..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, May 6, 2010

miss my sweet home so much...mak n abah jua..(-_-)


setelah bergelar isteri maka kita harus sentiasa ada dimana jua suami kita berada btul x??..hurmmm...pada pengalaman saya yg baru sahaja 6 hari bergelar isteri,rupa2nya amat sedih,amat teramat sangat apabila tiba masanya kita akan pergi jua mengikut suami tersayang dan meninggalkan rumah,mak n abah yg tercinta.

ok lah nak citer skit detik2 sedih ketika saya nak meninggalkan rumah...(ni dah sebak dah ni..siyes nak nanges beb..giler ah..) orait..hari isnin petang kami terpaksa pulangkan baju2 kahwin pada mak andam sebab selasa dia ada photoshoot. jadi suami kata dah alang2 tu dia terus ajak balik umah dia ok..utk pengetahuan semua saya tinggal bersama mertua kerana suami adalah anak bongsu kakak dan abang2 suami sudah ada rumah sendiri.

jadi sebagai menantu yg baik dan isteri yg setia yg ingin selalu ada di samping suami tersayang saya turuti saja kemahuan suami.banyak jugak yg saya dengar pahit manis apabila tinggal bersama mertua,xpelah yg penting kita sendiri pandai membawa diri di rumah mertua sudah. mak saya pesan kalau mertua marah2 kita atau ada perkara yg dia x suka juz dengar sahaja dan jgn ambil hati kerana itu semua demi kebaikan saya jugak.baiklah mak anakmu ini akan sentiasa ingat pesanmu itu.

eh..kan tadi nak cite detik saya nak pindah ikut suami kan..melencong lak cite lain..ok kite sambung balik,masa saya kemas2 baju lagi saya dah sebak dah,lagi2 tengok muka mak n abah airmata dah bergenang je kat mata ni,tapi saya tahan lagi x nak tunjuk kat diaorg sebab takut nanti diaorg pun nanges jugak..mak n abah saya ni sentitif orgnya,x bole tengok anak2 nanges mesti diaorg pun nanges gak. settle je brg2 saya sume masuk kete masuk umah balik nak salam2 pula,k time tu memang gile nak nanges tapi bole tahan lagi.

masuk je kete nak gerak tinggalkan umah laju jek airmata saya mengalir kuar..nanges x henti2 sampai suami pun naik pelik..yela dia ingat apa kan,then saya bagitau saya sedih tinggalkan mak n abah terus dia senyum jek..sabar je la kan..saya syukur sangat2 sebab dapat suami org dekat yer saya tau umah saya dan suami x jauh cuma kena seberang sungai je,tapi harus di ingat saya tidak seperti dulu,kalau dulu masa single jauh kite pegi pun,tido umah org sehari dua pun kita mesti balik umah kita jugak kan??..tapi kali ni kita dah x bole balik2 sangat sebab kita ada org yg kita kena jaga,kita ada tanggungjawab yg harus kita lakukan utk suami.

hurm..sekarang saya sedang dalam proses mengambil mood utk tenangkan hati,dan menyesuaikan diri di tempat baru.mana x nya kejap2 kang nak nanges je,asyik teringat mak saya rindu nak dengar suara mak membebel tu,rindu jugak ngan abah dan anak2 jagaan mak,haish!!!

sebelum suami pegi keje pagi tadi dia dah tinggalkan tugas kat saya suruh basuh carpet dlm bilik kami tu..mentang2 la saya cuti hari ni ada saja tugas yg ditinggalkannya..baik sayang saya dah basuh dah..masuk mesin basuh je,senang kan???..;p

ok la agak panjang lebar saya taip nih..saya tengah tunggu picture wedding saya,nantila bila dah dapat nanti saya postkan khas untuk kamu semua orait...daa..;)

5 comments:

  1. Fazla, Akak jugak pernah rasa menda yg sama, ms kemas2 baju stil leh tahan tp msuk je kete b'jurai airmata. ape yg akak leh pesan, kite dok tmpt org kena ikut cara diorg samaada kte suka atau tidak just follow.... kak sue @ kak nana ngeh..ngeh..ngeh..

    ReplyDelete
  2. ok..thanks kak...tu la,skang tgh cuba menyesuaikan diri kat tmpt org,insyaALLAH hrp2 dapat diatasi sume tu..'p

    ReplyDelete
  3. its ok akak...
    thats normal la,bile seorang ank tu dah berkahwen dan tgal bersame suami die...msti ade perasaan cmni..
    n yes, u should have this feel..sbb awk sayang mak and abah kite kan...=)
    be a good wife yah..huhu..=)

    ReplyDelete
  4. ala fazla,tenangkan hati,tabahkan jiwa...rumah dekat jer...kau nie buat aku sedey gak la...

    inaxs

    ReplyDelete
  5. btul na..tp bla teringat msa single dlu jauh kite g pn..kite mst balik umhnye,tp skang ni dah x bole nk balik2 lg dah..boleh pn singgah skejap,atau balik tido 2-3 hari pastu kena blik umh mertua smula..waaaa...gle sedey dowh mla2,skang aku dlm proses nk sesuaikan keadaan la ni.

    ReplyDelete