..together..forever and ever after...

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 18, 2009

Saya di Lembah Pangsun yang best...

saya sudah ade mood nak wat entry di blog..kali ni tentang pengalaman kursus saya di Lembah Pangsun, Hulu Langat.agak seronok dan yg penting best sgt kat sana,yang paling best sekali bila saya dan rakan2 ofis yg lain mengikuti aktiviti luar,pergghh..mmg best gila!!(brape byk best nih????)..pengalaman wat flying fox memang x bole dilupakan sama sekali.kerana ini adalah kali pertama saya main benda alah ni.memula skali memang gayat bila kite pandang bawah bukit,tapi saya kuatkan hati yg sememangnya lemah ini utk tidak memandang ke bawah sama sekali...tinggi woooo...tapi lagi menarik bila cc saya yg berumur dalam 40 cam tu pun ikut join skali main flying fox ni kak leha nama dia,memang respect la kat dia,(kak,len kalinye kursus kt sebilik lg ok,jamu akak tu mmg powerlaaa..!!!ehehehe) erm..kt layan gambar je la ek...

gambar intro mst kena letak gamba cover cun....gegegegeggee....;p (mereka2 adalah rakan sebilik saya)

tengah tungu giliran utk flying fox..muka nmpak rilek jek,tp hati dalam berdebar jantung bagai nak pecah..muahahahahha..(sebelah saya tu la k.leha,bersemangat tol dia nak wat flying fox nih..;p)

erm..masa main rakit ni saya x join,.nasib baik jadi urusetia so xpe,x join sume aktiviti pn ok..ade excuse..tu la kelebihannya jd urusetia kursus nih..muehehehehe...bole main mana2 yg kt nak...jgn mara ea..kalo saya jadi peserta mungkin saya pn mesti kena wat jgk aktiviti ni..(;


erk..maaf ea..saya x tau knape ngn diaorg nih...mereka ini adalah sahabat baik sehingga x bole berpisah walau dimana jua mereka berada..;p

wah!!..nampak tu!!..baju t-shirt pastu pkai sarung lengan lg,x tahan tol!!!..ehehehehe,,agak muslimah ye kawan2,ni baru lepas qiamullail..alhamdulillah,,kul 8.30am trus main flying fox plak...pppssstt>>>anak ustaz yg bg tazkirah masa subuh amat hensem..tu yg bangun awal tu pegi kuliah subuh..ehehehehe...dahsyat tol la saya dan kawan2 saya nih..tu blum masuk mak org lg tu yg minat gile kat ank ustaz tu,mungkin ade aura la..kalah mawi world!!...;p

gambar sorang mst ade...ehehehehe..;p

fazla!!...sediaaaa!!!....erk..time ni jantung eden da nk pecah da ni...tuhan je la yg tau,memang da x tengok bawah dah..haish!!!!!lagi satu saya risau je tersangkut kat pokok..alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar.


nih bukan tersangkut tau,tp bro tu saje je stop sat,sbb saya yg gedik ni nk tangkap gamba..ehehehe..time tu bro tu suh saya lepas tangan,blum smpat saya wat posing nk lepas tangan si penangkap gambar ni da amik gambar saya dalam keadaan begini...uhuhuhu....


di akhir kursus kami tangkap gambar beramai2 bersama doc. yusuf b. rabu. erm..bla agaknya saya kena jadi urusetia lagi utk kursus ea..-_-

begitulah sedikit sebanyak story mory saya ketika saya berkursus di Lembah Pangsun.banyak benda2 baru yg saya belajar,terutama sekali masa kuliah subuh dan ustaz memberi sedikit penerangan mengenai solat,solat yg betul.byk yg kita x tau lagi..kepada kawan2 kite nk khusyuk dalam solat mmg susah kan?apatah lagi kt x tau samada solat kite tu sah atau tidak..lagi takut kalo x diterima oleh Allah S.W.T.ermmm..jadi kesimpulan saya kite perlu belaja lebih mendalam lagi tentang solat yg betul utk mendapat keberkatan dariNya.InsyaAllah...*Insaf sekejap*

ayat-ayat kecil saya~ terpegun melihat kecomelan,anak2 yatim dari madrasah At-taqwa yg memakai jubah siap serban lagi.tapi jauh di sudut hati saya ada sedikit perasaan kasihan,simpati, terhadap mereka yg tidak mempunyai ibu @ ayah,kekurangan kasih sayang,apa lagi anak2 yg masih kecil yg tidak mengerti apa2 tapi sudah ditinggalkan ayah @ ibu ketika mereka kecil lagi.sedih kerana mereka tidak merasa kasih sayang sepenuhnya dari ibu @ ayah mereka.semoga tuhan memberi perlindungan pada mereka,beri kejayaan pada mereka dan jadikan mereka anak2 yg soleh dan solehah.-amin-

2 comments:

  1. ee pazla..cam besh jer aktiviti2 ko sewaktu berkursus nih..

    ReplyDelete
  2. best gile beb,.time kat tasik tu je aku x dpt join sbb p****d..ehehhe..kalo x da lame aku selam dlm tasik tu...muahahaha..'p

    ReplyDelete