadar hiasan saja ataupun mainan bagi anak2 anda.;p


gadis pembuat teh

sedikit penerangan mengenai kebaikan teh

Dr.Tea...terBAEK!!!hiks!!

seterusnya langsung saja kami di bawa ke melihat beijing olympic main stadium yang berbentuk sarang burung atau bird nest stadium..ahaha..best weyh!!!time tu lak angin dia sejuk jek..best2!!


saya lagi la kan...

dan lagi...

lagi sekali..

dan..lagiiiii.....wooottt2!!!

oh!! hero saya..;p

bunga di sana sangat cantek tau..

oh!!masih ingat entry sebelum nih..gelang jade yg telah dihadiahkan suami tersayang????
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
nah!!!inilah dia....gelang kesayangku...mahal wooooo....inai di jari pun x hilang lagi u!..sukaaa!!!... (erk!!mind the bulus2 di tangan saya yg agk pjg2 itu..hiks..;p)


ok yg ni kami beli di tempat jade jugak tapi bukan di Jade Palace,kedai yg ni berdekatan di beijing olympic stadium nama kedai sudah lupe,ampun sekali lagi..ape pun owner dia org malaysia tapi sudah lama menetap di beijing sehingga beliau membuka perniagaannya sendiri..sungguh baik hati..kebetulan owner kedai jade ni ade,sebab tu dapat murah sikit dari harga asal yg agak mahal.so lucky i am!!!lalaalalala...to asbenku..thanks so much my dear...love u!!..muah2!..muah2!!..(lagi sekali!!!)

abes suda lawatan sekitar kota beijing pada hari itu..lantas terus saja kami di bawa ke tempat makan..ya..harussss..kerana perut sudah berkeroncong lagu2 keroncong..ahahaha...oh!!kali ni asben sempat tembak satu gamba makanan kami ketika di sana..mari kita saksikan...


huh!!!ape pun telor goreng gak yg saya layannnn..sedap tau!!dan ada beberapa makanan lagi yg layan gak..tapi x tau nama..sory!!

singgah solat di Nan Dou Ya Mosque..

usai solat..masih sempat lagi bergambar utk di jadikan kenangan..


peace tok!!!


ok done!!!sambung hari berikutnya pulak..;p

No comments:

Post a Comment